icon

Môže sa od zajtra cestovať do iného okresu?

1. jan 2021
ninusa221
1. jan 2021

@viestta niesom papalaska ani fiflena ked clovek potrebuje vie si zohnat tak ako daka sekretárka si vie pobrať domov co ja viem kancelarske papiere tak si clovek zoberie co potrebuje aj z nemocice robi to vela ludí🙃

viestta
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
1. jan 2021

@viestta ved si napisala🤣

ukulela
Odpoveď bola odstránená
whiteflower87
2. jan 2021

@mamickadusicka
@ninusa221
Ty vole zeny, vy ste uplne mimo. Prajem vam vela zdravia. Ak nahodou, podla vysky vasho IQ zabera vodka s bromexinom. Prosim nezaberajte potom miesto v nemocniciach.

bona69
2. jan 2021
nenne27
2. jan 2021

@ninusa221 cize pre teba je standard kradnut v praci?

ukulela
2. jan 2021

@mamickadusicka áno, sú plné covid odd v niektorých nemocniciach. Pracujem vo sfére, keď sa tam dostanem. Mám tam aj známych. Si myslis, že kvôli mne / kvôli telke/ fotografovi/ hocikomu tam nazenu do postelí holych špinavých starcov??? S ilumináti, Gates, či aký svätý dindy im pošlú krvale peteosekely ako odmenu? Že starý Maďar v Amerike sa ide posrat túžbou picnut ti vo vakcíne čip??? A nevolila som Matoviča, btw, ohľadom korony/aj jeho premietovania mám iný názor, ako ok.

ukulela
2. jan 2021

@ninusa221 ty už drž klapacku ... Tak máte doma plnú riť testov? Mati ich kradne v nemocnici, keď začínajú chýbať? PPC, fakt! Serete si do huby. Na jednej stran opatrenia netreba, na druhej si ty užívaš nadštandard starostlivosti. A neviem ktorá tu spomínala rakovinu
.. práve Cekanova firma napr vyvíja liek na rakovinu. No je rozdiel riešiť vakcínu na vírus, čo vieš izolovat, a iné na chorobu, čo ti sama zbujnie v tele. Ale to vy, čo ste oizrali múdrosť sveta, by ste mali vedieť.

nenne27
2. jan 2021

@ukulela prosim ta, nerozculuj sa nad tou osobou.evidentne trepe nezmysly, ma nizke IQ, unudena chudera, co tu provokuje.s..r na nu

elizabet173
Odpoveď bola odstránená
marion09
2. jan 2021

@mamickadusicka moja reč!odrazu už nik neumiera na infarkt,porážku,rakovinu,pri autonehode,pri samovražde.....každý len Koronu má🤦

evkao
2. jan 2021

@marion09 ale predstav si, ze umiera... minuly tyzden umrel moj krstny, a nie, nebolo to na koronu

ninusa221
2. jan 2021

No niektore ake ste mudre ja som napisala ze ich nema z roboty ale ok celkovo som si napisala svoj nazor ze moja kamaratka s frajerom sa vrátili včera domov a už ste išli do mna len ako ma dod*at to vam ide čo tu cely den len kritizujeme ludi

ajka0207
2. jan 2021

Kontrolovať to budú náhodne. Cize keď ťa zastaví hliadka tak okrem dychovej skúšky či kontroly dokladov majú právo ti dať pokutu ak nedokážeš dokladovat kam ideš.

malasandrika
2. jan 2021

Mňa by len zaujímalo, aké opatrenia by vyhovovali Vám? Lebo mám pocit, že Slováci budú kritizovať akékoľvek opatrenia. Nikto a nič sa Vám nezavďačí. Treba si pozrieť opatrenia aj v iných krajinách a netváriť sa, že to rúško je strašne obmedzujúce, odstupy detto, príp. vynechanie jednej dovolenky či testovanie. Podobný hrdina je aj Róbert Fico - doma protestuje bez rúška, ale na dovolenke v Punta Cana už poslušne dodržuje všetko, dokonca aj odstup aj rúško má 😉

susedka
2. jan 2021

Ja zase nepochopim preco.ked sme cela rodina od mojich rodicov, surodencov az po moju rodinu prekonali covid preco sa nemozeme stretnut? Ved sme mesiac, mesiac a pol po karantene tak sa navzajom nenakazime ... cela moja rodina je vo vedlajsom okrese a nemozeme sa stretnut ....

marion09
2. jan 2021

@evkao veď o to ide...v médiách nič neriešia len Korona úmrtia, kde sa podeli klasicke smrte? A úprimnú sústrasť želám.

majkeel
2. jan 2021

Romanticky, zachytili ste? Vo stvrtok zomrel na covid Robert Hossein (93 r.), predstavitel J.de Peyrac z Angeliky. RIP

rooberta
2. jan 2021

@marion09 a ake klasicke smrte by si chcela aby sa hlasili a kde a naco? Vsak samozrejme su aj ine umrtia ako na covid ale kde by si sa o nich chela docitat/ dopocut? Co pred covidom kazdy den hlasali kto na co zomrel podla okresu alebo mesta? Ja si nic take nepamatam. Vzdy som vedela len o umrtiach v mojom blizkom okoli a tak to aj ostalo. Pred nesiacom zomrela kolegynina spoluziacka na rakovinu, tyzden pred vianocami zat maminej kamosky na zapal pankreasa. Ich smrt sa mala vyhlasit v tv novinach ci ako si to predstavujes? Nad cim sa pohorsujes?

