icon

Môže na Slovensku zdediť majetok krstná dcéra?

9. dec 2025

Dcéra má krstného otca, ktorý nikoho nemá. Už ani mamu, ani otca, ani deti. Nikdy nebol ženatý a má len jednu sestru, ktorá je od neho staršia. Ak by zomrela prv ako on tak čo by bolo z jeho bytom? Prepadne štátu? Je krstný mojej dcére, ale to je asi tak všetko. Ďakujem

Strana
z2
cacianka
9. dec 2025
@anonym_b4cb8c

@cacianka Tak obhajovat zenu, ktora sa pyta na dedenie po cudzom zijucom cloveku o ktorom nevie vobec nic tiez nie je ok. Niekedy mlcat je zlato.

@anonym_b4cb8c a hlavne sa slušne pýta vo vhodnej skupine, nie v skupine Morálka tety z MK

anonym_b4cb8c
9. dec 2025
@cacianka

@anonym_b4cb8c takto prudko riešiš aj iné blbé diskusie a témy, priblblé otázky ? skús mlčať aj ty. hmm ?

@cacianka Ja som uplne kludna. Ja narozdiel od teba neobhajujem autorku. Skus citat s porozumenim. Chcela dedit po cloveku zijucom o ktorom nic nevie, iba je krstny jej dcere. Nastastie dedit nebude nie je rodina.

cacianka
9. dec 2025
@anonym_b4cb8c

@cacianka Ja som uplne kludna. Ja narozdiel od teba neobhajujem autorku. Skus citat s porozumenim. Chcela dedit po cloveku zijucom o ktorom nic nevie, iba je krstny jej dcere. Nastastie dedit nebude nie je rodina.

@anonym_b4cb8c ani ja neobhajujem, a ani som nikde nečítala že chcela dediť. tak si nedomýšľaj, iba sa opýtala. ty jej vkladáš do písmen, čo nikde nenapísala, ked ja obhajujem, tak ty obviňuješ, bez dôkazu.
ale stačilo - máme rozdielne názory, a nejdem sa s tebou doťahovať. howgh.

anonym_b4cb8c
9. dec 2025
@cacianka

@anonym_b4cb8c ani ja neobhajujem, a ani som nikde nečítala že chcela dediť. tak si nedomýšľaj, iba sa opýtala. ty jej vkladáš do písmen, čo nikde nenapísala, ked ja obhajujem, tak ty obviňuješ, bez dôkazu.
ale stačilo - máme rozdielne názory, a nejdem sa s tebou doťahovať. howgh.

@cacianka Este ten pan ani kopyta neotrcil a tu sa uz pani zaujima o jeho majetok ci ho zdedi jej dcera. Nechutne. HOWGH

hellwant
9. dec 2025
@anonym_b4cb8c

@cacianka Este ten pan ani kopyta neotrcil a tu sa uz pani zaujima o jeho majetok ci ho zdedi jej dcera. Nechutne. HOWGH

@anonym_b4cb8c Ano vyznieva to tak. Ale teraz iny pohľad, prepadnutie štatu by bola najhoršia možnosť. Štat je legalny zlodej- hlavne teraz- a takto to môže pomôcť realnej rodine.

doriiis
9. dec 2025
@cacianka

@doriiis nie. krstná dcéra nie je = netere, synovci.

@cacianka ...v niektorých rodinách je to jedno a to isté. Moja mama je krstná mama môjmu bratrancovi, synovi svojej sestry. Takže zároveň je aj jej synovcom aj krstným synom. Mojou krstnou je moja teta - mamina druhá sestra

cacianka
9. dec 2025
@doriiis

@cacianka ...v niektorých rodinách je to jedno a to isté. Moja mama je krstná mama môjmu bratrancovi, synovi svojej sestry. Takže zároveň je aj jej synovcom aj krstným synom. Mojou krstnou je moja teta - mamina druhá sestra

@doriiis ja viem že sa vyberá krstný aj v rodine, ale všeobecne, tu ide o dedenie.

hellwant
9. dec 2025
@doriiis

@doriiis Ona píše v teme-je krstny mojej dcere ale to je asi všetko- čiže to nie je ten pripad z rodiny(robi sa to tak aj myto mame), že to je stryko, stryna, čiže su mimo dedenia. Ak nebude zavet alebo s nim nezačnu źiť ( aspoň rok s nim pred smrťou) čo asi realne nie je.

zmrzlinka8
9. dec 2025
@hellwant

@anonym_b4cb8c Ano vyznieva to tak. Ale teraz iny pohľad, prepadnutie štatu by bola najhoršia možnosť. Štat je legalny zlodej- hlavne teraz- a takto to môže pomôcť realnej rodine.

@hellwant no to by musel ten pán chcieť takto riešiť a spísať závet v jej prospech. A dať to môže, komu uzná za vhodné.

hellwant
9. dec 2025
@zmrzlinka8

@hellwant no to by musel ten pán chcieť takto riešiť a spísať závet v jej prospech. A dať to môže, komu uzná za vhodné.

@zmrzlinka8 to je jasne. Nevieme ake maju vzťahy. 🙂

anonym_f33029
9. dec 2025

@anonym_autor Ešte žije a už pochovávaš a chceš dediť..🤔🤔

bielasovicka
9. dec 2025

Ja neviem ci som len ja magor či čo, ale stále to nechápem.
Co ma spoločne sestra tohto pána s jeho bytom, keby ta sestra umrela? Prečo by mal jeho byt prepadnúť štátu?
Autorka sa takto presne pýta. Ved keď ta jeho sestra umrie, tak pán bude žiť ďalej, a bude ďalej bývať vo svojom byte predsa, prečo by mu ten byt mali zobrať?
Všetci to chápete, len ja nie? 🙈Asi už idem radšej spať.

zmrzlinka8
9. dec 2025
@bielasovicka

Ja neviem ci som len ja magor či čo, ale stále to nechápem.
Co ma spoločne sestra tohto pána s jeho bytom, keby ta sestra umrela? Prečo by mal jeho byt prepadnúť štátu?
Autorka sa takto presne pýta. Ved keď ta jeho sestra umrie, tak pán bude žiť ďalej, a bude ďalej bývať vo svojom byte predsa, prečo by mu ten byt mali zobrať?
Všetci to chápete, len ja nie? 🙈Asi už idem radšej spať.

@bielasovicka autorka tym myslela, ze ked jeho sestra umrie skor ako on, tak potom ked následne on zomrie, nebude mať dediča a ze teda ci v takom prípade krstná dcéra bude dediť.
no nebude, jedine ze by ju dal do zavetu

bielasovicka
10. dec 2025
@zmrzlinka8

@bielasovicka autorka tym myslela, ze ked jeho sestra umrie skor ako on, tak potom ked následne on zomrie, nebude mať dediča a ze teda ci v takom prípade krstná dcéra bude dediť.
no nebude, jedine ze by ju dal do zavetu

@zmrzlinka8 👍ďakujem, už chápem. Večer som bola uz asi unavená, vôbec mi to nepalilo 😉
Jasné že krstná dcéra dediť nebude.

Strana
z2