Môžem pracovať počas maródky?
Ahoj, kebyže som tehotná a vypíšem sa na PN z roboty kde mám trvalý prac.pomer a mám dalšiu robotu na dohodu,tak počas tej PN možem chodiť ešte do roboty na dohodu?
Ked si na pn tak by sa mala byt pn z oboch robot, ktore mas. Kedze sa uz odvody platia aj z dohod, tak by ti potom aj dohody mali ist aj davky na pn.
tak bud si PN a nerobis vobec alebo to s tebou nie je take zle a chod do roboty .... to je uz aky vymysel byt chory pre jednu robotu a pre inu nie...
nie, môžeš chodiť von iba cez vychádzky.Kamošku tehotnú na PN boli aj kontrolovať. teoreticky by si mohla pracovať z domu....
PN znamena prace neschopny, toto uz je ake spekulanstvo, ze v jednej pna v druhej robit
@hervay Súhlasím so všetkými a už tu bolo všetko napísané, ale ešte jedna vec - ty chceš byť z jednej práce PN - tam mzdárka odovzdáva výkazy kde si vedená ako PN a aj doklady o trvaní PN budeš nosiť na SP a z druhej práce-dohody budú za teba odvádzať odvody ako za PS (práce schopnú) - si myslíš, že na tej SP sú všetci blbí? To smrdí ešte aj podvodom a môžu ti dať všetky dávky, ktoré od nich dostaneš vrátiť. 😉
No to ani neskusaj ak nechces mat opletačky so zákonom. Ak si na PN to znamena pracenschopný a teda pracovať nemôžes a musíš sa zdržiavať doma resp. von môžeš ísť len v čase vychádzok ak ich dostaneš.
Jednak ťa môžu prísť skontrolovať zo sociálnej poistovne a veru chodia a jednak akonáhle by tvoj druhý zamestnávateľ poslal výkaz co sa posiela mesačne do Soc. poistovne tak o tom vedia a máš veľký problém.
comu nie je rozumiet na vyraze: praceNEschopnost???
Nie nemozes a ani to neskusaj.

Pokiaľ si PN, tak by si mala byť doma, je tu možnosť, že ťa príde skontrolovať niekto zo socialky, keď ťa nenájdu doma, prídeš o príjem počas PN