icon

Môže si úrad práce overiť, či som bola na vyšetrení?

adii1
27. mar 2023

Dobré ráno prajem, na stredu (29.3.) mám predvolanie úradom na zúčastnenie sa burzy práce, ale žiaľ sa tam neviem zúčastniť, pretože mi v ten deň budú dávať holter na srdce.
Chcela som sa spýtať, či si to môže úrad nejak overiť, pretože môj lekár väčšinou nezdvíha v ambulancii telefón a spojiť sa s ním viem najčastejšie cez email. Tak som sa len chcela spýtať, že či sa môže stať, že by mu tam začali volať do ambulacie a nezdvíhal by a potom by mi ma za to mohli vyradiť.

vikusjk
27. mar 2023

@adii1 ved zavolaj tetuske ty teraz, ze ides na holter v stredu, ci ta vie posunut

adii1
autor
27. mar 2023

@vikusjk jasne, to zavolam, len vieš toto asi jedna z tých väčších búrz, koná sa v agrokomplexe v Nitre a neviem, či by ma vedela posunúť na nejaký iný termín..neviem ako to chodí

katkine_terapie
27. mar 2023

@adii1 Oznám písomne pani na UPSVaR, ze vtedy sa burzy nemozes zucastnit, nakoľko ti budu davat holter. Nasledne si v ambulancii vyziadaj potvrdenie, ze si tam bola. To potvrdenie zasli pracovnicke UPSVaR mailom.

vikusjk
27. mar 2023

@adii1 jaj sorry, prehliadla som, ze je to burza prace a nie to bezne hlasenie sa. Tak sa proste nezucastnis, tetuska ti aspon povie, ci bude potrebovat potvrdenie od lekara, ze si bola na zakroku (predpokladala by som, ze ho bude potrebovat). Osobne si nemyslim, ze teta na UP, ktora ma mrte ludi v zozname, bude kdesi nahanat tvojho lekara, aby si to osetrila. Ona ma pravo ta vylucit, preto je na tebe, aby si si to s nou zariadila. A kedze o tom vies takto vopred, je korektne ju o tom informovat a dohodnut si dalsi postup.

vulka
27. mar 2023

@adii1 No veď holter Ti dajú a stihneš aj burzu, či nie?

adii1
autor
27. mar 2023

@vulka no s holterom neviem, či je vhodné sa tam tlačiť medzi ľuďmi a ešte k tomu s ním cestovať vlakom alebo podobne.. keď mi ho zvykli dávať, mala som mať kludový režim

ibrunova
27. mar 2023

@adii1 práveže s holterom máš mať bežný režim. Decká s tým aj trénovali, behali a podobne, tak ako vždy.

sss777
27. mar 2023

@adii1
S Holterom by si práve mala vykonávať úplne bežnú aktivitu, aby sa zistilo všetko, čo sa dá.

iwesska
27. mar 2023

@adii1 S Holterom nemas mat kludovy rezim,vtedy ti to prave nic nezachyti. Mas mat bezny prevadzkovy rezim - robota,nakupy...Okrem toho,ze s nim nemozes behat,aby sa ti neodtrhli kable a sprchovat,mozes robit uplne vsetko. Aj ist na burzu. Ja som ho tiez mala,bola som v praci,cestovala busom,sliapala 5 poschodi niekolkokrat denne...Na burze sa predsa ludia nebudu po tebe hadzat,ze by ti to odtrhli.

viestta
27. mar 2023

Ked som ja mala holter, mala som okrem beznych veci ist na dlhu prechadzku a chodit po schodoch aj niekolkokrat za den. Ziaden kludovy rezim, skor vacsia namaha ako bezne

bloger
27. mar 2023

@adii1 Ja mám skúsenosť, že to nikto nekontroluje. Nikto si nerobil prezenčku či som tam. Popozeral som sa a išiel som domov. Neboj sa nikto ťa nevyradí. Pochybujem, že by volali tvojmu lekárovi. On ani informácie nemôže poskytovať.

viestta
27. mar 2023

@bloger lekar moze iba potvrdit, ze bola v ten den u neho. Nic viac, nic menej. Na zaklade pisomnej ziadosti, nie po telefone

vulka
27. mar 2023

@adii1 Veď práve, s holterom by si nemala ležať v posteli, ale mať normálny deň.

misinka0611
27. mar 2023

Zavolaj ( dnes/teraz ) na UPSVaR pani ktorá ta ma na starosti, oznam jej, že sa nemôžeš zúčastniť z dôvodu návštevy lekára. Určite bude chcieť potvrdenie o návšteve lekára a to, jej dodatočne doložíš. Len si ho u lekára nezabudni vypýtať. Nie, úradnícka naozaj nebude vyvolávať do ambulancie, toto nemá ani lekár čas riešiť.

