Môže manžel získať dcérin rodný list bez vedomia?
Dobrý deň.
S manželom sme v rozvodovom konaní. Bez môjho vedomia si bol na matrike vypýtať dcérin rodný list so zámienkou, že sa stratil. Mohol tak urobiť bez toho, aby som o tom vedela?
Ďakujem.
Samozrejme že mohol. Je zákonný zástupca, rovnako ako ty.
Zostane ním aj po rozvode.
Môže dať spraviť aj druhý pas, keďže každý môže mať dva pasy.
Nemusel mať ani zámienku, bez udania dôvodu vydajú ako jednému rodičovi, tak druhému.
Môže, má rovnaké práva ako ty, a čo, že vypítal rodný list chce mať aj on, nerobila by som drámu
Ďakujem za odpovede.
Ďakujem za odpovede.
@21barborka21 daj pozor ak by si dcére zakladala účet v banke, s rodným listom príde do banky a dostane k účtu rovnaké práva ako ty
samozrejme môže požiadať o vydanie občianskeho preukazu, pasu
Ďakujem za odpovede.
@21barborka21 inak ako si zistila že bol po rodný list a že tam povedal že sa stratil? čo tomu predchádzalo, ako sa správa?
Lebo je normálne aby mal rodný list, to má jediný papier že dcéra je jeho, ale ak sa ti vyhráža s niečím to nie je v poriadku.
@21barborka21 inak ako si zistila že bol po rodný list a že tam povedal že sa stratil? čo tomu predchádzalo, ako sa správa?
Lebo je normálne aby mal rodný list, to má jediný papier že dcéra je jeho, ale ak sa ti vyhráža s niečím to nie je v poriadku.
@maranco Priznal sa mi na sedení s našimi právnikmi, keď sme spisovali dohodu o výživnom a starostlivosti o dcéru, pri bode o daňovom bonuse som mu povedala, že keď najbližšie príde za malou dám mu kópiu jej rodného listu, aby si o to vedel požiadať, na to mi odpovedal, že on rodný list má a bol si ho vypýtať na matrike. On je veľký špekulant, odkedy spolu nezdieľame domácnosť, už skoro rok, robí mi stále nejaké naprieky.
@maranco Priznal sa mi na sedení s našimi právnikmi, keď sme spisovali dohodu o výživnom a starostlivosti o dcéru, pri bode o daňovom bonuse som mu povedala, že keď najbližšie príde za malou dám mu kópiu jej rodného listu, aby si o to vedel požiadať, na to mi odpovedal, že on rodný list má a bol si ho vypýtať na matrike. On je veľký špekulant, odkedy spolu nezdieľame domácnosť, už skoro rok, robí mi stále nejaké naprieky.
@21barborka21 sk mezije s dcerou v domacnosti bonus drat nemoze. Takze na to mu ho netreba
Ak pracuješ, DB si uplatňuj ty.
On naň nárok nemá, ak by si ho uplatnil, bude ho musieť vrátiť + pokuta
@21barborka21 sk mezije s dcerou v domacnosti bonus drat nemoze. Takze na to mu ho netreba
@slavomira236 Tiež som sa chcela spýtať, či dcéra bude v striedavej starostlivosti, lebo ak nie, on naň nárok nemá...
@slavomira236 Tiež som sa chcela spýtať, či dcéra bude v striedavej starostlivosti, lebo ak nie, on naň nárok nemá...
@patka06 Ja nepracujem, dcéra má len 1 rok.
@caramellka Dcéra je a bude v mojej starostlivosti.
@21barborka21 tak bunus brat nemoze ani ty ani on
@21barborka21 ak na to pridu budete ho musiet vratit
@21barborka21 v tom prípade, nemá nárok na DB ani jeden z vás
ty nemáš zdaniteľný príjem
otec nežije s dcérou v spoločnej domácnosti a nemáte sni striedavú starostlivosť
Ešteže ste ma upozornili, idem to hneď riešiť. Ďakujem.
Ešteže ste ma upozornili, idem to hneď riešiť. Ďakujem.
@21barborka21 Ak otec doteraz DB dostával, rodný list by aj tak nepotreboval
Len by si mal u zamestnávateľa poberanie zrušiť, aby ho nedostával neoprávnene
Ale je to čisto jeho problém
@21barborka21 Ak otec doteraz DB dostával, rodný list by aj tak nepotreboval
Len by si mal u zamestnávateľa poberanie zrušiť, aby ho nedostával neoprávnene
Ale je to čisto jeho problém
@patka06 Áno, je to jeho problém, ale keďže máme v dohode formulku, že kým nenastúpim do práce bude ho poberať on, musím to vyriešiť, lebo on je schopný to nenahlásiť zamestnávateľovi a buď mi tie peniaze veľkomožne pošle alebo si ich nechá.
Ďakujem ešte raz za upozornenie.
@patka06 Áno, je to jeho problém, ale keďže máme v dohode formulku, že kým nenastúpim do práce bude ho poberať on, musím to vyriešiť, lebo on je schopný to nenahlásiť zamestnávateľovi a buď mi tie peniaze veľkomožne pošle alebo si ich nechá.
Ďakujem ešte raz za upozornenie.
@21barborka21 Tak to je zle spísaná dohoda. takáto formulácia by tam vôbec nemala byť.
Máš pravdu, to to by som určite riešila
@tanyan nepotrebuje na pas obidva podpisy? Lebo u nas v AT nemozem sama matka ziadat pas, iba keby mam od sudu vyhradnu. Inak nie. Musia but obaja rodicia podpisani
@kiki68 Nie, vždy sme išli iba jeden z rodičov s dcérou a nebolo potrebné nič od druhého, ani sa nepýtali či sme v manželstve alebo niečo podobné.

Môže. Je otec, má rovnaké práva ako ty