Môžem mať problém, keď neuvediem otca do rodného listu?
Ahojte dievčatá, prosila by som Vás o radu, čakám dieťa s cudzincom, ktorý si nárokuje na to aby dieťa dostalo priezvisko po otcovi s čím samozrejme nesúhlasím. Zistila som, že ma vlastne podviedol, nakoľko potreboval dieťa len kvoli tomu, aby dostal povolenie na pobyt v krajine EU. Rozhodla som sa že ho do rodnélo listu malému ani neudám, aj keď s tým nesúhlasí, začal byť agresívny nakoľko mu ide o krk... Môže proti mne niečo začať, že mu bránim uznať otcovstvo alebo niečo podobné?... nakoľko ešte nemá povolenie na pobyt aspoň nie na slovensku... máte s tým niektorá skúsenosti, poradťe prosím. Ďakujem. 🙂
@ervenka ..jeste k tem rodinnym pravum..ano, to je vnitrne stanovene normami..ale EU casto prikazuje JAKYM zpusobem se chovat k pristehovalcum..It. dokonce narizuje nedeportovat..ale co dal NIC..takze pak se iokolni hranice zavrou - napr. Francie..a VSE zustava na It. uzemi..EU narizuje, ale pak se strani problemum..pak uz rika, ze je to vnitrni problem... 😒
Tito lide dostavaji 20-50eur DENNE!!! 😲 😲 a pres noc jich prijizdi na tisice...a kdyz nahodou na preplnenych lodich zemrou ci utonou, je to CHYBA zachranaru z It. strany 😅
@ervenka ja som to v AT zažila, sú tam kontroly na každom kroku, každý je pre nich podozrivý... oni si tam hocikoho nepustia, majú prísny systém.
@ervenka 😵 krasne napsane..snad @helena2248 najde silu,..vzhledem k pokrocilemu tehotenstvi... 😉
Ale SK(CZ) zeny jsou silne zeny..to vidim na sve SK rodine...casto je mi lito, ze uz nejsme CS 😔
Dej nam vedet, Helenko!! ...
@helena2248 no tak to vyuzi a daj ho. zamkni si srdce (ze otec dietata) a konaj hlavou... Ak si uz tehotna tak tym duplom. Ze je agresivny= si v strese, to citi aj babo...
@irriss Stredozemne staty su kapitola sama o sebe. Ale v Nl vyhostili ludi aj po 15rokoch a dokonca z byvalych kolonii- rovno s celou rodinou, s detmi, kt. sa narodili v NL a teda boli v tom nevinne. Boli demonstracie, ze aspon deti nechat v Nl nepomohlo. Inak, ja som tiez jednemu Slovakovi prehovorila do duse. Robil dlhodobo machra, tak som mu povedala,ze ak este raz ma bude obtazovat zavolam policajtov a ani nebude vediet ako, a bude naspat na SVK. Sefka mi povedala sama, ze aj deportacie v ramci EU su mozne. Ale si to malo ludi uvedomuje.
@irriss dakujem dievčatá, uvidíme čo sa z toho vykluje, ale myslím si, že on nebude mať čas zabávať sa s tým, že chce byť uvedený ako otec keď sa potrebuje hlavne oženiť, dieťa mu an to nestačí a ja si ho tak či tak nevezmem... celých 8 mesiacov sa nezaujímal o nič, až teraz keď má potvrdené papiere z rodnej krajiny začal si nárokovať na to aby mal priezvisko po ňom... a tiež tlačí na svadbu, takže myslím že bude hľadať ďalsiu, držte mi palce 🙂
@helena2248 drzime palciaky, kontaktuj pravnu pomoc, a hlavne sa nedaj. A ak by nahodou na teba ruky zodvihol (sviniar jeden) tak 112. a to bez meskania!
@irriss ano, suhlasim s tebou. Ale ja vidim aj prax na SK a tu proste nie je ochota v tomto smere vyhoviet takymto poziadavkam. Keby sa aj dotycny obratil na sud EU, stalo by ho to vela casu, energie a asi aj penazi. Bez podpory dalsich a dalsich ludi ci organizacii ma len pramalu sancu uspiet. Kym by sa tu vykonalo jeho pravo, tak by aj davno zabudol, ze preco sa chcel vlastne zenit. To by musel mat skutocne uprimnu motivaciu a hlavne (!) partnerku, ktora o neho naozaj stoji. A ked su v hre este k tomu aj falosne papiere, tak sance klesaju...
Ano, slovensko ma velmi konzervativnu migracnu politiku, ale svojim neosobnym pristupom uz "potopilo" niekolkych ludi, a ked sa na to pozriem z ludskeho hladiska, je to do placu. Niet nic horsie, ako ked rozhoduje uradnik s peciatkou, kdekolvek. Ale vsetko ma dve strany, dobru i zlu... V tomto pripade to vsak nahrava do kariet autorke prispevku.
