Môžem do väzby poslať tabak alebo cigarety?
Môžem poslať do väzby cigarety alebo tabak ? Viem že by to muselo ísť do balíku ale neviem či to tam môžem dať a čo ešte môžem dať do balíku ? Ďakujem vopred za odpoveď 😊
Baby, basa si nenecháva ani cent. To je úplný nezmysel. Z účtu obvineného sa sťahujú pohľadávky, splátky výživného a iné pozdlžnosti. Balíky možu dostať, ak odošlú domov "balíčenku", taký papierik, ktorý nalepia na balík. Balík može byť do 2 alebo 5 kg. Nesmie presiahnuť ani gram, inak Vám ho vrátia. Tvoj priateľ patrí pod konkrétneho pedagóga, nech sa obráti na neho. Ten ho so všetkým oboznámi.
@janulka1802 no mne je to jasne 🙂 len ma tu niekto presviedca, ze davam mylne informacie a kedze si tie informacie vieme pozriet, tak neviem, kde som napisala, ze si ich nechava basa - spominala som, ze cast moze ist na pohladavky/sudne trovy atd. a ze sa mi nezda, ze peniaze "nedorazili" ako pisala ina komentujuca ale ked uz ma niekto potrebu ma presviedcat, ze som napisala, co som nenapisala...nech sa paci 🤪
Nikto mu nic nezadrzi
Neviem,ale ja ked sa niecomu nerozumiem,tak nedavam mylne informacie.
@maja2003 do narokoveho baliku nesmu ist potraviny, mas balicenku? na narokovy? nech sa priatel pyta priritne pedagoga, na to ich tam maju, usmernia ho. Potraviny len v balikoch za odmenu.
V narokovom mozes napriklad zamok ,krizovky , notes, pero a ceruzky, tanier plastovy, pohar alebo salku,
@terina25 dakujem ti za zhodnotenie ale ja tomu rozumiem a mam aj prakticku skusenost, odmietam sa dalej bavit s niekym ako si ty, kedze ocividne nechces pochopit co som napisala (i ked som explicitne napisala, ze vaznica si nic nenecha atd.), ak asi clovek nepouzije tebou akceptovane slova, ma smolu
@terina25 a netrepeš náhodou ty? Brat čo mál na zdravotké podlžnosti mu platila mama splátky takže to bol jediný ktorí bol a aj tak si polovicu nechali alebo teda skôr podržali .plus mal peniaze čo chodil do roboty alé tam moc nezarobil, malo tam platia takže som posielala aj ja či mama sem tam éčka takže viem .to a potvrdili mi to aj kamarát čo sedí v base a neba podlžnosti aj otcov známi a ešte jeden čo sedel .takže to mám od 4 ľudí potvrdené ako to chodilo ohľadne peňazí
@mariska1989 opakujem este raz. Basa si sama od seba ziadne peniaze nenechava. Vysvetlila som to vyssie. Ja tam pracujem a konkretne robim presne toto uz nejaky ten rok. Takze to co pises je NEZMYSEL. Nedavaj zavadzajuce informacie prosim ta
A ze tvoj brat pracoval v base a moc tam nezarobil. Preboha. Ved si uvedom,ze ked je niekto v base,tak je tam za trest,ze nieco spachal. Co by si chcela,aby odsudeni zarobili tolko ako na slobode???trochu rozmyslaj hlavou
@mariska1989
@terina25 tak mi prosím ťa vysvetlí keď pošlem 50€ prečo mohol brať použiť iba 25 .podlžnosti platila mama a to sa aj stihlo vyplatiť skôr ako bol pustený.akize čo bachari si nechávajú či čo
@terina25 ako ty si čo spadla na hlavu ??? Sa zobuď čo píšeš nikde nepíšem aby toľko zarábali ale to že prečo človek musí poslať éčka keďže tam malo zarobia
@mariska1989 vazni si tam odpykavaju trest,nie su tam za odmenu. Su v teple,maju jedlo 3xdenne. Ty peniaze ziadne posielat nemusis,nikto ti nekaze. Strechu nad hlavou,teplo,vodu,jedlo ma aj bez tvojich penazi,ktore ty ,,musis,,posielat..