martinkatinka
27. mar 2023

Predpokladam, ze to nie je celodenne osetrenie a stihnes aj tu burzu, ktora zrejme tiez netrva hodinu, ale cely den, takze budes mat dost casu na oboje a dokonca aj v klude bez stresu by si to mala vsetko stihnut.

martinkatinka
27. mar 2023

Ale mozes si vypytat tzv "P". Ale je uz na uradnicke, či to uz s, ci nie.

zobaka
27. mar 2023

ja som s holterom vyslapala na 13. poschodie aj kardio cvičila, tak ti nezistia nič, keď sa budes čičikat, život je o aktivite, pokiaľ tá burza nie je na konci sveta, zájdi tam

1andrea111
27. mar 2023

@adii1 ja mám skúsenosť že pecko od lekára neakceptujú, iba pecko na iného člena rodiny. Ale mohlo sa to zmeniť. Zavolaj a spýtaj sa na to vopred aby si potom nemala problém

jana_eyre_2
27. mar 2023

Aj ja som mala holter 2x v živote a vždy mi povedali nech robím veci tak ako bežne.. tam je práveže dôležité aby boli odhalené prípadne chyby na srdci, práve pri stresujúcich situáciách sa ti zvýši tep, alebo tlak tak vysoko že to bude na liečbu a podľa toho ti dajú lieky.. mne paradoxne najvyšší tlak vyšiel v noci počas spánku..

dilino
27. mar 2023

Ked donesieš na UPSVR papier že si bola na vyšetreni tak to uznaju ako že si bola u lekára.ONI si neoveruju ONA tam nie je na to aby volavala nejakemu lekárovi či si TY tam bola a lekár by jej nemal čo ani povedať kedže je GDPR a ON má lekárske tajomstvo.Cudzim to nema čo hovoriť.Ak papier nedonesieš že si tam bola môže ťa na 6 mesiacov vyradiť z evidencie.Vtedy musiš platiť ako ZP tak SP aby si nemala nedoplatky.

lalenka33
27. mar 2023

S Holterom kľudový režim? Si robíš srandu. Toto prosím ťa ani neskúšaj povedať pracovníčke na úrade. S Holterom človek normálne funguje aby lekár vedel vyhodnotiť kedy a pri akej činnosti má pacient problém s tlakom. Normálne zavolaj na urad, povedz, že ideš k lekárovi , po vyšetrení odnesieš papier a vybavené. Je ale otázne či ti to uznajú, keď tvoja návševa lekára bude kratšia ako trvanie burzy práce .

adii1
autor
27. mar 2023

@lalenka33 tak to mám asi blbého lekára potom, lebo toto mi vždy povedal, keď som tam bola 😄

sss777
27. mar 2023

@adii1
K tomu, či je blbý, sa nebudem vyjadrovať, ale ja som internistka a my dávame pacientom papier, kde si píšu, čo cez deň robili, aby sa to dalo prípadne spojiť s niečím, čo vyšlo pri hodnotení Holtera.
Keby mal byť človek v kľude, tak celé vyšetrenie nemá význam, lebo my chceme vedieť, čo sa s pacientom deje počas jeho bežného dňa.

cookie29
27. mar 2023

ja som s Holterom normalne fungovala, bola v praci, chodila metrom a podobne, nevidim preco kludovy rezim, ved tam nic nezistia. A ked pojdes k lekarovi, tak si vyziadaj potvrdenie o tom ze si tam bola, keby chceli kontrolovat z UP, tak ho mas, oni urcite lekarovi volat nebudu. Ved keby si pracovala, tak tiez nebude Tvoj zamestnavatel volat lekarovi, ale potvrdenie mas doniest Ty. A ked uz sme pri tom, tak neviem, ako chcu kontrolovat, ci si na tej burze bola alebo nie.

nikaeli
27. mar 2023

mala som holter už 3x a zakaždým mi prízvukovali, aby som sa práve naopak zaťažila a zapísala do hárku, čo som robila - raz som dokonca bola v lese a hore kopcom som myslela, že vypľujem dušu - potrebujú predsa sledovať srdce pri rôznej záťaži, v kľude budeš v noci 🙃

zuzanka.zuzu
27. mar 2023

@bloger a bol si tam cez úrad práce? lebo práveže oni prezenčku majú, aspoň v BA v inchebe čo robili

bloger
27. mar 2023

@zuzanka.zuzu áno bol som tam cez úrad práce. No nehádam sa určite tam viac to kontrolujú. Je to možné, že sa robí.

janka_23
27. mar 2023

@adii1 s holterom žiadny kľudovy režim, práve naopak. Máš fungovať normálne ako v bežné dni. Však potrebujú monitorovať srdce v bežnom režime ako fungujes a nie keď 24 hodín ležís.

lalenka33
27. mar 2023

@adii1 tak asi máš, lebo merať tlak 24 hodín v kľude nemá žiadny význam