Môžem ísť na nákup, keď som PN?
Ahojte môžem ísť na nákup keď som PN a nemám vychádzky? Samozrejme potraviny
Povolene je lekar a lekaren. Ked si tak chora, ze nemas ani vychadzky, mas lezat, potraviny domov vacsinou dorucuju, alebo oslov kamaratky, rodinu, ak sa vobec neda - tak starosta obce alebo FB danej obce poprosit o pomoc.
Inak ked obehnes potraviny A lekaren naraz a mas uctenku z lekarne, vies ju kontrole poslat a vybavene...
Nie
Ja som tiez pocula tak, ze len ak byvas sama a dolozila by si blockom z toho casu nakupu, ale tuto info mam len z internetu. Ale istejsie a hlavne praktickejsie je objednat…
@lilope domov ? No u nás nič také nefunguje
@anjelicek26 nie som tak chorá 😆 mala som pracovný úraz som PN len týždeň
Popalila som si nohu
Ale žijem a viem chodiť
Akurát že s tým nemozem robiť
@lelelienka žijem so synom a mužom
A muž je v robote tak ako si nakupim
Muz nakupi cestou z prace (?) Ty s popalenou nohou pekne lez.
Keď tam máš muža tak žiaľ nie. Poprípade Tesco má rozvoz potravín po celom Slovensku. Ja som len tak nakupovala, keď som bola na PN bez vychádzok
@autor Pockas kym pride muz z roboty?? Nechodi snad na tyzdnovky. Myslim ze toto by urcite nepreslo…
Ja som napr.mala povolene vychadzky ale som bola sama s detmi. Vychadzky su povolene od 10 dni.
Dávam nosiť z Lunysu. Tiež muž v kuse v robote
@mima1608 Tesco nerozváža po celom Slovensku. Stále je malá dostupnosť tejto služby.
Len pokiaľ žiješ sama...ak žiješ v domácnosti s niekým, tak nie....
@mima1608 nenosí nám tesco
@floren neseriem peniaze na lunys a ani nám do dediny nedonesu
@lelelienka chodí
Každé 2tyzdne je doma
@zuzanockamt asi tak
@anjelicek26 o 2tyzdne ?
Nehnevaj sa,ale snažia sa ti tu slušne poradiť a ty iba urazas. Tak choď a keď ti príde kontrola,tak si to vysvetľuj ako chceš
Veď si choď normálne nakúpiť...čo poznám v rodine a známych, boli PN a nikdy ale nikdy im žiadna kontrola nedošla...
@zuzanockamt
@tanyag
Tak sa ospravedlňujem. Myslela som, že už to je všade 🤷
@tanyag ja nemám problém s kontrolou
Však s práce neprídu
Ale bojím sa že ich stretnem v obchode
môjmu nevlastnemu otcovi prišli v sobotu a bol doma na marodke 8 dni.Spoliehať sa na to že neprídu no neviem neviem.
ak si momentálne úplne sama, normálne choď nakúpiť. jedna noha tam, druhá nazad. účtenku (dátum, čas) si uchovaj. toto odôvodníš. neexistuje totiž, aby si doma umrela od hladu len preto, že si PN a odbehla si na 30 minút do obchodu na nákup. ak však plánuješ nakupovať handry niekde v nákupnom centre, to si radšej dobre premysli 🙂 mne lekár povedal (bola som PN už nie raz a nie týždeň), že toto je absolútne v pohode obhájiteľné.
teraz až čítam, že ide o týždeň a teda hrozí "kontrola" z práce... tak to neviem, ako by sa k tomu postavili, ale museli by byť riadne hovadá, ak by nepochopili, že si proste potrebovala, lebo muž je preč a funguješ sama s dieťaťom. ak však šlo o popáleninu, nechápem, prečo si sama nepožiadala lekára o vychádzky práve na tento účel. stačila by ti hodinka dopoludnia a hodinka popoludní
Keď sa ti chce riskovať kontrolu tak smelo do toho. Neverím, že doma nemáš potraviny na týždeň. Ak už naozaj nič nemáš popros susedu, kamošku, kolegyňu. Za tie stresy a prípadné vracanie celej PN ti to nestojí.
normálne si choď nakúpiť 🙈

Pokiaľ viem, tak len ak bývaš v domácnosti sám/sama. Túto informáciu mám ale len od kolegu, takže neviem či je to aj pravda a či by to úrad akceptoval. No v dnešnej dobe, keď je možné si potraviny objednať až domov, skôr nie.