icon

Može rodina pomôcť pri podpise otcovstva?

laura2332
22. nov 2024

Dobre ráno, chcem sa opýtať alebo informovať ohľadne podpisu otcovstva, brat mal ženu s ktorou maju maličku lenže od kedy maju malu tak matka sa o ňu nestara, už 3 krat utiekla a vrátila sa naposledy to už bol extrem lenže ani ja ani mama sme o tom nevedeli tak sme ju zobrali naspäť a až potom sme sa dozvedeli čo spravila ale nechali sme to tak lenže dva dni po materskej sa mamička zobrala a utiekla malu nechala pri bratovi bez všetkeho, od kedy má malu tak mu s ňou pomáhame či zo staraním sa alebo z nákupmi pre ňu, ona ju má ako bábiku pýta si ju ale nejde pred mesiacom si ju zobrala k svojej sestre lenže už ju tam jej sestra nechce lebo tam u nich niečo spravila zle a jej švagor potom dal vedieť môjmu bratovi že on sa o maličku staral a že stále len plakala a ona nebola cele noci doma tak brat šiel po maličku priniesol ju v zanedbanom stave choručku ubolenu ani hlas nemala hneď sme s ňou šli k pediatričke aby jej dala lieky od vtedy už tam nebola lenže malička ma 1 rok a matka nechce dať suhlas aby otec bol na rodnom liste rieši sa to zo socialkou lenže oni ako by pri nej držali včera sa brat stretol s terennym človekom ktorý všetko rieši a dáva na sud a ten pán mu povedal nech ju zoberie naspäť aby šli podpisať otcovstvo inač že sa to nedá a že môže byť rad že ona ho neudala ešte že ukradol malu, normálne sme ostali v šoku!!!! Lebo malička od kedy sa narodila je pri nás my sa o ňu starame my všetko mala je naučena na nás a keď vidí jej rodinu tak malinka plače nepozná ich my sme z bratom neboli ale nam povedal tak som zobrala mobil že idem volať či je pravda toto čo nam povedal brat, prv nedvíhlal potom mi on sám zavolal tak som sa ho opýtala že čo vlastne povedal bratovi a to iste povedal tak som sa ho pýtala či toto je v poriadku že matka pobera natersku na malinku nekupuje jej nič a ešte k tomu už 3 krát od nej utiekla a nesuhlasi z podpisom otcovstva a jeho odpoveď bola ONA JE MATKA NIE VY, VY NEVIETE AKE TO JE NERIEŠILI STE EŠTE NIČ TAKE TAK TO NECHAJTE NA NÁS, normálne mi odpálil dekel s prepáčením, od kedy je mala na svete ani raz jej ona nekupila oblečenie všetko som ja kúpila aj kočiar ešte až trojkolku všetko komplet, neviem či sa to dá že by sme my ako ja mama a brat napísali list na sud a poslali s tým že by sme napísali že ako sa o malu stará ona že čo robi kde je všetko komplet a že pobera ona na malu peniaze a o malu sa nestara nekupuje je to možne? Aby sme my napísali? Aby brat mohol podpísať otcovstvo na maličku a už riešiť problémi ktore mu narobila, neviem a ani nechápem ako pri nej môžu držať keďźe oni vedia že jej matka to iste spravila že sa zobrala a utiekla od svojho manžela a deti len táto naša je horšia lebo berie peniaze ktore jej nepatria, napíšte mi len či sa dá aby sme my ako rodina napísali na sud aby sa to už pohlo lebo už strácame nádej ďakujem.

Strana
z2
earlgrey
22. nov 2024

@laura2332 No nie je za čo, ale to nie je môj návrh, proste to je právny postup, zákon atď. to bez súdu aj tak nevyriešite. Tak držím palce.

sense
22. nov 2024

@laura2332 za právnikom a dať na súd o určenie otcovstva, ak matka bude trvať na tom že nie je otcom bude nariadený DNA test

Strana
z2