Môže sa od zajtra cestovať do iného okresu?
Nema sa ale kamaratka sa dnes vracali od nas domov a volala že žiadny policajti 😀
@petamich aha a budú to aj nejako kontrolovať? Dokedy platia tieto opatrenia?...
Ach už mám plné zuby tochto to aby sa ani rodina ktorá sa s nikým iným nestretla a nemohla navštevovať fakt hrozne... Už nech to skonči🙏
Ja neviem ci budu cez dušičky som surne potrebovala ist domov a nikto nezastavil ani neboli policajti a malo by do 24.1
@ninusa221 to je práveže dobre 😃
ano,do 24.1.platia nariadenia a tu su vynimky https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/573422-z...
Do 10 januára sa vraj majú ludia vrátiť domov. Ci uz z lyžovania, alebo navstev. Potom zrejme pride tvrdší lockdown
@viestta ja sa ani nečudujem veď už ako dlho nás takto dusia? Mali urobiť tvrdý lockdown na začiatku a ne nas celý rok dusiť s nezmyselnými opatreniami. Ako napr. do reštiky ísť nemôžeš , ale do kostola hej.. tam asi korona nechodi.. teraz je lockdown ale Kollar má lyžiarske stredisko , tak lyžovať ísť môžete... Veď je to celé postavené na hlavu toto
@viestta ja som mala rozpisanu podobnu odpoved ako ty ale potom som si povedala, ze skoda sa rozculovat a drat si prsty, my sme asi narod sebcov a kym sa ma to netyka = nie je s vaznymi priznakmi alebo nebodaj nezomrel niekto blizky, tak ma to vlastne nezaujima, ved nie som ovca a mam svoje prava, smutne
mna doma drzi, ze by som si nikdy neodpustila, ak by som ja nakazila niekoho blizkeho a to som maximalny extrovert, v beznom zivote sme stale niekde, vela cestujeme atd. - a napriek tomu sedime doma
@lenuska9999 keď bol tvrdý, bolo zle, keď uvoľnili, tiež zle, teraz je zase zle.. Kým každý nezačne od seba, tak čísla neklesnú ďalší rok.
@ninusa221 slobodné rozhodnutie? Bola si na covid are? Alebo v márnici, kde už nemajú kam dávať mŕtvych? Alebo v sanitke, ktorá hľadá voľné miesto v nemocnici? Áno, nejde o nás. Teraz. o nás pojde, keď budeme potrebovať ísť s deckom na urgent a nevezmú nás, lebo nebude miesto v nemocnici, alebo bude oddelenie zavreté, lebo nebude personál. Boha, umierajú tu ľudia, ktorí ešte mohli roky žiť a tešiť sa z vnúčat a deti. Aj mne už kvapka z ponorky na karbid. Ale nedrazdim tigra bosou nohou. Lebo neviem, či by som nepotrebovala kyslik... Hladky priebeh mi nikto nezaručí.
@ninusa221 pozri, prvý krát za 40rokov som nebola cez Vianoce s babkou. Je po úraze, možno posledné Vianoce. AG testy nezachytia 100 percent. Tiež si posomrem na opatrenia. Ale nebola som na dovolenke. Do riti, veď ja som áni nebola v kaviarni tento rok! Decko sníva o detskej herní od jari. A nespochybňujem potrebu opatrení. Mmch, lockdown sme mali mať v novembri! Teraz už chytáme psa za chvost. Preto ma rozčuľujú všetky úvahy, či sa kontroluje, či nie. Buď spadam pod výnimku, alebo nie. Aké iné opatrenia sa dajú vymyslieť, aby ľudia sedeli čo najviac doma a vírus sa meprenasal?
... Fajn, že tvoja mama tam robí. Čakáš, že ťa preto prípadne uprednostnia pred iným prípadom???
Opatrenia su preto, aby ludia cestovali iba v pripade nutnosti a nelabzovali len tak hore dole po navstevach. S kontrolami je to hop alebo trop. Mozes risknut, asi ta ani nikto nezastavi, ale ked ta zastavia a skontroluju a dostanes pokutu, tak nenariekat.
U nas zomrel prave niekto zo vzdialenej nepriamej rodiny. Vsetci mali doma covid, on 64 rokov, zle sa mu par dni dychalo, odpadol a zomrel v nemocnici. Je ine, ked to clovek vidi v spravach a ked to zastihne niekoho blizko. Jasne niekto povie, ale ved bol "stary", tak co. 64 rokov je stary clovek?? Ked sa dnes ludia dozivaju bezne 90 rokov.
@ninusa221 to je fakt argument ako delo, ze tam tvoja mama robi. Nezelam ani tebe ani jej nic zle, ale o dva tri dni tam z dovodu choroby alebo karanteny robit nemusi a o tyzden tam ani nemusi byt miesto. Mame v rodine lekarov, ale ja si teda vobec nie som ista tym, ci ma bude mat kto osetrit

opatrenia platia od dnes 5:00 a nie nemoze pokial sa nevracias domov, nemas pracu alebo lekara v inom okrese (pripadne iny dovod vyspecifikovany vo vynimkach)