nina255
2. jan 2021

@rooberta tiez nechapem tieto argumenty ludi,ze ci sa na nic ine neumiera zrazu... vsak asi ked je pandemia a je v obehu INFEKCNA choroba tak jasne ze sa hlasia umrtia na nu... ach jaj

makova333
2. jan 2021

@777januska777 je sanitarka v nemocnici, tipujem podla urovne dcery 🙂

evkao
2. jan 2021

@marion09 klasicke umrtia su tu stale, ani predtym sa v mediach neriesili
samozrejme, ze sa riesi korona, kedze kvoli nej pada na hubu cele zdravotnictvo a ekonomika, ako aj to, ze je vysoko nakazliva
Ano, ked zomrie clovek s pridruzenou chorobou, ktory dostal koronu, zomrie s covidom - pretoze ten organ zlyha kvoli covidu, ktory ho napadol a za par dni zdevastoval
a nehovorim o tom, ze zial umieraju aj ludia, ktori ziadnu inu chorobu nemali, mozno ich je zanedbatelne percento, ale ak sa to stane prave niekomu blizkemu, stale to bude len percento, len statistika?

fiafia
2. jan 2021

@mamickadusicka sa niekomu smeje. Poznám ľudí čo robia a robili na covid oddeleniach a rozhodne im do smiechu nieje. Tiež chorý človek nemá kde ležať lebo všetko sa prerába na kovid oddelenia. Niekto asi nevidel márnicu na vlastné oči a tiež viem,že tam nevezu len ľudí 65+

0507
2. jan 2021

@mamickadusicka prepac, ale nazory tak tupej osoby som uz davno necitala...zijem v NR a prave dnes som citala clanok o chladiacom privese, ktory sa musel objednat kvoli tomu, ze nie je dostatok miest pre zosnulych...mam 3 kolegov, 50-nikov, v podstate mladach ludi, ktori mali neskutocne problemy s horuckami, dusenim a pod...a ked niekto zahlasi, ze korona je len chripocka, tak nestiham...

cacianka
2. jan 2021

Vsetky úmrtia sa hlásia/eviduju, aj príčiny umrtia, choroby, statistiky sa vedú uz desiatky rokov.
Aj sa zverejnuju ! Napr.tak ako pocet vyrobenych áut , uroda obilia, autonehody, kolko pretekov vyhral sportovec, počet miest v MŠ, obľúbenosť mien, kolko prvakov ide 1.9.do školy.a množstvo inych štatistík a tabuliek, rebríčkov.
Zverejnuje sa vsetko, oveľa viac, a na viac miestach, len tupé gebule vidia iba terajsiu hrozivu statistiku na kovid. Bohuzial zatieni vsetky, lebo je to zakerna choroba, neuprosna,
Nevidia nič iné, lebo su tupé. Aj na to su štatistiky, na psychiatricke choroby

ukulela
2. jan 2021

@marion09 úprimná sústrasť sa vyjadruje, neželá. A riešia sa aj ine choroby. V čase prvého lockdownu a prvej vlny sa aj vďaka medializácii vyzbierali milióny pre SMA detičky. Médiá sa tomu venovali vo velkom. Takže netrep chobotiny. Čekan všade hovori, že neriešia len pcr testy, ale venujú sa aj výskumu rakoviny. A aj v prvej vlne sa riešili aj onkopacienti, odložené operácie, nedostatok krvi ... Že ty máš pred očami len koronu a nevieš prijimať iné informácie, to je tvoja chyba a škoda.

zalka
2. jan 2021

@cacianka správne píšeš,
aj tu je jedna tabulka file:///C:/Users/Dell/AppData/Local/Temp/Hlavne_trendy_populaneho_vyvoja_v_SR_2015.pdf taká strana 28 napr.
úmrtnosť cca 10 ludí z 1000 ludí v priemere za 10 rokov čiže očkom bajočkom podla štatistiky sa ludia držia
úmrtosť bábätiek je 5 na 1000 narodených ... a tiež sa to cca drží roky takto ..
ale kto bude robiť štatistiku za rok 2020 možno o 2 roky sa dozvieme absolútne čísla, ako stúpla úmrtnosť, oproti predošlým rokom.

Tiež si ľudia "hrdinsky" neuvedomujú, že toto všetko nie je len o covide, ale ak dostanú napr. mrtvicu, tak tam je podstatné aby dostali lieky do 4 hodín, ak sa to nestihne tak prichádzajú postihnutia a prinajhoršom smrť. A ak záchranári a lekári sa budú venovať dusiacim sa covidovým pacientom tak na tých ostatných s mrtvicou, infarktom, alebo po úraze, alebo nehode nebude sa čas venovať, takže i medzi zdravými, nezasiahnutými covidom dochádza k náraste úmrtnosti.
Mnoho takých čo by v bežný rok prežili napr. tú mrtvicu, alebo infarkt mnohí z nich teraz neprežijú, lebo sa o nich nemá kto postarať, .... čiže smiať sa a žartovať na tému covid sa nepatrí. A taký čo to zľahčujú sú slepí s klapkami na očiach a nevidia súvislosti, ktoré ostatným sú jasné.

elizabet173
2. jan 2021

@majkeel zachytili, sice Angelika nebola pre mna nieco, co by ma zaujalo, ale z Peyraca som bola aj ja "na vetvi"