icon

Môžem ísť počas obmedzeného pohybu do obchodu?

simonka1161
24. okt 2020

Ako je to teraz?? Som z deniny okres košice čaňa heyy no a môžem ísť do obchodu či nie? A do kedy je vlaste .. Na blbé komenty nebudem komenovať!

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
zuzkaa1991
24. okt 2020

My sme z hanisky a chystám sa do Kauflandu nebudem kupovať blbosti predražené tu ;) aj tak nekontrolujú nikoho...zistime poobede ake cesty budu ;) chystame sa

gazpalm
24. okt 2020

Jasne ze mozes 🙄nikto ma nedonuti ist do jednoty v nasej dedine ,kde nic nemaju aj ja chodim do mesta na nakupy,niektore tie opatrenia su pekne na smiech ale hol co uz😂mna zas udivuje co mi zahlasili ucitelky v piatok,ze asi zavru aj prvy stupen lebo ucitelia sa odmietaju dat otestovat😯🤦‍♀️tak to vobec nechapem,co chcu byt doma ci ako? Ja mam 2 deti na prvom stupni a normalne som ostala sokovana ,ze mi zas ostanu doma,ja s nimi a budem musiet zase ucit 😪jasne ze ak by som bola "pozitivna" tie dva tyzdne ostaneme v karantene

sasa1310
24. okt 2020

takto to je. Do obchodu môžu všetci. Aj testovaní, aj netestovaní. Nemôžu len pozitívny.

malebiele
24. okt 2020

Mne sa najviac paci opatrenie ze na vychadzky do prirody clovek moze ist v ramci okresu bez problemov ale so psom len 100m od miesta bydliska 😁😁 takze vlastne nie je obmedzeny clovek, ale pes... A toto vymyslali 11 hodin 😁😁

majamat
24. okt 2020

@gazpalm u nas 1.stupen funguje,a le co sz toho, ked moja 66r mama by sa vonku moc pohybovat nemala a mm ma buduci tyzden poobednu a ja mam jednu nocnu a 2 celodenne sluzby ( chodim o 20hod domov ). kto bude s dcerou po druzine?

veronika65
24. okt 2020

Myslím, že áno 😀 tiež bývame na dedine, kde kúpim maximálne pečivo, pripadne ešte nejaký základ (múka, vajcia atď.), ale napríklad kúpiť ovocie/zeleninu tu je umenie. Majú maximálne pár zemiakov, cibuľu, mrkvu, petržlen, občas paradajky a z ovocia keď sú v akcii banány alebo hrozno 🤷‍♀️ aj to nemajú vždy, čiže idem do mesta aspoň do jedného obchodu na väčší nákup. Nehovoriac o tom, že u nás je všetko maximálne predražené

vendula13
24. okt 2020

Myslíte, že môžem ísť do práce v nedeľu bez testu? Ak by ma zastavili poviem, že idem teraz večer. Robím do 18hod. Samozrejme na test nejdem.

sasa1310
24. okt 2020

@vendula13 ak si z oblastí, kde teraz prebieha celoplošné testovanie, tak do práce oddnes bez negatívneho testu nemôžeš.

vendula13
24. okt 2020

@sasa1310 fakt? Šéfko povedal, že môžem. Však u nás na dedine to je podľa abecedy a niektorím vyšlo, že majú prísť až v nedeľu. Tak idú do práce.

sasa1310
24. okt 2020

@vendula13 fakt.

sasa1310
24. okt 2020

@vendula13 podľa čl. 5 ods. 3 písm. g) ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov v územných obvodoch okresov Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 24. októbra 2020 do 1. novembra 2020 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, toto obmedzenie sa nevzťahuje na:
1. cestu do a zo zamestnania a cestu na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti, ak ju vykonáva osoba, ktorá sa preukáže negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovanému na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným najviac 24 hodín pred platnosťou zákazu podľa tohto uznesenia,

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
vendula13
24. okt 2020

@sasa1310 tiež som to tak pochopila.

simonka1161
autor
24. okt 2020

@zuzkaa1991 veď môžte ísť aj do CBA 😄

simonka1161
autor
24. okt 2020

Takže môžem ísť do tesca do hociktorého obchodu tu včani ? ... ked niesom testovana ... a kde by som sa aj mala testovat? Kde?? Tu včani??

vendula13
24. okt 2020

A tí čo sa nemuseli dať testovať, dôchodcovia a ľudia ktorí minimálne vychádzajú von majú nejaké práva???

lypka
24. okt 2020

@simonka1161 teraz sa testuje len Orava a Bardejov, vy budete mať testovanie až budúci víkend.

sandrika1986
24. okt 2020

Na hlavu tieto opatrenia...

dianka16
24. okt 2020

Manžel má ísť zajtra do nemocnice vyzdvihnúť svagrinu, ktorá leží v nemocnici v inom okrese myslíte že ho pustia..

zuzkaa1991
25. okt 2020

@simonka1161 neznasam cba ;) veľakrát nemajú co zháňam max manzel chodí tam po práci maličkosti....sme včera isli k svokrovcom keďže stále mame trvalý pobyt tu a nestretavaju sa s nikym ;) a ziadni policajti nikde neboli ako zvyknú byť.... uvidime v pondelok ako bude ...ja.najlepsie nakupujem v Kauflande tam majú podlamna všetko 😊