Môže ísť manžel so mnou na OČR po operácii?
Môže ísť manžel so mnou na OCR po operácii?
@nika0204 pardon mažem a píšem ešte raz - dopĺňala som text + foto a pridalo mi to inde ako som chcela. Takže: OČR vypíše obvoďák - seklo ťa - to s gynekológom a jeho profesným zameraním nesúvisí - kde v časti C tvoj Dr. potvrdí, že osoba, ktorá sa o dieťa obvykle stará (ty) nie je schopná sa oň momentálne kvôli zdraviu postarať🙂 alebo aj pediater vie dať OČR na dieťa. Ešteže ma mal kto na chybu upozorniť🙂🙂
@antonia15 ahoj ja som mala presilenu ruku opuchnuty klb a mali sme 6m bábätko a moja obvodna vypísala ocr pre manžela na mňa ale je to tuším len 10 dní. Nič mi nemusela soc.poist. schvaľovať proste moja dr.mi dala pre muža OCR a on bol 20 dní doma s nami...podľa mňa záleží od doktora ale samozrejme ma najprv poslala na chirurgiu nech mi to pozrú tam mo dali dlahu a napísali diagnózu pre poisťovňu. Myslím že ak máš normálnu obvodacku tak nie je problém 😊 skoré uzdravenie prajem🍀
@antonia15 ja len že ak máš strašné bolesti, bolo by to riešiť. Po cisárskom som po 3 dňoch chodila znesitelne, potom sa bolesti zhoršili, bol tam silný zápal. Čiže ak si už pár dní po operácii, bolesti by už mali byť znesitelne (sú ženy, čo deň po cisárskom vedia normálne chodiť, ale do tej kategórie nepatrím ani ja 🙂 ).
Pokiaľ ste manželia tak vám aj vyplatia OCR. Môj priatel/ snúbenec bol so mnou doma na OCR keďže som bola nevladna a socialna poisťovňa sa vyjadrila tak ze priateľ nemá nárok na OCR na mňa.staral sa aj o naše dve malé deti Takže bol doma zadarmo ☹️to ma neskutočne zamrzelo keďže fakt človek co nevládze nič a môže sa postarať iba priateľ o mňa a o dve malé deti tak nedostane nič... ☹️
@sofinka1301 okruh oprávnených osôb je daný zákon. Ak by to priateľ riešil očr v bode C, kedy potvrdí tvoj ošetrujúci lekár,že ty ako osoba, ktorá sa o vaše dieťa bežne stará,sa oň starať nemôže, na očr by nárok mal
@lilinka88 ďakujem veľmi pekne za info. No už radšej nejak zariadim aby som nebola nikdy chorá 😁😂 aj keď to asi nepôjde 😁😂
@katulienkaja ďakujem
@alenah31 ahoj, mozem sa prosim spytat, ci je mozne byt na ocr aj dlhsie ako 14 dni ( napr. S dietatom?) Tak aby bola ocr platena? Pisala ze ide o individualne posudenie predlzenia.
Mam syna ,ktory musi podstupit operaciu a bude mat 6 tyzdnov nohu v sadre, nebude moct chodit, budeme ho musiet prenasat a riesime ako to poriesime v praci .
@lilinka88 a to individualne posudenie robi posudkovy lekar socialnej poistenie az po tych 14 dnoch? Ja len ci pre mna nieje lepsie poprosit mojho obvodneho lekara o dlhodobu pn a tuto skutocnost nahlasit zamestnavatelovi ako mu podchvilou prehlasovat ze neviem ci synovi ocr uznaju, okrem ineho syn ma len 2 roky
@lilinka88 syn je zapisany do skolky, aj teda do nej chodi, len teraz bude 10 tyzdnov doma ( 6tyzdnov sadra, 4tyzdne intenzivna rehabilitacia) a ja rozmyslam ako na to....
A normalnu 14 dnovy ocr mi moze pediater vystavit kazdy mesiac ? Cize 14dni v septembri, 14 dni v oktobri, 14 dni v novembri?
@zuzanockamt SP s tym nic nema, o potrebe očr rozhoduje lekár..ten vypíše tlačivo
@magg424 myslím že áno...bola novela 461 a je tam ustanovené dlhodobé ošetrovné...v trvaní 3 mesiacov.ale musia sa po 2 týždňoch prestriedat.napr rodičia.stari rodičia....ak sa mýlim opravte ma baby
@cucoriedkacucoriedka striedať sa nemusí nikto a ak sa niekto chce prestriedat, najskôr po 30 dňoch
@lilinka88 ok.dakujem za usmernenie

@alenah31 dakujem krasne…