icon

Môžem odhlásiť starých majiteľov bytu z trvalého pobytu?

luki12
6. sep 2023

Ahojte, prosím vás potrebujem poradiť
S manželom sme kúpili nehnuteľnosť.
Stary majitelia si neprehlasili trvalý pobyt a majú stále u nás. Uz prešlo viac ako pol roka od kúpy.
Manžel sa však nerád hada a chce predísť hocijakých konfliktom. Moja otázka preto znie, viem ich odhlásiť aj sama? Alebo pomôžem si nejako keď máme dom v podiele 50/50?
Ďakujem

cocolino234
•
6. sep 2023

@luki12 samozrejme, zájdi na príslušný mestský úrad a jednoducho ich odhlás. Tiež sme to riešili po kúpe. Ale takto dlho by sme nečakali.

luki12
autor
•
6. sep 2023

@cocolino234 nepotrebujem na to aj manželov súhlas ?
Totižto všade kde som doteraz čítala som chápala že na to potrebujem všetkých spoluvlastníkov

syslik81
•
6. sep 2023

mne ked mama rusila musela domiest papier ze je jediny vlastniuk bytu..takze ak je aj manzel musi i on podla mna ak sa nic nemenilo..manzel sa nemusi hadat len podpisete papier a je to ...

luki12
autor
•
6. sep 2023

@syslik81 no toto som si aj myslela, len ho do toho neviem dotlacit. Pretože bývalí majitelia sú jeho rodinný príslušníci

cocolino234
•
6. sep 2023

@luki12 počkať, on nesúhlasí s tým, aby ste to zrušili sami? Myslela som si, že nesúhlasí s tým, aby ste ich ohľadom tejto veci kontaktovali. Prepáč, ale za manžela máš ehm.., toto nie je nekonfliktný typ ale ľahostajná pasivita. Tak v tom prípade s tým nepohneš. :(

tanyan
•
6. sep 2023

Vyskúšaj a zistíš či potrebujú aj manželov súhlas... 😉
Niekedy treba len ísť a dať to "na blondínku:" Vážne? To som netušila... A ja som myslela, že mi pomôžete a bude to rýchlo vybavené...

cocolino234
•
6. sep 2023

@luki12 tiež by som to aspoň vyskúšala. Ak žijete v menšom meste alebo dedinke, tak máš vyššiu pravdepodobnosť na úspech. Na takýchto malomestských úradoch sa často prehliadajú takéto veci.

luki12
autor
•
6. sep 2023

@cocolino234 áno je úplne ľahostajný voči takýmto veciam, vytáča ma to strasnee😡😆 vybehnem tam a skúsim to

peter0123
•
6. sep 2023

@luki12 existuje na to tlačivo, treba súhlas všetkých spoluvlastníkov

luki12
autor
•
6. sep 2023

@peter0123 ďakujem, toto som nasla.
Ale dúfala som že to vyriešim aj sama keď on kašle na to 🤭

peter0123
•
6. sep 2023

@luki12 robím na úrade, je to moja práca, preto som písala že treba všetkých vlastníkov, doma to vyplň, nech tam muž napíše že súhlasí s návrhom

lucka_ke
•
6. sep 2023

ak ste obaja vlastníci tak musíte podpísať obaja, tiež sme to riešili a na evidencii obyvateľstva mi vrátili papier, že aj muž musí podpísať

basska_b
•
6. sep 2023

My sme nahodou (na volbach) zistili, ze byvali vlastnici su tam stale pisani, aj 2 roky od kupy (klamali, ze sa odhlasili). Napisali sme im SMS, ze sme to zistili a ze nech sa odhlasia, inak ze o mesiac ideme na urad a odhlasime ich my. Neodpovedali, no ked sme prisli na urad, ukazalo sa, ze uz je to vyriesene

nana8989
•
6. sep 2023

@luki12 opýtaj sa manžela ci mieni za nich platiť ročne poplatky za smeti, keďže majú u vás trvalý pobyt... Ale nie zo spoločného rozpočtu, ale on sám.. To už je aký tlk, idem na úrad, podpíšem jeden papier a mam pokoj a oni nech si dajú pobyt tam kde reálne bývajú.. Aký má na to dôvod ich neodhlasit?