Môže sa od zajtra cestovať do iného okresu?
@mamickadusicka fyzicky tam takmer denne su dvaja clenovia mojej rodiny a bud rada, ze to tam nevidis. Aj otrkany lekar niekedy tazko znasa umrtia jedno za druhym.
@ninusa221 no comment
@elizabet173 vdaka bohu 😀 ked uz tak chcela som dopísať ze ta kamaratka sa vracala domov lebo boli u nas este pred Silvestrom 😃
@mamickadusicka Ake hrozne obmedzenie to je? Ze jeden rok nemozes na dovolenku k moru? Mozte ist na turistiku do hor. Cely rok robim na home office, normalne idem do prirody, sportujem, iba sa vyhybam vela ludom, s ruskou nakupit do obchodu a ani to neberiem ako velke obmedzenie. Smrt by bola vacsie obmedzenie.
Vsetkym popieracom covidu by mali dat podpisat cestne prehlasenie, ze v pripade choroby sa budu liecit doma paralenom, nech svojou obmedzenostou nezatazuju zdravotny system (ako fajciari svojou rakovinou) a nech si chodia, ako chcu. Do obchodov povolit iba vstup s ruskou, bud nech si dopestuju doma na zahrade, ked nechcu rusku. V obchodoch zodpovedni ludia nie su povinni dychat a dotykat sa ich virusovych exkrementov.
Odporúčam si prečítať..
.hlavne, keď idem z práce a predomnou vezu človeka na patológie, tak sa netvarme, že nás sa to netýka. Ako každý deň počujem koľko zdravotníkov je nakazených.
@mamickadusicka Tu si da pozriet ze celosvetovo na "neexistujuci" virus doteraz zomrelo "iba" skoro 2 miliony ludi, presne 1.833.491 ludi z 84.283.740 nakazenych.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
@mamickadusicka ty si fakt level "neuverim, ani ked uvidim". naozaj ti musi niekto zomriet, aby si pochopila?
mam kamaratov a znamych, ktori boli chori. niektori ani nevedeli, ini mali mierne priznaky, dalsi vraveli, ze to bolo ciste peklo. kamosovi zomrela teta. druhemu kamosovi dedo. moj takmer 80-rocny svokor ma momentalne covid a len dufame, aby to nejako dal. v lete prvy raz videl vnuka, aj to len z dialky. fakt chces take zazivat aj ty?
@skarli kostoly su zatvorene, do obchodu ist je nevyhnutnost a chodit po navstevach v rodine nie.
@mamickadusicka to si nemala ani pisat lebo ta tu znesú zo sveta 😃 keby matelko nedal lockdown tak by urcite nesedeli na gauci ako panenky Marie a nikam nechodili 😃
@mamickadusicka ja ta nepotrebujem presviedcat, ani nikoho.
@mamickadusicka pre takých ako ty sa toto nešťastie tu bude ťahať do leta....neveríš,lebo si nevidela? tak možno budeš mať "šťastie" a uvidíš na vlastné oči ako pacient...sorry,ale toto tu sa už ani čítať nedá,buď si čistý hlupák alebo neskutočný ignorant
@viestta no tak ti gratulujem fuha to je teda výhra ja som nebola asi mesiac von a ked sme isli na terasu tak som bola ako osprostena 😃 a k tej smrti ovela viac ludi zomrelo na klasika choroby hlavne rakovinu ale tu nikto neriesi... ked zomreli na covid tak mali pridružené choroby mam to z hlavného zdroja takze nejak tak😉
@mamickadusicka Chod do vlady za premierku. Vsetky staty na svete ockuju ako sialeni, zatvaraju ekonomiky, stavaju polne nemocnice, tlacia biliony usd, aby sa ekonomiky a burzy nezrutili. Potrebuju takych mudrych ludi ako sol, co tam pridu a konecne im povedia, nevyhadzujte tie prachy zbytocne na nieco, co ani neexistuje.
@ninusa221 nie vsetci mali pridruzene choroby, tiez to mam z hlavneho zdroja. Inak neviem, preco by mal mlady clovek zomriet na obycajnu chripocku, ked ma napr. cukrovku. To sa bezne nestavalo
@elizabet173 Ono, ani chripka nie je brnkacka a netreba ju podcenovat. Ludia co to prechodia, maju zapal srdcoveho svalu a zomru na infarkt. Ta dnesna chripka je zoslabnuta spanielska chripka z roku 2018, ktora skosila miliony ludi, len casom si ludia trochu vypestovali imunitu, ze uz neusmrcuje v takych vysokych mnozstvach.
Vsetci imunologovia tvrdia, ze toto este nie je nic, toto je len take varovanie, moze prist ovela horsia pandemia. Taka ebola ma umrtnost 80%...

@elizabet173 uz to prekonala 🙂))