icon

Môže netestovaný rodič odviesť dieťa do škôlky?

31. okt 2020

Ahojte, prosim, moze netestovany rodic odviest rano dieta do skolky? Vsade citam inak, ine vyhlasenia, ine clanky. Dakujem

maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 a co spravíš po 10ndnich? A ďalších 10 dňoch? Myslíš, že to za 2 týždne bude preč? To je fantastické, sa teším. Nevidím, že by sa niekto niekomu vysmieva, skôr sú útočné príspevky z tých testovaných.

maciatkolulu
1. nov 2020

@gir nie, štátna. Jeden pedagóg a dve pomocnicky. Jasle neviem ako majú, tie sú súkromné v priestoroch škôlky. Ale dá sa to zariadiť aj keď sú dve. Keď sa chce. Véd pomáhať treba tak tým maličkým, 3-4ricnym tým druhým by to malo uu celkom ísť. A o škole ani nehovorím, hneď na druhý deň išiel malý sám a nikto nemusel strašiť v šatni, aby papučky decku na nohy dal. Co ja viem, tak to funguje v školách v ba bežné, že rodičia nesmú do školy, tak ja fakt neviem, kde aký rodič niekoho ohrozuje v budove školy...

gir
1. nov 2020

@maciatkolulu to je zvláštne, väčšinou v štátnej škôlke je ráno jedna učiteľka v triede, neviem si predstaviť behať k dverám, prezliecť dieťa a ostatné samé v triede. To si nemôžem dovoliť.

maciatkolulu
1. nov 2020

@gir tak to treba po riešiť, aby boli dve. Alebo aby niekto vypomahal a nebudú sa stretávať v malej šatni rodičia....

mirka17
1. nov 2020

@gir aj u nás je to tak v škôlke, čo je na tom nepochopitelné, dieta odprevadím iba pred vchod, do šatne ide už sám, rodičia maju zakazane vstupovať do priestorov škôlky, vačšie deti sa hadam vedia prezliect a vojsť do triedy samé, a mladšie, ako môj syn, ten mal teraz 3 roky, ide sam do šatne a snaží sa prezliect, učitelka priebežne vykukne z triedy, ktorá je hned oproti šatni a bud mu pomôže alebo pomáha upratovačka, ktorá tam robí hadam všetko. Tiež som mala obavy prvé tri dni, ale zvláda to perfektne, iba tak sa deti naučia sami niečo robiť, ak ich budu rodičia prezliekať do predškolského veku tak sa potom ani nečudujem

maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 inak v akej škole si, lebo nepoznám jednu školu, kde je povolený vstup rodičom a teda tým svuniarom, čo chcú vedome šíriť Covid. Inak sú aj iné choroby, takže podla mňa celkom fajn, že rodičia nemôžu pobehovať po skole, lebo aj iné choroby môžu byť nepríjemné. A v ktorom meste môžu ísť rodičia do interiéru školy?

mirka17
1. nov 2020

@bazarocka a k tebe len tolko, chvalabohu že moje deti nechodia k tebe do triedy, určite by mali ruško na ústach celý den, dezinfikovali si ruky každú pol hodinu, a keby nahodou nestihli tak ich asi prefackaš, že? sorry , ale prídeš mi už ako jedna totalne vystresovaná chudera ktorej ten matovič totalne vymil mozog. Ako učitelka si doteraz nepríchadzala so zasoplenými , chorými a neviem ešte akými detmi do styku? to si sa nebála? a teraz sa bojiš a osočuješ rodičov ktorý sa neboli otestovať? čo je teba do toho, ty maš dodržiavať zakony, ak je dovolene že niekto otestovany donesie to dieťa do škôlky, tak tebe môže byť šuma fuk, či rodičia su alebo nie su otestovaný. ak sa bojiš choroby tak si najdi robotu niekde v archive v knižnici a nelez medzi ludí, pretože choroby existuju....bohužial

gir
1. nov 2020

@maciatkolulu naša škôlka dovoľuje rodičom vstup do šatne. Neviem o celoplošnom zákaze vstupu do budovy.

