Môžem ísť na nákup, keď som PN?
Ahojte môžem ísť na nákup keď som PN a nemám vychádzky? Samozrejme potraviny
chod si nakupit a neries. Ano kontorly chodia, ale zase ked zbehnes do dedinskeho obchodu jedna noha tam druha spat, tak aka je pravdepodobnost ze prave v tom momente pridu? Alebo zavolaj lekarke, nech ti da vychazdky aspon hodinu /dve napr. rano aby si si vedela nakupit sem-tam. To urobi raz dva. AK je elektronicka PNka uplne bez problemov. Pripadne sa da ak mate lekaren, ze si kupis v lekarni napr nieco od bolesti a nakupis vedla v potravinach a ides domov. A mas doklad ze si bola v lekarni. Je to blbe, je to take "buzerovanie", ale tak treba to chapat, vela ludi sa hodi na PN a ma "dovolenku", proste kontrolovat to treba. JA si vzdy vychadzky pytam, aj ked nechodim nikam, proste keby nieco bolo treba, vacsinou v casoch ked sa dcera nosi do skoly/zo skoly, keby nemohla ist busom a niekto ju musi "odviezt". Pre istotu.
Koľko rokov ma syn?
@dilino ja viem že neprídu 😆
@januska12323 nemusíš veriť žijem s výplaty do výplaty a konečne pipla takže sme doma nemali nič .
A bola som v obchode🙂
@katka2602 5
Tak to je ešte drobec a jesť predsa potrebujete. Nie každý má okolo seba rodinu, aby pomohla. Tak fajn, že si bola nakúpiť.
@katka2602 🙂
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob...
Ako je to v prípade, keď človek žije sám a potrebuje odísť z domu?
Pacient, ktorý nemá stanovené vychádzky a je osamelý, teda nemá rodinného príslušníka, ktorého by mohol požiadať o zabezpečenie základných životných potrieb, sa môže vzdialiť z domu a zakúpiť základné potraviny alebo lieky. Odporúčame však mať pokladničný blok, ktorý môže predložiť ako doklad, ktorý ho ospravedlní v prípade vykonania kontroly, t. j. čas kontroly liečebného režimu by sa mal zhodovať s časom, ktorý je uvedený na účtenke

@januska12323 ja osobne napríklad potraviny na týždeň držím doma málokedy. už len pečivo mám tak na 2-3 dni napríklad.