icon

Môžem požiadať o opatrovateľský príspevok na dieťa s epilepsiou a ADHD?

Dnes o 09:24

Mám dieťa ktoré práve nastúpilo do školy 6r. Od 1 roka má epilepsiu, záchvaty veľa krát do týždňa. K tomu sa pridalo aj adhd . Do práce som sa vrátila a musela som dať výpoveď ( vedúca bola dobra, stále vyšla v ústrety ale keď volali zo školy že je ďalší a ďalší záchvat tak som dala radšej výpoveď. Pracovala som naozaj celý život od 15 tých. Moja otázka- môžem požiadať o opatrovateľský príspevok? Dieťa má epilepsiu záchvaty 2-3x do týždňa niekedy viac , plus stredná až ťažká adhd . Je to naozaj náročné a vyžaduje si to 24h starostlivosť. Mám šancu uspieť? Alebo to radšej nemám ani skúšať? Viem že veľa ľudí okráda štát na OP ale to nie je môj prípad. Snažím sa robiť čo sa dá ale od dieťaťa do práce ísť nemôžem. Ďakujem za každu radu

alickapusinka
Dnes o 09:39

Ak je epilepsia záchvaty viac ako 5 do mesiaca by Ti mali schvaliť OP. Skús ísť na upsvr a popýtať sa.

autor
Dnes o 09:41
@alickapusinka

Ak je epilepsia záchvaty viac ako 5 do mesiaca by Ti mali schvaliť OP. Skús ísť na upsvr a popýtať sa.

@alickapusinka väčšinou ma za mesiac 12-20 záchvatov

anonym_d00665
Dnes o 09:45

@anonym_autor Podaj žiadosť, prilož lekárske správy a uvidíš. Tu na MK ti nikto zodpovedne nepovie, či máš alebo nemáš nárok.

rachel36a
Dnes o 10:21

@anonym_autor ms epi ano, na adhd nie

anonym_895d10
Dnes o 10:55

Mali si predlzeny rodicak kvoli zdravotnemu stavu?

alickapusinka
Dnes o 11:43
@anonym_autor

@alickapusinka väčšinou ma za mesiac 12-20 záchvatov

@anonym_autor och toto by ti mali schvaliť.Chod sa opýtať

autor
Dnes o 12:44
@anonym_895d10

Mali si predlzeny rodicak kvoli zdravotnemu stavu?

@anonym_895d10 nie , zamietli nám ho ( a to bola dcéra v tom čase hospitalizovana na are v umelom spánku )