Môže ma dať na políciu?

20. jún 2023

Ahojte priateľ ma posielal na potrat, tak som si bábo nechala a s ním prerušila všetok kontakt, lebo mi vypisoval škaredé správy + bol v jednom kuse nepríjemný...nemôže ma dať na políciu, že mu neodpisujem ani nedviham a čakám jeho dieťa? Ďakujem za všetky odpovede 🙏🏻

30ericka
20. jún 2023

kebyže je trestný čin neodpisovanie na správy asi by nestačili plniť väznice. Nie, iba ťa zastrašuje. A vieš o tom, že keď ťa uráža, osočuje, nebodaj vyhráža sa ti, tak ho môžeš udať na políciu ty?

zmrzlinka2021
20. jún 2023

Vo vseobecnosti nie si povinna nikomu dvihat telefon, ci odpisovat na spravy.

30ericka
20. jún 2023

A radím ti vybaviť si zverejnenie dieťaťa do starostlivosti

zuzinka888
20. jún 2023

Na policiu nie. Ale moze podat ziadost na sud aby si ho informovala o dietati- (teda neviem ci aj este nenarodenom)- ale kolegyna pise o skolopovinnych detoch. Exl
Manzel zije daleko malo sa stretavaju a ona musi posielat kopie vysvedceni, diplomov a lekarske spravy. Bezne to kopirovala v robote.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
20. jún 2023

A co by im tak asi povedal? Ze exka mi neodpoveda na spravy? 😂
O dieta sa moze sudit az po jeho narodeni - ak ho nedas zapisat do rl ty, tak si najprv musi poziadat na sude o urcenie otcovstva, k tomu sa vztahuje aj povinnost platit vyzivne a to podla mna nechce, takze k tomu ani nedojde.

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dilino
20. jún 2023

Nie nemôže TI nič ani jemu policia pošľu ho preč.ON vie že policia s tým neurobi nič .Skôr TY zbieraj dôkazi na policiu že ťa obťažuje a zlé správa suhlasim s názorom ruzovakobyla1.

maranco
20. jún 2023

Ak sa ti v tých škaredých správach vyhráža a máš obavy o svoj život daj podanie na políciu ty za nebezpečné vyhrážanie alebo za obťažovanie.

panonia
20. jún 2023

Nie nemôže. Ale ty jeho áno ak sa Ti vyhráža.

alison11
20. jún 2023

Pri pôrode si daj do rodného listu otec neznámy aby si nemohol pozdejšie robiť nároky na dieťa a tak Ti cez dieť ubližovať,keďže ho nechcel.A z ostatným súhlasím čo píšu vyššie ostatný.

anjelicek26
20. jún 2023

Tak takto, na policiu mozes zajst ty, ked sa ti akokolvek vyhraza. Ty nie si povinna nic, pokial sa dieta nenarodi. Ked sa narodi - a on sudne poziada o urcenie otcovstva - a DNA dokaze, ze je otec (ano tahanica na par mesiacov, ale dosiahne co chce), tak bude mat narok na informacie o dietati a aj stretavanie s dietatom, aj jeho rodicia ako stari rodicia dietata...raz je jednoducho otec... ziadne "otec neznamy" v rodnom liste sudu stacit nebude... ja by som to "nedviham, neodpisujem, hram mrtveho chrobaka" preto az tak nehrotila... odpisala mu po kazdej poradni - informativne - dieta je zdrave, chlapec-dievca, vaha, odhadovany termin porodu a dovi dopo... na urazky, vyhrazky, nereagovat, len si to ukladat...