Možem ísť na svadbu počas práceneschopnosti?
Dobrý deň, dá sa počas Pn vybaviť nejaká výnimka, keď sa moj rodinný príslušník žení? Alebo nebudem môcť ísť ?
Som PN po chirurgickom zákroku 3 týždne, MUDr mi hovorí, že nohu treba rozchodiť, tak som si pýtala v pondelok na kontrole vychádzky, chodím iba v čase na tom určenom. Ja by som neriskovala, v tomto som asi predposrata 🙂
Rodinný príslušník isto pochopí keď neprídeš.
@januska12323 toto ma inak pobavilo. Lebo bola som PN kvôli tomu, že som skoro potratila/porodila v 6m, zastavovali pôrod a do konca tehotenstva som mala kľudový režim.
2 týždne na to, ako sa to stalo, som mala ísť na svadbu a robiť šoféra. No keby si počula tie prehovárania, aby som prišla, oni mi vybavia papier od lekára, vybavia mi tam infúziu, ak by mi prišlo zle, však už ma prepustili z nemocnice, však nemusím tancovať, môžem len sedieť,.... No čo ti budem hovoriť. Nie. Nie všetci majú rozum a pochopenie 😂
Ja toto nepochopím, ak som PN, nie som schopná ničoho a už vôbec ísť na svadbu. Ak to dokážem, PN nie som. Slovensko je ťažko v riti, ako sa tu zneužíva systém od PN až po invalidov, je to masaker. A ľuďom to ešte príde ok.
@enmery normalny človek keď je PN, tak chápe obmedzený režim, ktorý má. Ten, kto berie PN ako dovolenku, tu bude vypisovat blbosti o obmedzovaní a podobne koniny donekonečna. A je uplne jedno, akú máš diagnózu.
Ja toto nepochopím, ak som PN, nie som schopná ničoho a už vôbec ísť na svadbu. Ak to dokážem, PN nie som. Slovensko je ťažko v riti, ako sa tu zneužíva systém od PN až po invalidov, je to masaker. A ľuďom to ešte príde ok.
@enmery ze sa tu niečo zneužíva? Ale prosím ta, vsak si tu všetci platíme "vysoke" odvody, takže máme na to predsa narok! Ja len neviem, či si niektorá vôbec niekedy preratala, aké tie "vysoke" odvody zaplatila, a koľko zo systému vôbec čerpala. Tu sa stat berie ako dojna krava štýlom ze horko ťažko zaplatím 1€, vyberiem si aspon 20€. A preto ti celé o chvíľku krachne. Potom budú už všetci spokojní.
@anonym_6c6b82 Lebo ist na pohotovost pre papier je "zadarmo"...gratulujem, perfektny napad ako dobre vy****at so systemom.
Ja som bola prvýkrát v živote na PN vyše mesiaca doma. Tri krát som sa prosila doktora nech ma už vypíše do práce, nechcel ani za svet, lebo som nebola úplne vyliečená.
Ja som nemala ani žiadne vychádzky nechcel mi dať, no aj tak som chodila ráno a poobede do škôlky s dieťaťom, lebo čo ho nechám vyše mesiaca doma. Aj na nákupy som chodila , jesť tiež treba. A nikto nič nebol u mňa doma na kontrole či som doma.
@anonym_6c6b82 Lebo ist na pohotovost pre papier je "zadarmo"...gratulujem, perfektny napad ako dobre vy****at so systemom.
@veselo_neveselo Tiež sme mu to hovorili všetci. Hold každý si jestrojcom svojho šťastia. Tak mal aj vychádzaky v tom čase..co spravíme u nás v práci to tiež robia. To sú ľudia
Velmi zalezi od diagnozy ale mozes poprosit lekara aby ti napisal vynimocnu celodennu vychadzku na ten konkretny den. Muz marodoval ked mal polamane obidve ruky isli sme na 60ku vypytal si takuto vychadzku asi 2 tyzdne popredu lekar to napisal do karty myslim ze sa to nahlasovalo aj na socialku alebo nieco v tom zmysle plus mu to tusim zapisal do papiera PN co nosil so sebou.. znenie asi ze na den xy povolujem pacientovi vynimocnu vychadzku od 8.00 do 22.00 datum podpis razitko.

@anonym_autor neriskuj