icon

Môžem požiadať o sociálny byt?

iwinka82
Dnes o 11:30

Ahojky...chcela by som požiadať o sociálny byt.Som tehotná slob.mamička už s jednou dcérou.Žijem momentálne s rodičmi kde nemáme súkromie a podnájmy sú drahé a chceju aj depozity.Podmienkou pridelenia soc.bytu je nevlastniť nehnutelnosť.Moji rodičia na mňa byt prepísali,ale majú tam právo dožiť.Čiže ja ešte nie som plnohodnotným vlastníkom bytu lebo ,,vyhodiť,, rodičov nemôžem.Berie sa aj to pri zohľadnení udelenia bytu?

anonym_62b04f
Dnes o 11:49

No hadaj...

anonym_dc776e
Dnes o 12:13

Rozumies vobec pojmom? Plnohodnotny vlastnik predsa si, si hadam na katastri zapisana. Rodicia su "len" bremeno, rovnako, ako keby bol byt zatazeny hypotekou alebo akekolvek ine bremeno. Cize nie, vlastnis nehnuteľnosť, podmienky nesplnas.

anonym_aa3b0b
Dnes o 12:18

@iwinka82 ak si na LV na katastri, tak mas smolu.

krasneleto
Dnes o 12:21

@iwinka82 momentom prepisania bytu na teba bez ohladu na dozivotne uzivacie pravo rodicov, tymto momentom si majitelom bytu.. takze nemas narok sa uchadzat o socialny byt nakolko nesplnas podmienku nevlastnit nehnutelnost

anonym_ad4f07
Dnes o 12:24

Požiadať môžeš, žiadosť ti zamietnu, nezaradia ťa do poradovníka, ktorý je dlhý, čakala by si roky. Nespĺňaš základné podmienky, vlastníš nehnuteľnosť, nemáš príjem.

abbey1
Dnes o 12:25

Na sex súkromie bolo?
Kto všetko by mal mať ešte nárok na sociálny byt? Poďme všetci žiť ruka hore a štát nech sa stará.

januska12323
Dnes o 12:28

Si vlastník bytu a je len tvoja smola, že tam máš aj rodičov.

patrike
Dnes o 12:29

Urady nezaujima, ako si tam nazivate, urady zaujima kataster, kde si pisana ako vlastnik. Narok nemas.

luccys
Dnes o 12:31

Mna fascinuje, ze sa toto niekto dokaze opytat.

katulienkax
Dnes o 12:32

tiez ma zaujala informacia, ze sukromie nema, ale je tehotna a ma dceru. Takze nejake sukromie asi mala u frajera, tak nech sa nastahuje tam

patrike
Dnes o 12:41
@katulienkax

tiez ma zaujala informacia, ze sukromie nema, ale je tehotna a ma dceru. Takze nejake sukromie asi mala u frajera, tak nech sa nastahuje tam

@katulienkax Na decko zamiesis aj na stojaka za kulturakom na dedinskej svadbe kamosky alebo v aute ...

anonym_40cc9e
Dnes o 12:41

Nie, nemáš šancu. Bola som sa informovať na úrade, a keďže som na LV figurovala ako spolumajiteľka nehnuteľnosti (nikoho nezaujímalo, že tam už pár rokov nebývam a ex len naťahoval vysporiadanie, resp.nechcel riešiť). Dokonca sa mi niečo zdá, že to preverujú 2 roky spätne, či si niečo vlastnila.

anonym_0102bc
Dnes o 14:49

@iwinka82 načo si tehotná, keď nemáš kde bývať?