icon

Môžem podať výpoveď počas materskej?

michaelaaa37
5. feb 2020

Dobrý deň chcem sa opýtať či je možné podať výpoveď na materskej ? Konci mi v apríli teda v apríli bude mat maly 3 roky, pracovala som ako barmanka v reštaurácií a nakoľko sa ťahal krátky dlhy týždeň a 12 hodinovky nemala by som kam dať syna , prosím vás viete mi poradiť ako to vyriešiť.

ivkazba
5. feb 2020

@michaelaaa37 nie si na materskej ale na rodičovskej. A áno, výpoveď dať môžeš kedykoľvek. Čiže stačí poslať zamestnávateľovi výpoveď s výpovednou lehotou.

andreakotesova
5. feb 2020

https://www.modrykonik.sk/group/2172/ pozn. ak bude mať dieťa tri roky, tak si na rodičovskej, nie na materskej. Je to dosť podstatný rozdiel.

andreakotesova
5. feb 2020

Na vyššie uvedenej stránke ti dievčatá poradia, ako to urobiť tak, aby si získala max. podporu. Postup nájdeš v tej skupine.

klarissa25
5. feb 2020

treba ukončiť pracovný pomer dohodou teda musíš sa dohodnuť so zamestnavateľom, na konci RD zobrať jeden den dovolenky ostatok preplatiť a k tomu dnu aj ukončiť pp dohodou mala by ti vyjsť max podpora....

laurika1432
5. feb 2020

Hmmm ako som ešte nepočula o tom, že by niekoho takto prepustili. Ja som si myslela, že sa to smie, len ak by firma skončila

rachel36a
5. feb 2020

@laurika1432 to sa tyka vypivede zo strany zamestnavatela, ak chce skončiť PP vypovedou zamestnanec tak moze kedykolvek

tanalyn
5. feb 2020

Áno, dá sa to 🙂 Prečítaj si ten postup v skupine čo ti sem už dala andrea 🙂 Aby si mala aspoň aké také peniažky 🙂

vulka
5. feb 2020

@rachel36a Nemôže. Je jedno, kto dá výpoveď, výpovedná doba musí plynúť.

rachel36a
5. feb 2020

@vulka ja nikde nepisem ze nemusi byt vypovedna doba pri vypovedi...reagovala som na to ze nemoze dat vypoved pocas materskej - rodicovskej..

evittam
5. feb 2020

@vulka Samozrejme ze môže dať zamestnanec kedykoľvek výpoveď. Vid par.67 ZP.

miriam1983
6. feb 2020

@vulka nemusi. Preto existuje vypoved dohodou.