icon

Môže nám exekútor vziať dom?

9. feb 2022

Ani neviem ako to vysvetlím.... Zo spotrebného úveru sa kúpil dom ktorý sa po čase daroval dcére a uver sa prestal platiť od darovania prešlo 5 rokov.. Jeden právnik sa vyjadril že to je ako podvod a dom môže vziať exekútor je to pravda?? Jedna sa o kamarátku nie o mňa

Strana
z2
ivkazba
9. feb 2022

@simca06022011 hej hej, teraz čítam spätne ešte raz všetko a tie dátumy nesedia. Buď nejde o spostrebák, alebo je nesplácaný oveľa dlhšie. Typla by som druhú možnosť. Z dlhoročnej skúsenosti viem, ako ľudia hovoria, že nesplácam pár mesiacov a potom sa zistí, že nespláca 30 mesiacov.

autor
Autor odpoveď zmazal
solange7
9. feb 2022

@autorka tak je to alebo to nieje na sude? Koho pravnik chce dat na sud a co konkretne? Motas to tak, ze clovek nevie.

dominidi
9. feb 2022

A komunikovala ta “kamaratka” s bankou aby zistila v akom je to stadiu? Alebo z akeho dovodu komunikovala prave s pravnikom? Cele to co hovoris nejako nesedi 🤷‍♀️

ivkazba
9. feb 2022

Tak píšeš raz tak raz tak. Ak chceš skutočne a reálne poradiť, je nás tu dosť, čo sa v tejto problematike vyznáme. Len treba poskytnúť reálne informácie.

V každom prípade, píšeš, že dom sa kupoval z peňazí z úveru. A že v ňom bývajú 8 rokov. Takže úver musí existovať minimálne 8 rokov. A ja píšem, že splatnosť spotrebných úverov je maximálne 8 rokov, takže ak prestali platiť len pred pár mesiacmi, tak im ostáva splatiť len nízka suma. Zároveň, ak ide o nesplácanie iba pár mesiacov, vždy môžu začať znova splácať a dohodnúť sa s bankou, ako uhradia nezaplatené splátky. Čiže riešenie je začať znova splácať úver a dohodnúť sa s bankou. A nie hľadať informácie o tom, čo nastane, ak nezačnú úver znova splácať.

ivkazba
9. feb 2022

@dominidi kamarátka nemá čo komunikovať s bankou, dlžníkmi na úvere sú jej rodičia, takže kamarátke banka žiadne informácie neposkytne.

elizabet173
9. feb 2022

@ivkazba pochybujem, že nesplácajú len pár mesiacov, to by ešte nebolo na súde, autorka zámerne zahmlieva

ivkazba
9. feb 2022

@elizabet173 veď tieto diskusie poznáme, ako začnú otázky, prídu odpovede raz taká, potom inaká atď. Ale hlavne to za tie roky poznám. Kto chce situáciu ozaj riešiť, sa nepýta takéto veci. Kto chce situáciu ozaj riešiť, sedí v banke a dohaduje sa, ako situáciu zachrániť a začať znova splácať.

zojazoja
9. feb 2022

Najhoršie je zistovat moznosti riesenia pre niekoho druheho. To su informácie z druhej ruky. Bud nech kamararka sem pride napísať alebo nech ti daju komplet vsetky papiere od uveru a dlzob a domu do ruky a budes hladat informácie co sa ta tu baby budu pytat. Lebo ocividne nerozumies tomu co pises. Nie je reálne ti pomôcť. Bez pravdivych informacii.

acrobaleno
9. feb 2022

@ivkazba podľa mňa nechápe čo myslíš. Ono to je tak, že jedna babka povedala a autorka sa sem prišla spýtať s neúplnými/zlými informáciami.

ivkazba
9. feb 2022

Napíšem "typla" s tvrdým y. Idem sa zakopať tuším za takúto hrúbku. 🤦🏻‍♀️

mariska1989
9. feb 2022

Pokiaľ to není na súde riešila by som splátky pokiaľ sa budú splátky riešiť a platiť tak dajú pokoj no treba aspoň niečo aj 50€ dávať

ivkazba
9. feb 2022

@acrobaleno je to možné. Alebo aj chápe, možno sa to týka jej a nie kamošky, len sa nechce priznať (hoci čo je na tom, keď to človek píše ako anonym). Poviem ti, že zažila som ľudí, ktorí sedeli pol metra predo mnou, ja otvorený bankový systém a do očí mi klamali, že nevedia, že niečo nesplácajú, alebo že veď odišla im splátka, musí to tam v systéme byť zle a pod. Takže ja v tomto nemám veľké nádeje. Akonáhle sa začne niekto "krútiť", tak v 95% to znamená zahmlievanie.

elizabet173
9. feb 2022

@zojazoja
@ivkazba tiež si myslím, že nejde o kamarátku, ale je to z ich rodiny. Kamarátka by hádam nemala problém založiť si tu účet

acrobaleno
9. feb 2022

@ivkazba Ja to poznám, dlhé roky som robila na exekútorskom úrade. A už som všeličo možné počula a zažila.

cuvienka
9. feb 2022

@acrobaleno neviem ci by som nieco take mohla robit, ako viem, vacsina ludi si za to mozu sami, no vacsinou kvoli nim doplatia na to aj ini clenovia rodiny, ktori bohuzial kolko krat o takychto problemoch ani len netusia

solange7
9. feb 2022

@acrobaleno daj nejaku pikosku, moze to byt celkom zaujimave rozpravanie 😀

zojazoja
9. feb 2022

@solange7 no. A sme doma 🙈🤣

simca06022011
9. feb 2022

@solange7 no cize sa to neplati dlhsie ako pol rocika... :D a sme doma ako @zojazoja pise 🙂

luccija
9. feb 2022

Nečítala som ďalej každý sa môže dostať do problemov, ale riešenie strčiť hlavu do piesku a nekomunikovat nedať vedieť, že je problém so splácaním dopadne takto.

heln
9. feb 2022

@solange7 ja nechapem zeny, ako vy viete hned vyhrabat inu diskusiu ktora je podobna tej aktualnej.

sticker
solange7
9. feb 2022

@heln tu hned naspodu mi padlo oko na rovnaky nazov temy, tak som klikla zo zvedavosti 😀

ivkazba
9. feb 2022

@acrobaleno tak to potom veľmi dobre poznáš všetky tie haluze, ktoré ľudia dokážu tvrdiť. Niekedy si hovorím, že to je až na knihu.
@solange7 čiže už pred rokom sa to neplatilo a pýtali sa rady. Takýto ľudia si rady ani nezaslúžia.

mariavalova
12. feb 2022

Skúste pozrieť kataster LV .. tam hneď zistíte čo sa deje . Blokované a pod .

mariavalova
12. feb 2022

Alebo napíšte mi súkromnu správu .

zamcanka79
13. feb 2022

Pokiaľ sa človek dostane do problémov a nevie splácať úver treba to ihneď riešiť s bankou a nájsť nejaké riešenie. Tak sa to normálne robí. A nie prestat to splácať. Prípadne tá dcéra im mohla pri splácaní pomôcť, keď to už má na sebe.

kroska18
26. okt 2023

Ja si myslím, že dcéra o dom nepríde, zato rodičia o svoj majetok asi áno. Veď oni brali spotrebný, oni zodpovedajú za splácanie.

Strana
z2