A este aj poniektori maju aj lieky zadarmo. Pricom my si za lieky musime platit a nikoho nezaujima ci mame alebo nemame peniaze. Dokonca sa tu robia zbierky pre chore deti..takze nie,nie som padnuta na hlavu. Iba viem ako to funguje
@terina25 prosil má o nej keďže je fajčiar .nesťažujem sa že som posielala .popravde želám si aby šiel znova sedieť za prúser ktorí stihol urobiť počas núdzového stavu a vtedy pocíti ako sa naňho vy..... ja či mama ..áno majú tam teplo , jedlo, nejakú tú pracu, teplú vodu ..ale asi im tam treba sprísniť keď sa niekto dušuje ako tam nechce ísť a pritom po pol roku je tam znova alebo po roku mu hrozí zas basa
@mariska1989 pleties tu hrusky s jablkami. Aki bachari?co maju bachari spolocne s peniazmi🤦
@mariska1989 vysvetlila som vyssie ako to funguje s peniazmi. Tak si to precitaj este raz
@terina25 vieš čo nejdem tebe už nič písať .niekde te peniaze skočiť musia mne to je šuma fuk .napísala som svoju skúsenosť tým končím debatu v tejto skupine
@mariska1989 vidis,tak to je potom uz tvoja chyba,ked si mu tie peniaze poslala. Vies k
@mariska1989 mas pravdu. Je tazke si priznat chybu a precitat si este raz moje vyjadrenie ako sa naklada s peniazmi odsudenych. Lepsie je podavat mylne informacie a zavadzat. Neznasam ked niekto pise o veciach do ktorych sa ale ze absolutne nerozumie a pise nezmysly. Odporucam precitat si zakon o vykone trestu odnatia slobody c.475 /2005 paragraf 28
@maja2003 https://www.zakonypreludi.sk/zz/2006-221 paragraf 22
Majú tam dva účty ci koľko, aj my posielame, niečo ide na podlžnosti, niečo na jeho účet pre nho, niečo zarobia, zarábajú aj na "pobyt", nie sú tam za odmenu. Súhlasím s teri a, mam brata vo výkone, všetko je transparentné a kéd máš nejaký problém alebo otázky, kľudne kontaktuj väznici, určite odpovedia na všetko, taka nasa skúsenosť, plus väzeň samozrejme sa ma dopytovat prioritne pedagóga, sociálneho pracovníka, veliteľa atď.
Peniaze ,ktore poslete idu VSETKY na konto odsudeneho,cize vsetky jemu. On ale ak ma pohladavky tj.dlhy, tak ak chce nakupovat v bufete, tak si musi poziadat v base prostr.ziadanky o dobrovolnu uhradu pohladavky. Pricom na pohl.ide tolko,kolko on napise,ze chce uhradit.cize ak da 20eur,tak v takej istej hodnote si moze nakupit v bufete. Takze ak ty posles 100eur, on dostane na konto CELYCH 100eur. Ak pohladavku nema, vsetky moze pouzit na nakup. Ak pohl.ma,tak ak chce nakupit,da si uhradit on podla seba dobrovolne pohlaravku napr.v sume 50eur a 50 mu ostane do bufetu
Ak mu poslete peniaze a ma pohladavky ale nepoziada o dobrovolnu uhradu pohladavky,tak aj ked peniaze ma realne na konte,tak nakupit nemoze,lebo neuhradil dlh.ale ked bude prepusteny,tak tie peniaze,kt.ma na konte dostane pri prepusteni. Basa si nic nenechava..dufam,ze uz to niektori ludia konecne pochopili

@terina25 ja som nic take nenapisala 🙂 napisala, som ze peniaze mu zadrzia ak ma dlh a uvolnia len cast a cast ide na dlh, ina komentujuca pisala, ze zadrzia vsetko a na to som reagovala, ze to si nemyslim, mala som to nastudovane velmi dobre, dakujem ti za tieto rozumy a ked uz tak aspon osocuj spravnu osobu, mylne informacie tu daval niekto iny a je mi uprimne jedno ako by si sa zachovala ty a co si myslis 🙂 snad mas aspon pekny den po tychto komentaroch v opacnom pripade neviem na co su dobre