Môžem ísť s deťmi na dovolenku do zahraničia, keď nemám súhlas otca?

radososa
4. aug 2020

Ahojte skupinka ,chcem sa informovat ohľadom detí .Som rozvedená a deti mám zverené do výchovy na kolko dní možem s nimi vycestovať do zahraničia bez súhlasu otca.

syslik81
4. aug 2020

28..ale musis mu oznamit kam ides a kedy prides .. idealne z letiska poslat sms ak by mu preplo a chcel ta udat mas dokaz ze si ho informovala

mogaa
4. aug 2020

@radososa ja teda neviem ale myslím si ako laik, že s odchodom detí do zahraničia musí otec súhlasiť.....čiže aj keby si mu poslala sms z letiska a pošle ti naspäť sms že s tým nesúhlasí, tak by si s nimi letieť nemala....lebo vždy ťa môže zažalovať za únos.....otcovi nestačí oznámiť že deti idú do zahraničia, musí s tým súhlasiť....

ivkazba
4. aug 2020

Pri dovolenke, teda pri krátkodobom vycestovaní nepotrebuješ súhlas druhého rodiča. Ak by ti dokonca bránil ísť s deťmi do zahraničia na dovolenku, bol by to zásah do tvojich rodičovských práv.

ivkazba
4. aug 2020

@syslik81 podľa akého zákona ho musí informovať ak ide s deťmi na dovolenku? Vieš? Podľa žiadneho. A ak by ju chcel udať, môže tak urobiť, kým súd začne niečo riešiť, bude z dovolenky už 100 krát doma a hlavne súd mu to zamietne, keďže slovenský právny poriadok nevyžaduje aby rodič mal súhlas druhého rodiča na vycestovanie s dieťaťom v rámci krátkodobej dovolenky.

hipuska
4. aug 2020

@syslik81 aky zákon? Teda tých 28 dní a viac musím informovať? Ak napr.tyzden, musím informovať?

panelacikova
4. aug 2020

@mogaa to myslíš vážne? matka sa stará 300 dní do roka o dieťa, v zdraví aj v chorobe a ešte je povinná oznamovať niečo exovi, ktorý sa deckom len chváli a starostlivosť takmer žiadna? 😀 bola by povinná, keby ich mal zverené do opatery on.
@radososa my sme boli minulý rok a nikomu som nič nemienila oznamovať, ani neoznamovala. s dieťaťom sa piplem 4 roky, čo som od ex odišla, všetky sváry, všetky problémy riešim ja, on si urobí s dcérou tak nanajvýš foto na FB, variť varí jeho matka, keď je dcéra "s ním", o dcéru sa stará jeho matka, všetko robí jeho matka. perie, chodí do obchodu... ex serie na všetko, ale je "otcom roka". prečo ja by som mu mala niečo oznamovať? podľa toho, čo viem, žiadny zákon nič také neukladá. ak áno, tak ja ho mienim ignorovať.

syslik81
4. aug 2020

ja nepisem ze zakon jej nariaduje oznamit kam ide .. ale mala by to spravit ., ak by on vzal deti niekam do zahranicia a nic vam nepovedal ako matka by ste sa ako citili ??? podla mna oznamovat kam a kedy na kolko sa ide je povinnost-moralna kazdeho rodica ..

mia018
4. aug 2020

@radososa ja som si nikdy nepýtala súhlas od bývalého, mohol byť rád, že syn niekam ide. Maximálne som mu povedala, že nebudeme doma a syna mu dám cez víkend keď sa vrátime