icon

Môže toto spraviť policajt?

15. júl 2021

Zdravim,
vyzna sa niekto? Je realne, ze clovek, ktory ma „znameho” na policii, moze daneho policajta poziadat, aby mu zistil osobne udaje o nejakej tretej osobe, resp. moze ich policajt takto poskytovat danej osobe a v podstate bez nejakeho vazneho dovodu?

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
denden77
•
15. júl 2021

poziadat mozes kohokolvek o cokolvek.. , ci ti vyhovie, je uz na nom 🤷‍♀️
ale nie, nemoze.. (nemal by)

pininka1
•
15. júl 2021

Nemal by. Ale co ja viem, tak sa to deje bezne.

gdpr
•
15. júl 2021

Požiadať môže ale vyhovieť nemôže.

makova333
•
15. júl 2021

Nie, o tom koho si lustrujes sa vedie "zaznam". Ak to niekto robi koleduje si o pruser. Ak mas podozrenie podaj podnet,

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
15. júl 2021

@makova333 dakujem pekne.

bloger
•
15. júl 2021

samozrejme, že môže a verím tomu, že sa také veci aj dejú stačí poriadne hrubá obálka

sense
•
15. júl 2021

Ak máš dôkaz tak daný policajt môže mať problém, zneužitie svojej funkcie...
Ale.. Aj také veci sa deju

autor
•
15. júl 2021

Ale ked ani netusim, aky policajt na akom odd. v akom meste take informacie vyniesol, tak sa asi neda nic robit, ze?

sense
•
15. júl 2021

A ako vieš zd to bol policajt keď nevieš ani kto ani kde...

makova333
•
15. júl 2021

nevies kde, nevies kto, nevies ako, ale vies urcite, ze policat. Nejako mi to nevychadza... 😀

autor
•
15. júl 2021

A co vam na tom nevychadza? Nejdem objasnovat celu situaciu, v skratke len - isty clovek sa „vyhraza”, ze ma znamosti na policii a vie si cokolvek zistit.. Mna len zaujimalo, ci to tak chodi a ak ano, co sa s tym da robit..

hailey1
•
15. júl 2021

Vazeni, brzdite. Kedysi sa taketo veci dali, ale dnes, ak chce policajt lustrovat osobne udaje, musi stale zadat cislo spisu, kvoli ktoremu to hlada - je to zavedene od vrazdy Kuciaka.

deti95060810
•
15. júl 2021

jájáj to len jeden - menej rozumný jedinec povedal resp. sa chválil že má kontakty.... vôbec to nemusel ani skúšať...😉

malinoismum
•
15. júl 2021

Pochybujem že by to dnes niekto v PZ robil a ak robí tak si koleduje nakoľko každá lustrácia už podlieha tomu že musíš dokazovať prečo si si danú osobu hľadal. Niekedy sme to mali veru jednoduchšie 🙂

malinoismum
•
15. júl 2021

@hailey1 presne ako vravíš, od Kuciaka nám klepli po prstoch 🙂

lucia147852
•
15. júl 2021

Samozrejme nemôže. Oni podpisujú aj papiere o mlčanlivosti. Tiež som ich podpisovala, keď som pracovala na súde. Ale bohužiaľ deje sa to, tiež take prípady poznám 😞

ibrunova
•
15. júl 2021

Nie, kedysi sa to zrejme dalo, teraz už nie, pri každej lustrácii v akomkoľvek IS musíš zadať dôvod lustrácie a číslo spisu, kam ti to treba. A spätne sa dá pozrieť, koho kto a kedy lustroval, chodia na to aj kontroly.

ibrunova
•
15. júl 2021

A niekedy ani nie je ootrebné lustrovať Regob, niektorí majú na, FB vycapené také údaje, že polícia sa môže schovať 😁

izabela181
•
15. júl 2021

Presne ako píšu niektorí, kedysi sa to možno dalo, ale teraz sa to všetko zaznamenáva, každý policajt sa prihlasuje do systému za seba, a ak nevie preukázať prečo lustroval, tak môže mat pekný problém. Myslím, že drvivá väčšina policajtov radšej s takýmito vecami nechce mat nič spoločne. To že niekto povie “mám kontakty na polícii” by som nebrala až tak vážne

cacianka
•
16. júl 2021

Trepe a vyhraza sa ze ma znamosti na policii ? Mrazivo mu povedz že poznáš kolégium právnikov, prokurátorov a v mobile čísla do kancelarie ministra vnútra a inšpekciu policajtov. Bububu
Takito geroji mlatia hubou ale zlaknu sa pri ťažkom kalibre.