Môže môj syn dostať anglický pas?
AHOJTE 🙂 vie mi niekto poradit co potrebujem ak chcem maleho zapisat do pasu.maly sa narodil v UK a moj manzel je LOTYS. moze maly dostat ang.pas ? sme v UK vyse 5 rokov. dakujem
🙂
@lubina nepodavam si nic....a ani to robit nebudem a kludne moze prist aj danova kontrola-som 8 rokov danovym rezidentom Irska a v tom pripade nemusim podavat ziadne priznanie..ani nulove ( mam to overene uz davno)...od Slovenska som v zivote nic nechcela..ani porodne za deti ani nic podobne...nemam ziadne poistenie a nie som zahlasena v ziadnej socialnej ci zdravotnej poistovni...akurat len trvaly pobyt mam na Slovensku....mne to tak vyhovuje.
@cmulinko ja som si vyziadala na danovom v Holandsku papier ze som danovym rezidentom tam, ked sme byvali tam a predlozila som to na danove tu, kedze aj tu som stale mala pobyt ako aj ty mas. Ja som nechcela mat problemy, takze preto.Teraz sa system na SR meni, prepajaju sa systemy poistovni a danove, takze sa da lahko zistit, ak mas pobyt na SR.To len tak na okraj
@lubina ano viem,ale Irsko nevydava od roku 2005 ziadny doklad o tom,ze si danovy rezident...take tlacivo ani dokument u nich neexistuje.,..to som si ziadala uz davno...jedine co u nich existuje je vlastne druha cast danoveho priznania...original sa tu zasiela na danovy urad a v pripade preplatku ti vracaju peniaze...a tu druhu cast mas ty doma pre pripad,ze potrebujes zdokladovat to,ze platis dane v danom state.
super dakujem...dnes som volala na slovenske velvyslanectvo a ked mi vysvetlili co vsetko potrebujem zatocila sa mi hlava a zaberie to casovo minimalne 5mesiacov.... ☹
skusime teda vybavit angl. pas .
Nam sa narodi babo v aprili a v auguste by sme chceli ist domov na Slovensko natrvalo. Tiez uvazujem, ze vybavime anglicky pas - lebo to trva kratsie a slovenske papiere dame do poriadku az tam. Ma niekto s tymto skusenost?
ahojte vsetci,chcela by som poprosit o radu.zijem v anglicku uz 6 rokov,z toho som 5 rokov vydata za kosovcana.vo februari budeme mat babatko a zaujimalo by ma,ci moj syn dostane britske obcianstvo a co musim preto urobit?citala som toho uz viac o detoch slovenskych rodicov,ale nie o zmiesanych manzelstvach.ja som bola presvedcena,ze to nie je mozne,zistovala som si to aj na uradoch na slovensku a vsetci mi tvrdili,ze to nie je mozne.som teda poriadne domotana.cize po narodeni dietata mozem poziadat o anglicky rodny list(kde asi,na slov.ambasade alebo na akom urade?)alebo o slovensky?a co dalej?je to pravda,ze staci vyplnit application form for british passport,poslat ju s mojim pasom,obcianskym preukazom,potvrdenim o trvalom bydlisku,P60(za 5 rokov),vyplnit adresu a kontakt na lokalnu autoritu co ma britsky pas,dalej potrebujem list od partnera so suhlasom na vydanie pasu a vyplatit poplatok za ziadost?je to blud alebo pravda?pomozte prosim
@andrealisy dobry den, co je potrebne pre vybavenie anglickeho obcianstva? s manzelom sme Slovaci, manzel zije a pracuje v UK 7 rokov a ja ponad 4 roky. Teraz v septembri sa nam narodil syn v UK. ak by ste vedeli poradit, budeme povdacni. Dokedy je moznost poziadat aj o anglicke obcianstvo a pas? dakujem
ahojky, tiez by som sa chcela opytat ako sa da vybavit anglicke obcianstvo a anglicky pas pre dieta, kto by mi vedel poradit?
dobry den vie mi niekto poradit som slovacka prisla som do holanska v roku 2013 ked ze som mala v holansku priatela onma prihlasil na svoju adresu mna aj mojho syna hladala som si zamestnanie no nenasla som tazko je to tu z pracou ak neviete holansky jazyk nikto vas nechce vziat do prace hladala som stale no nic presiel rok potom 2rok stale bez zamestnania zili sme z prijmu mojho priatela ktory mal na mesiac len 200eur dieta mi chodilo do skoly v holansku aj doteraz chodi.Po 2rokov sme sa zobrali zosobasili sme sa z mojim priatellom a teraz mam jeho meno no v obcianskom preukazi mam stale ze som slovacka a mam slovensky obciansky preukaz v juli sme mali svadbu a teraz ma emigracne chce poslat spet do krajiny mna aj mojho syna nechapem uz som tu skoro 3roky a lubim svojho muza sme spolu zosobaseny a teraz sa mam vratit na sk ked nemam kde byvat rodicoch nemam zomreli mi moze mi niekto poradit mozu ma poslat spet ak som tu prihlasena a vedena na vsetkych uradoch registrovana a dokonca som aj zosobasena porate mi niekto som velmi zufala teraz uz viem rozpravat po holansky take 60percent porate mi prosim naco mam narok dakujem iveta. ☹ ☹
@ivetaschuman si slovenka nie slovacka.
A odporucam zajst si na ambasadu slovenskej republiky v holandsku a tam sa poradit. Hlavne holandsko je v EU a ty ako obcan EU mas volny pohyb, takze ta nemozu vyhostit, to je blbost a napr. tu v ČR ani nemam povinnosť sa niekam hlásiť, práve vďaka tomu, že sme EU. Takze by som si taktiez overila, o co im akoze vlastne ide a na zaklade coho chcu aby si odisla.

@cmulinko inak a nerozmyslala si odhlasit sa z pobytu na SR ked si uz 8 rokov v Irsku. S tym nie je problem, keby si sa zasa chcela prihlasit.Lebo teraz podla mna musis aj na danove podavat priznanie. Aj ked napr. s nulovou povinnostou. Robis to? Lebo ja som to robila ked som byvala 6 rokov v NL. Teraz byvame na SR a tak zasa muz musi davat priznanie tu, aj ked pracuje v zahr. a ma tu vlastne nulovu povinnost, kedze vonku plati vycsie dane akoby platil tu. S tym pobytom suvisia viacere povinnosti, tak si daj pozor, aby ta este aj z danoveho nenahanali, ze si neplnis co mas