icon

Môže sa odvolať súhlas so stavbou domu?

28. apr 2024

Ahojte. Mám otázku...môže osoba odvolať už podpísaný súhlas so stavbou rodinného domu na susednom pozemku? Jedná sa o to že je potrebné cez pozemok tejto osoby viesť inžinierske siete a osoba s týmto súhlasila ale teraz začala mať problémy tak ma zaujíma či je možné v tomto prípade odvolať svoj súhlas alebo keď už je to podpísané už sa a tým nedá nič robiť?? Ďakujem.

Strana
z3
winki13
29. apr 2024

Bez pristupovej cesty vam stavebne povolenie nedaju.

rozculena
29. apr 2024

tak na toto som zvedavá
mmch,ja NECHÁPEM,aký príčetný človek by kúpil takýto pozemok,dúfam,že bol veeeeeeľmi pod cenu.........

alex49
29. apr 2024

Súhlas zo stavbou domu by som dala, ale rozkopat môj pozemok nikdy. Ako chcete ten domček stavať, keď tam ledva prejdete pešo?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lucik194
29. apr 2024

skor si myslim, ze pani je ta co to kupila, no az teraz zisťuje čo s tym sa da robit resp nerobit.....

simca06022011
29. apr 2024

ziadne stavebne prace na pozemku susedov nebudu prebiehat... max tade budu chodit na pozemok, ved stavat dom budu predsa na svojom... najlepsie ked kamaratka alebo niekto kto sa vyzna od nej, si riadne veci pozistuju. urcite stavebne povolenie nedostanu ak nemaju vyriesene veci vsetky, a je jedno ci je suhlas so stavbou (mimochodm keby si to riadne precitala, tak je to zvacsa suhlas so stavbou (a ano aj pracami stavebnymi) ale na pozemku toho co ziada o suhlas. Nie suseda, ktory suhlasi s tym.
A nemyslim, ze bude nejaky banalny jednoduchy pisomny suhlas stacit, to treba riesit potom s elektrarnou/vodarnou a tak... musia si to pripravit, naprojektovat IS, schvalit, zamerat, zakreslit a aj do katastra spolu s tarchou zapisat na SUSEDOV pozemok (ak sa nemylim... nie je to vobec vec rychla a jednoducha, ved len tu kde mne dom stoji, to trvalo dost dlho kym sa vobec vysporiadali pozemky, a dotiahli a vybavili siete, nasledne vybudovali - aj to na vlastne naklady)

ptvw
29. apr 2024

@lucik194 to je jak keby ich niekto nebláznil na nízku cenu pozemku, len aby ho nakoniec ešte nepredali oveľa viac pod cenu tomu susedovi (možno to bol jeho plán- toho suseda, ako prísť lacnejsie k tomu pozemku 😈) 🤦‍♀️....

Ja by som si tiež nenechala rozkopat celý pozemok a vlastne ani nikto pricetny by to nespravil

zic
29. apr 2024

Ja nerozumiem, ako moze autorka nerozumiet... suhlas so stavbou - to je bezny standard... susedia sa vyjadruju vramci nejakych zakonnych moznosti...
Pravo prechodu pocas vystaby - uz ze s tymto suhlasil, tak je to "svaty clovek" a dobracisko 🙂. Take nakladne auta ked mu rozjazdia pozemok - mnamka... bude to davat dokopy rok dva...
Ale to je vsetko docasne... tie inzinierske siete su tam natrvalo... to je ten rozdiel... to je rozdiel ako navsteva na vikend u teba doma verzus niekto nastahovany stale v tvojom byte...

rozculena
30. apr 2024

@zic tiež nechápem,že to stále nechápe.

autor
30. apr 2024

@simca06022011 ale na tom súhlase sú zapísané parcely toho susedovho pozemku že súhlasí so stavebnými prácami na jeho parcele

autor
30. apr 2024

@simca06022011 bolo to písané tak že súhlasí so stavebnými prácami na jeho pozemku a tými prácami boli myslené tie IS iba preto sa pýtam či môže odstúpiť od toho

veronikaszabova
30. apr 2024

Autorka, ty si fakt nechapava???

iduska13
30. apr 2024

Myslené to tak mohlo byť, ale ono to potrebuje byť všetko do podrobná zapísané, každá jedna prípojka musí byť zapísaná. Lebo na základe toho, že to iba bolo myslené ti to nikto nepovoli a už vôbec nezhotovi.
Toto je to fotka zo samostatnej nájomnej zmluvy, ktorá sa prikladala k podkladom pre stavebny úrad. Bez toho úrad nevydal stavebné povolenie.
Stavať môžeš začať aj načierno, ale znovu ti táto zmluva bude chýbať ku kolaudácii.
Bez nej sa prosto ďalej nepohnes.

zic
30. apr 2024

Otazka, kto si to akoze tak mal mysliet? Evidentne ten sused si to nemyslel... a hned ako to zistil, ako to myslela kamaratka, tak samozrejme s tym nesuhlasi. Lebo evidentne aj ked si nieco kamaratka myslela, tak to tomu susedovi asi nepovedala uplne na rovinu...
Lebo to je dost taka dolezita vec... vsak?

fairyy
30. apr 2024

vau uz dlho som nezazila aby niekto takto nerozumel co mu vysvetluju ludia, bolo by asi dobre aby kamaratka uz nic neriesila sama a s kamaratmi, ale aby si nasla odbornika, ktory jej vo vsetkom poradi, lebo ak bol pozemok kupovany, tak uz tu kupu mohla konzultovat a nedostala by sa do tejto situacie

1ryba
Odpoveď bola odstránená
winki13
30. apr 2024

Tak na prvej strane to bol súhlas so stavbou rodinného domu a teraz je to už súhlas so stavebnými prácami na jeho pozemku? Tak či tak, to co bolo myslené, tam musí byť jasne a presne definované. Lebo ako takto postavený súhlas si môžem vyložiť aj tak, že na jeho pozemkoch môžem postaviť aj hotel.
Takže zisti presne ake ma znenie súhlas a nie čo si kamoška pod tým súhlasom predstavuje.

vevesh
30. apr 2024

Autorka po lopate- stavebne prace (=is) musia byt presne vymenovane, cize, ak na tom suhlase nemas menovite vymenovane pripojku elektriny, vodovodu, plynu, revizna sachta atd., tak nie, neplati ten suhlas na inzinierske siete. A ak takyto suhlas nemate, potrebujete ho od suseda. Na odstupenie od klasickeho stavebneho suhlasu (ze suhlasi, ze si ty ci tvoja kamaratka na svojom pozemku nieco postavis) je nejaka zakonom stanovena lehota, ktora uz asi aj uplynula. A viac menej moze to byt kamoske 2x jedno, ci sused odstupi od suhlasu alebo nie, pokial nemate vyriesene is, coz podla tvojich komentarov nemate....

autor
30. apr 2024

@vevesh ďakujem ♥️ nie nie IS spomenuté nie sú je tam iba súhlas s celkovými stavebnými prácami na pozemku suseda nič menované nie je

1ryba
Odpoveď bola odstránená
rozculena
1. máj 2024

nič nové?

Strana
z3