Môžem mať počas PN v tehotenstve 2 bydliská?
Mám problém lebo mám jedno bydlisko na ktorom sa zdržiavať ale keď príde priateľ domov tam chcem ísť aj k nemu tak ako to je lebo niekto hovorí Že to treba nahlásiť a môže to tak byť a iný že sa to nedá :/
@anonym_autor kontrolu zaujíma len jedna adresa počas pobytu PN tá je záväzná tam príde kontrola akú adresu zadáte.
Pouzi logiku,to by vyuzival kazdy a pri kontrole nahlasil..ups,bol som prave na druhej adrese.Cez PN sa mas liecit doma ,frajer predsa moze prist k tebe.
si na PNke tak sa tak spravaj a nelabzuj
mas adresu hlavnu a ked budes chciet ist na dlhsie na inu, treba ju nahlasit SP, da sa to, ale platia vychadzky na druhej adrese
@anonym_autor tak maj adresu u priateľa stále, veď budete rodina, zvykaj si 🤷🏼♀️
@anonym_autor Nie, nemôžeš mať 2 bydliská. Môžeš nahlásiť zmenu ak by si išla na tú druhú adresu ale nepredstavuj si to tak, že to budeš stále prehlasovať podľa toho kedy priateľ príde domov
Robila som to presne raz - lebo manžel išiel na služobnú a ja som sa bála byť sama doma už tak tehotná. Išla som iba na koniec ulice k rodičom - pani na sociálnej sa len zasmiala, keď som tam volala. No nemyslím si, že by sa na nejaké labzovanie pozerali s podobným humorom. A navyše - čakáte dieťa, začnite žiť ako dospelí ľudia ešte pred jeho narodením, potom to už bude ťažšie.
Nie iba jednu adresu, ked ju chces zmenit ja som musela ist na socialku odniest vypisane tlacivo. Urcite by som neriskovala ze si budeme menit adresy jak sa mi zachce. Si pn nie na dovolenke
Nie nemôžeš behať hore dole každý deň, jedno si vyber a tam ostaň dlhodobo. Frajer môže chodiť za tebou alebo sa presťahuj ty.
môžeš zmeniť, ale treba to vopred nahlásiť...a nie nedá sa to štýlom že cez týždeň budem doma a cez víkend u frajera.....to rovno počítaj s pravidelnými kontrolami.....
môžeš zmeniť, ale treba to vopred nahlásiť...a nie nedá sa to štýlom že cez týždeň budem doma a cez víkend u frajera.....to rovno počítaj s pravidelnými kontrolami.....
Ale ja nehovorím že budem chodiť každý deň hore dole to nie ...ale keď príde raz za mesiac domov tak by som ho chcela aj vidieť a samozrejme že príde áno ku mne ale chcela by som pozrieť aj jeho rodinu
Ale ja nehovorím že budem chodiť každý deň hore dole to nie ...ale keď príde raz za mesiac domov tak by som ho chcela aj vidieť a samozrejme že príde áno ku mne ale chcela by som pozrieť aj jeho rodinu
@anonym_autor si PN, to nejde, mozes v case vychadzok pozriet jeho rodinu
@anonym_autor tak treba navštíviť jeho rodinu v čase vychádzok alebo pozvi jeho rodinu k tebe
@anonym_autor to je jedno či tam budeš každý deň alebo pôjdeš len raz....ak v tom čase príde kontrola tak máš problém.....zmeniť jednorazovo ano, ale nie že na 1 alebo 2dni budeš inde....ak si zmeníš pobyt na PN, mala by si tam ostať, inak automaticky chodia kontroly...teda ak to urobíš oficiálne tak ako sa to má.....
Mama tak chodila ku mne aby nebola sama. Nahlasila neviem ci lekarovi alebo ???
Ze od do sa bude zdrziavat na uvedenej adrese. Bola tak parkrat a nikdy nebol problem. Len to musis nahlasit vopred.
Mama tak chodila ku mne aby nebola sama. Nahlasila neviem ci lekarovi alebo ???
Ze od do sa bude zdrziavat na uvedenej adrese. Bola tak parkrat a nikdy nebol problem. Len to musis nahlasit vopred.
@maryetta áno podľa mňa to ide lebo poznám viaceré ženy čo tiež tak podobne chodili no zaujímavé že len u mojej lekárky to nejde 🙄 asi sa jej ozaj len nechce

@anonym_autor na PN musí byť uvedená adresa kde sa budete zdržiavať počas PN. Ak chcete zmenu adresy je nutné požiada o zmenu na sociálnej poisťovni ak máte EPN.