icon

Môže ísť manžel so mnou na OČR po operácii?

antonia15
1. aug 2022

Môže ísť manžel so mnou na OCR po operácii?

nika0204
2. aug 2022

@alenah31 dakujem krasne…

alenah31
2. aug 2022

@nika0204 pardon mažem a píšem ešte raz - dopĺňala som text + foto a pridalo mi to inde ako som chcela. Takže: OČR vypíše obvoďák - seklo ťa - to s gynekológom a jeho profesným zameraním nesúvisí - kde v časti C tvoj Dr. potvrdí, že osoba, ktorá sa o dieťa obvykle stará (ty) nie je schopná sa oň momentálne kvôli zdraviu postarať🙂 alebo aj pediater vie dať OČR na dieťa. Ešteže ma mal kto na chybu upozorniť🙂🙂

katulienkaja
2. aug 2022

@antonia15 ahoj ja som mala presilenu ruku opuchnuty klb a mali sme 6m bábätko a moja obvodna vypísala ocr pre manžela na mňa ale je to tuším len 10 dní. Nič mi nemusela soc.poist. schvaľovať proste moja dr.mi dala pre muža OCR a on bol 20 dní doma s nami...podľa mňa záleží od doktora ale samozrejme ma najprv poslala na chirurgiu nech mi to pozrú tam mo dali dlahu a napísali diagnózu pre poisťovňu. Myslím že ak máš normálnu obvodacku tak nie je problém 😊 skoré uzdravenie prajem🍀

any_soj
2. aug 2022

@antonia15 ja len že ak máš strašné bolesti, bolo by to riešiť. Po cisárskom som po 3 dňoch chodila znesitelne, potom sa bolesti zhoršili, bol tam silný zápal. Čiže ak si už pár dní po operácii, bolesti by už mali byť znesitelne (sú ženy, čo deň po cisárskom vedia normálne chodiť, ale do tej kategórie nepatrím ani ja 🙂 ).

nikaeli
2. aug 2022

@antonia15 radšej nech ťa aj skontrolujú, ak máš stále bolesti.. mamka bola v piatok podvečer operovaná na slepák a včera už kontrolovala kvety v predzáhradke 😉 samozrejme, že ešte nebehá, ale na danú situáciu sa cíti fajn

vanilka83
2. aug 2022

@antonia15 prajem skoré uzdravenie a veľa síl energie a božej pomoci 🙂

sofinka1301
2. aug 2022

Pokiaľ ste manželia tak vám aj vyplatia OCR. Môj priatel/ snúbenec bol so mnou doma na OCR keďže som bola nevladna a socialna poisťovňa sa vyjadrila tak ze priateľ nemá nárok na OCR na mňa.staral sa aj o naše dve malé deti Takže bol doma zadarmo ☹️to ma neskutočne zamrzelo keďže fakt človek co nevládze nič a môže sa postarať iba priateľ o mňa a o dve malé deti tak nedostane nič... ☹️

lilinka88
2. aug 2022

@sofinka1301 okruh oprávnených osôb je daný zákon. Ak by to priateľ riešil očr v bode C, kedy potvrdí tvoj ošetrujúci lekár,že ty ako osoba, ktorá sa o vaše dieťa bežne stará,sa oň starať nemôže, na očr by nárok mal

sofinka1301
2. aug 2022

@lilinka88 ďakujem veľmi pekne za info. No už radšej nejak zariadim aby som nebola nikdy chorá 😁😂 aj keď to asi nepôjde 😁😂

antonia15
autor
2. aug 2022

@vanilka83 ďakujem krásne

antonia15
autor
2. aug 2022

@nikaeli wau....mne žiaľ po operácii nafúklo obličky dom stále v nemocnici pre bolesti...bola som na ďalší zakrok a to som v 33tt tehotenstva

antonia15
autor
2. aug 2022

@any_soj riešia to ale nevedia zistiť pravý zdroj zapálu...aj napriek vybratemu crevu braniu antibiotik mám zápalové hodnoty vysoké ...je to veľmi náročné a bolesti mám strašne ale kvôli bábätku mi môžu dať iba slabé lieky