@helena2248
Helenko, neodpustim si neco od Tematu..ze zkusenosti:
Nenech se unest "negativnimi stavy", ktere v Tobe vyvolaji vzpominky, stresy, ....na otce Tveho maleho....
Kdyz se od neho odloucis i myslenkami, neuvidis ho v malem a budes jeste silnejsi....
Verim tomu, ze ni rozumis, ze se nemusim rozepisovat...
Ja jsem nemela silu, videla jsem v nem otce a obcas "pykal" za otce...Je to vlastne jako "obraz bez ramu"...a chyby delame....at uz z nezkusenosti ci prilisneho mladi..ci zranitelnosti 😉
Preji Ti tudiz hlavne hodne LASKY a videt SVET jen "ja a ty"..budes se citit (jsi) kompletni..to ostatni prijde samo..driv nebo pozdeji.. 🙂
Skús navštíviť Oddelenie medzinárodnoprávnej ochrany detí na ÚPSVaR. Mne kedysi pomohli..
@hradnapani ...napsala jsi to velmi spravne z hlediska "dosavadnich situaci"....ale staci, kdyz prijde nekdo, kdo bude chtit mit mezi kamarady "Putina a Berlusconiho"..- zalibit se a spolcit se..a zacne okolo sebe mavat "peciatkami" vypujcenymi z (ne)EU..staci malo..i historie to ukazuje, staci jen jeden jediny "magor" ...napr. jeden, do ktereho se prevtelila jak rikaji v It..pani Merkel 😅
@irriss dakujem, ten malý nemoze za to akeho ma otca, cize toto nepociti...
Michaelo... 😉
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Laska ma neskutecne rozmery.... 🙂 diky ZENAM a MATKAM 🙂 🙂 🙂
hodne stesti 🙂
@hradnapani ja osobne kvitujem konzevatívnu migračnú politiku Slovenska a som rada že to tu nevyzerá ako v Anglicku alebo vo Francúzsku.
Budem verit že to tak dlho zostane .
@helena2248 pises ze dostane povolenie na pobyt tym ze si vezme europanku. takze dieta s tym nema nic spolocne. on moze poziadat o urcenie otcovstva ale tym padom bude musiet platit vyzivne na dieta ale mu to nepomoze s papiermi. ak ty mu neustupis a nezoberies si ho tak proste bude vyhosteny a pojde naspat domov. alebo si najde inu sprostu (prepac za ten vyraz) ktora si ho zoberie este pred vyprsanim lehoty.
jedine co mozes urobit ze ak vies nieco ohladne jeho papierov tak zeby si tam nahlasila ze ste uz neni spolu takze nema narok ta udavat ako partnerku - buducu manzelku. urcite nahlas na policii ze je k tebe agresivny a aspon tak budes mat podklad ak by sa nieco stalo v buducnosti.
@maminuska kludne ver. Myslim, ze este dlho budes v tejto krajine spokojna, takisto aj tvoje deti a snad este aj pra-pravnucata 😉
Ale ja uz nikdy nechcem hladiet do oci mladeho cloveka, ktory utiekol pred obcianskou vojnou v krajine, kde mu vyvrazdili vacsinu rodiny a napriek tomu, ze sa tu plne integroval a nebol nikomu na obtiaz a napriek zarukam zamestnavatela, organizacii, priatelov i skoly ho tento stat posadil na lietadlo a vykonal na nom rozsudok smrti a ludskost dostala pastou do tvare.
To tazko pochopia ludia, ktori s tym nemaju skusenost a ziju si vo svojom teplom slobodnom domove.
Ja neobhajujem liberalnu migracnu politiku,ale ludmi musime zostat... Viac tu uz k tejto teme pisat nebudem, lebo sa netyka ani priamo temy atd
@hradnapani ja nevravím o takýchto prípadoch , tieto pripady su určite hodné toho aby sa azyl udelil, hovorím o prípadoch ekonomických . 🙂. Toto je však na dlhu debatu a určite nie v tejto téme.
@tykat, jasne moze byt cokolvek, ale podla zakona je manzel otcom a hotovo. Ani pripad, ze je to preukazatelne nemozne (ina farba pleti ci ina krvna skupina) ho privlastku otec pred zakonom nezbavi. Dieta narodene v manzelstve je dietatom manzelov, fuk, aka spermia ho ma v skutocnosti "na svedomi"
@dena, podla akeho zakona? Pokial viem, toto nie je mozne pri dietati, u ktoreho otcovstvo urcene je a otec (muz z rodneho listu) ho nezapiera.Podla zakona o rodine je prva domnienka otcovstva svedciaca manzelovi a kym ju on ani manzelka nenapadnu, nemozno uplatnit inu domnienku. A uz vobec nie tretim.

Ked sa vydas pred porodom,otec je automaticky tvoj manzel a uz nepomozu ani testy DNA.