Môžem ísť počas obmedzeného pohybu do obchodu?
Ako je to teraz?? Som z deniny okres košice čaňa heyy no a môžem ísť do obchodu či nie? A do kedy je vlaste .. Na blbé komenty nebudem komenovať!
My sme z hanisky a chystám sa do Kauflandu nebudem kupovať blbosti predražené tu ;) aj tak nekontrolujú nikoho...zistime poobede ake cesty budu ;) chystame sa
Jasne ze mozes 🙄nikto ma nedonuti ist do jednoty v nasej dedine ,kde nic nemaju aj ja chodim do mesta na nakupy,niektore tie opatrenia su pekne na smiech ale hol co uz😂mna zas udivuje co mi zahlasili ucitelky v piatok,ze asi zavru aj prvy stupen lebo ucitelia sa odmietaju dat otestovat😯🤦♀️tak to vobec nechapem,co chcu byt doma ci ako? Ja mam 2 deti na prvom stupni a normalne som ostala sokovana ,ze mi zas ostanu doma,ja s nimi a budem musiet zase ucit 😪jasne ze ak by som bola "pozitivna" tie dva tyzdne ostaneme v karantene
takto to je. Do obchodu môžu všetci. Aj testovaní, aj netestovaní. Nemôžu len pozitívny.
Mne sa najviac paci opatrenie ze na vychadzky do prirody clovek moze ist v ramci okresu bez problemov ale so psom len 100m od miesta bydliska 😁😁 takze vlastne nie je obmedzeny clovek, ale pes... A toto vymyslali 11 hodin 😁😁
Myslím, že áno 😀 tiež bývame na dedine, kde kúpim maximálne pečivo, pripadne ešte nejaký základ (múka, vajcia atď.), ale napríklad kúpiť ovocie/zeleninu tu je umenie. Majú maximálne pár zemiakov, cibuľu, mrkvu, petržlen, občas paradajky a z ovocia keď sú v akcii banány alebo hrozno 🤷♀️ aj to nemajú vždy, čiže idem do mesta aspoň do jedného obchodu na väčší nákup. Nehovoriac o tom, že u nás je všetko maximálne predražené
Myslíte, že môžem ísť do práce v nedeľu bez testu? Ak by ma zastavili poviem, že idem teraz večer. Robím do 18hod. Samozrejme na test nejdem.
@vendula13 podľa čl. 5 ods. 3 písm. g) ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov v územných obvodoch okresov Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 24. októbra 2020 do 1. novembra 2020 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, toto obmedzenie sa nevzťahuje na:
1. cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti, ak ju vykonáva osoba, ktorá sa preukáže negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovanému na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným najviac 24 hodín pred platnosťou zákazu podľa tohto uznesenia,
@zuzkaa1991 veď môžte ísť aj do CBA 😄
Takže môžem ísť do tesca do hociktorého obchodu tu včani ? ... ked niesom testovana ... a kde by som sa aj mala testovat? Kde?? Tu včani??
A tí čo sa nemuseli dať testovať, dôchodcovia a ľudia ktorí minimálne vychádzajú von majú nejaké práva???
@simonka1161 teraz sa testuje len Orava a Bardejov, vy budete mať testovanie až budúci víkend.
Na hlavu tieto opatrenia...
Manžel má ísť zajtra do nemocnice vyzdvihnúť svagrinu, ktorá leží v nemocnici v inom okrese myslíte že ho pustia..
@simonka1161 neznasam cba ;) veľakrát nemajú co zháňam max manzel chodí tam po práci maličkosti....sme včera isli k svokrovcom keďže stále mame trvalý pobyt tu a nestretavaju sa s nikym ;) a ziadni policajti nikde neboli ako zvyknú byť.... uvidime v pondelok ako bude ...ja.najlepsie nakupujem v Kauflande tam majú podlamna všetko 😊