antonia15
autor
2. aug 2022

@katulienkaja ďakujem

magg424
2. aug 2022

@alenah31 ahoj, mozem sa prosim spytat, ci je mozne byt na ocr aj dlhsie ako 14 dni ( napr. S dietatom?) Tak aby bola ocr platena? Pisala ze ide o individualne posudenie predlzenia.
Mam syna ,ktory musi podstupit operaciu a bude mat 6 tyzdnov nohu v sadre, nebude moct chodit, budeme ho musiet prenasat a riesime ako to poriesime v praci .

lilinka88
2. aug 2022

@magg424 v prípade,že by bola aj min 5 dňová hospitalizácia, je dlhodobé ošetrovné na 30-90 dní

magg424
2. aug 2022

@lilinka88 je to podmienene len tou hospitalizaciou, syn je ztp a operacny zakrok bude vykonavany mino SR, ale v nemocke nebude viac ako 3 dni ( ak nenastanu komplikacie)

magg424
2. aug 2022

@lilinka88 a to individualne posudenie robi posudkovy lekar socialnej poistenie az po tych 14 dnoch? Ja len ci pre mna nieje lepsie poprosit mojho obvodneho lekara o dlhodobu pn a tuto skutocnost nahlasit zamestnavatelovi ako mu podchvilou prehlasovat ze neviem ci synovi ocr uznaju, okrem ineho syn ma len 2 roky

lilinka88
2. aug 2022

@magg424 áno, podmienka je hospitalizácia min 5 dní. Ešte ma napadá možnosť pandemickej očr pokiaľ syn nie je zapísaný v žiadnej škôlke
Čo sa týka individuálneho predĺženia, k tomu nemám informácie, aby som mohla poradiť

magg424
2. aug 2022

@lilinka88 syn je zapisany do skolky, aj teda do nej chodi, len teraz bude 10 tyzdnov doma ( 6tyzdnov sadra, 4tyzdne intenzivna rehabilitacia) a ja rozmyslam ako na to....
A normalnu 14 dnovy ocr mi moze pediater vystavit kazdy mesiac ? Cize 14dni v septembri, 14 dni v oktobri, 14 dni v novembri?

lilinka88
2. aug 2022

@magg424 normálna očr nie je podmienená tým,že iba 14dni v jednom mesiaci, ale 14 platených dní pri jednej diagnóze. Čiže ak po 14 dňoch lekár vystaví novú očr s inou diagnózou, je to v poriadku

magg424
2. aug 2022

@lilinka88 dakujem ti velmi pekne za rady . Velmi mi to pomohlo

nikaeli
2. aug 2022

@antonia15 to mrzí, držím prsty, aby sa ti čo najskôr polepšilo, nech ste obaja s bábätkom ok 💗

lacibo
2. aug 2022

@zuzanockamt SP s tym nic nema, o potrebe očr rozhoduje lekár..ten vypíše tlačivo

cucoriedkacucoriedka
2. aug 2022

@magg424 myslím že áno...bola novela 461 a je tam ustanovené dlhodobé ošetrovné...v trvaní 3 mesiacov.ale musia sa po 2 týždňoch prestriedat.napr rodičia.stari rodičia....ak sa mýlim opravte ma baby

lilinka88
2. aug 2022

@cucoriedkacucoriedka striedať sa nemusí nikto a ak sa niekto chce prestriedat, najskôr po 30 dňoch

antonia15
autor
2. aug 2022

@nikaeli ďakujem

cucoriedkacucoriedka
2. aug 2022

@lilinka88 ok.dakujem za usmernenie

any_soj
2. aug 2022

@antonia15 och... Silná žena. Sľubujem ti modlitbu, iné urobiť nemôžem.

antonia15
autor
3. aug 2022

@any_soj ďakujem vám cením si to

letfenixa
3. aug 2022

@lilinka88 a môžem sa aj ja spýtať? 5-dnova hospitalizácia môže byť štvrtok- pondelok, alebo to musí byť 5 noci? Ďakujem