maciatkolulu
1. nov 2020

@gir píšem škola... A nikde ani slovo o celoplošnom zákaze. Ale, že nepoznám ŠKOLU, kde môžu ísť rodičia do budovy. Ale. Na druhej strane ma to logiku, že by rodičia nemaliani do škôlky a školy... Ale tak chápem, je to práca navyše pre ucitelky🙂. Ú nás to zaviedli SKOLKY hneď minulý rok v marci, akonáhle prišlo k prvému lock,

bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 konzultácie sú dohodnuté dopredu a ide jeden rodič a pochybujem, že sa chodí teraz húfne na konzultácie, rieši sa cez maily. A keď sa rodičia od siedmej do ôsmej pred školou rozprávajú, no neviem, kde, ale u nás sa väčšina ponáhľa. To máš čas reálne pozorovať koľko tam stoja a ako teda ohrozujú tvoje dieťa? Ti kecajuci, nadávajúci rodičia???? Ja fakt nechápem, trochu zvolení a neprezjvaj tak, som sa ta pýtala, čo ako o 20 dní??? Co potom😂všetky testy budu už na nič. Ako sa budú potom kastovat? Koho bude treba prefackat?

gir
1. nov 2020

@maciatkolulu školáci doprovod v šatni nepotrebujú. Autorka sa pýtala na škôlky. Ja si nemôžem dovoliť ísť preberať deti ku vchodu a nechať deti v triede samé.

bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 nerozumiem, čo chceš dokázať, ved ten testovaní, už dnes mohol mať party, na oslavu negativity a tam chytiť a veselo behať kade tade, toľko k testovaným.nie si našťastie pedagóg, ale si s deťmi každý deň si písala, rodičia do školy nejdu ako je teda ibrozivane tvoje.... Véd skus pri tom stresivani aj rozmýšľať.

maciatkolulu
1. nov 2020

@gir to nemáš riešiť ty, to ma riešiť vedenie ako sa teraz kadečo zavádza, da sa aj toto, predsa ide o bezpečnosť, či? 🙂

sofinka1301
1. nov 2020

Prosím vás bude niekto niekoho kontrolovať na ulici (v dedinách, mestách ci niekde)? A do obchodu sa môže bez testu ci aj to zmenili?

bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
anega79
Autor odpoveď zmazal
anega79
1. nov 2020

@bazarocka30 hociakej skutocne si studovala za ucitelku? a kludne mozes byt aj ty nakazena, ten matovicov test nezarucuje ze nie si

maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 ty máš nejaký problém? Véd píšeš od veci, som ti jasne napísala, aké nebezpečenstvo ma pre tvoje dieťa rodič co odvezie dieťa do školy? A co bude o 10 alebo 20 dní????? Odpovedz mi na toto? Covid zmizne, ooooo aký zázrak... A prečo by mali takým ako ja, odkiaľ vieš aká som ja, či som, či nie som testovaná... Ty si čím testovaný, tým "spoľahlivým" a patrí k tým, čo sa tešia, že zrazu sú na 10 dní zázračné zdravý a Covid ich bude zázračné 10 dní obchádzať...

bazarocka30
1. nov 2020

@anega79 nie som ucitelka. chodim pravidelne na testy pcr a aj moj manzel, takze nemozem byt nakazena. ak by nahodou odhalil test, ze som nakazena, okamzite sa stiahnem do kanateny. som velmi zodpovedny clovek, nikdy by som vedome neohrozila nikoho ani z rodiny ani cudzieho. nezaujima ma ani matovic ani fico ani nikto z politiky. toto uz nie je o politikoch a ich vzajomnych bojoch. ak sami nezastavime sirenie virusu, skoncime ako krajina velmi zle, bude to mat fatalne dopady nielen na zdravie, ale i ekonomiku..

mirka17
1. nov 2020

@bazarocka30 chápem tvoju precitlivelosť, máš chore dieťa so slabou imunitou, a preto očakavaš že mi ludia sa budeme chovať ako ludia, dodržiavať všetky matovičove prikazania aby bolo tvoje dieťa ochránene. Ak to niekto nedodržiava je pre teba nepriatel a berieš to ako útok na imunitu tvojho dieťata, z čoho logicky vyplýva že ich maš chuť prefackat. Keby sme boli zvierata a riadili sa zakonmi prírody, tak by som to jednoducho mohla otočiť asi v takom stýle, že prečo mi zdravý jedinci máme zakazane dýchať čerstvý vzduch, prečo nemôžeme len tak volne ist von, prečo sa musim isť otestovať ak nechcem, prečo ide ekonomika do rity , prečo ludia prichadzaju o prácu, to všetko len pre tých pár ludí s oslabenou imunitou? Máš pocit že mi nemame právo byť nahnevany a frustrovany? ale ja narozdiel od teba nemam chut nikoho prefackat, je mi jedno či niekto bol alebo nebol na testovaní, je to jeho rozhodnutie, toto nie je pandemia virusu, toto je pandemia straty zdraveho rozumu. Ludia s oslabenou imunitou sa stavaju agresívny, príkladom čoho je aj dnešny mladík ktorý na mna v rade agresívne skríkol, len preto že som nestala vo vzdialenosti podla jeho predstav, nezabudol mi vysvetliť že on je astmatik a nepotrebuje sa nakazit. to som sa ako mala citiť, ako keby som mala mor.

bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 takže stratu pamäti máš asi ty
bazarocka30

Dnes o 08:07
ja robim v skolstve. osobne by som vyfackala kazdeho jedneho rodica, ktory nebol dobrovolne na testovani a mozno je pozitivny a namiesto toho aby teda aspon sedel doma na riti 10 dni s usmevom na xichte si dovedie decko do skoly ako by sa nechumelilo...este sa s nim aj hodinu pred skolou luci alebo debatuje so vsetkymi okolo iducimi..
pride mi to ako novodoby druh psychickeho teroru

Tvoje slová, je niekde napísané ze:

pisala som niekolko krat, ze tu facku by si zasluzil clovek, ktory potencionalne moze byt nakazeny, neciti sa dobre, napriek tomu sa nejde dat ostestovat, ani sa nedrzi dalej od ludi.
Nuž a dokola, ako môže človek, netestovanych, zdravý človek, ohroziť dieťa, keď stojí pred školou?

Vieš o tom, že kebyže som na testoch bola v piatok tak neplatia a prečo??? 😂Dokonca kvalitné a zaplatené, hmm, divne, či nie?

bazarocka30
Autor odpoveď zmazal
lamar11
1. nov 2020
mirka17
1. nov 2020

@bazarocka30 ano je pravda, nikde nevieš kedy ako a u koho ten virus zareaguje, môže ho kludne dostať zdravý, aktívny človek, Tuto vetu vieme aplikovať na dalších milion chorôb, to je ako keby si povedala že aj srdcový infarkt môže dostať zdravý mladý aktívny človek, pravdepodnobnosť že covid zabije mladeho zdraveho človeka je taka mala , že vačšia je pravdepodobnosť je ma zajtra zrazí auto. A o tom to je, závažnosť virusu sa nehodnotí podla jedneho mrtveho mladeho človeka, ale podla živých vyliečených ludí, Priznám sa v apríli v čase najvačšieho šialenstva som nabehla na kramare so svojim najmladším synom, mala som tam termin vyšetrenia, preto že mal meningokoka, ktorý sa nedal vyliečiť už niekolko mesiacov, riziko umrtia prípadne trvalých nasledkov na meningokoka ak by sa infekcia rozšírila do mozgu je 90 x nasobne vačšie ako na slávny vírus. Snažili sa ma zbaviť, napriek tomu že nemocnica bola prázdna a zdravotníci sa hrali na prvu liniu a pritom si v pokoji pili kávu. Odrazu meningokok nebol taký nebezpečný, že mam počkať kým sa všetko ukludní, lebo korona. Ked som im povedala nech mi daju potvrdenie že nech mi to daju čierne na bielom, že ho nechceli ošetriť a že preberaju zodpovednosť za prípadne komplikácie tak už sa dalo urobiť aj vyšetrenie. Samozrejme pri vstupe do ambulancie ma nezabudli uraziť aka som nezodpovedna matka, že ohrozujem svoje male dieťa koronou, pričom ja som svoje dieťa len chránila, meningokok je ovela nebezpečnejší a smrtelnejší ako korona pre male deti, ale koho to zaujima, som proste nezodpovedna matka,

maciatkolulu
1. nov 2020

@bazarocka30 ja ti nerozumiem, kde sa hádam, kde som ja hnusná, kde rypem, ved ti píšem k veci. Ty chceš fackat ľudí, za to, že idú odniest svoje dieťa pred školu! Ty píšeš, že hnusná, rypavava a neviem aká, ved čítaj, normálne som napísala, že do školy rodičia nemôžu v ba v Ružinove zaručene nie 🙂 ty nemôžeš vedieť co, ktorý rodič...