icon

Môžem vydierať stavebnú firmu pre nedokončenú prácu?

3. dec 2024

Dievcata otazka. Nasu fasadu nam robi sused uz 1,5 roka. Je to nedorobene. On nam postavil takmer cely dom v podstate. Len sa vsetko priserne vlecie. Ta fasada by mala byt za par dni hotova a uz to trva ako pisem 1,5 roka. Na spravy neodpoveda. Najskor sluboval, ze to bude do prveho snehu, podotykam minulorocneho. Tento rok uz ziadne reakcie. Uz sme z toho zufali. Napadlo mi, ze mu nejako oficialne napisem, ze bud to urobi do nejakeho konkretneho datumu, alebo ho proste nevyplatim. Ja uz nechcem dlhsie cakat. Tie peniaze co by sme inak mali vyplatit jemu, tak cast z nich by som dala niekomu inemu uz len za to, ak bude ochotny prebrat taku rozbabranu robotu co viem ze oni neradi robia. Myslite, ze ho mozem takto "vydierat"? Ci co by ste robili vy?

Bonus: je to nas sused. Jeho syn sa u nas hrava denne niekolko hodin, s jeho manzelkou sme kamaratky a mame dobry vztah. Kym by som napisala takyto list, tak z ucty k nej by som jej povedala vopred ze o co ide. Doteraz som jej nehovorila vobec nic, lebo to nie je jej vec, su to s prepacenim sracky jej manzela a nechcela som ju do toho tahat. On nam este minuly rok povedal, ze ma super zakazky teraz z velkych firiem a ze mu to hodi pekne peniaze, takze dakuje nam za trpezlivost. Ale mna jeho zakazdy vobec nezaujimaju. Nech si dorobi co ma.

Strana
z3
autor
4. dec 2024

@beata_k ono by mozno stacilo keby otvoril usta alebo odpisal ze ano? Ano je mi jasne ze si najdem niekoho ineho uz som to vcera aj pisala.

mantilka
4. dec 2024

Nám tiež robil známy dom ale toto si nedovolil. Treba mu na rovinu povedať, Jožo počúvaj ma toto sa už tolerovať nedá, sám vidíš ako náš dom odsuvas. Teraz sa tu dohodneme kedy to spravíš. Ak to nebude do tohto termínu, žiaľ obrátim sa na iného dodávateľa. A bodka.

mantilka
4. dec 2024

Žiadne písanie, vy zmluvu nemáte a on bude mať v rukách dôkaz, že mu niečo dlzis. Rovno do očí mu povedzte s mužom, že už čakať nebudete. Dá posledný termín a po ňom niekto iný ale nie je pekne, že to nepovedal na rovinu lebo ste to mohli už zabezpečiť cez niekoho iného.

mantilka
4. dec 2024

Inak manzelka keby to pocula, možno by ho naháňala....je chýba, že ju neinformujete lebo to narúša vzťahy všetkých. Treba byť asertivny, on si myslí, že ste trpezliví. Kto netlačí v busonesse toho sa odsúva na koniec...

akje
4. dec 2024

@autorka ahoj. Myslim, ze netreba nic pisat. Mas dobry vztah s jeho manzelkou, jeho synom, s nim asi tiez mate nejaky vztah, ked sa stretavate u vas na dome.
Normalne za nim pridite a povedzte, ako to je. Napr.: Ferko, dakujeme ti za vsetko, co si urobil ale dalej uz cakat nemozeme. Povedz si cenu, ktoru sme ti dlzni a zvysok uz dame dokoncit inemu. Chapeme, ze mas toho vela, no nas to uz viac brzdit nemoze, aj ked si odviedol dobru pracu..

autor
4. dec 2024

@mantilka toto všetko už sme skúšali ale nič. On je veľmi cudny človek. Len to sme sme ešte nevedeli keď sme do toho sli.

autor
4. dec 2024

@mantilka ano len praveze ja som zo zaciatku považovala za chybu ťahať do toho ju. Ja jej to poviem ale uvidím aka bude reakcia.

autor
4. dec 2024

@akje on k nam nechodí, len dieta k nam posiela 🙂. Nam sa vyhyba on. Ale už tlačím na priateľa, snáď sa s tým nejako pohneme.

andrea2667
5. dec 2024

Vyplatila by som mu sumu za odvedenú prácu zníženú o zbytočné predraženie z dôvodu dorábky inou firmou. Ale ešte predtým by som sa porozprávala so susedou.

mk1111111111
5. dec 2024

Vydierať nemáš koho. Zmluva nie je. Nájdi novú firmu a hotovo. Aby si bola fér, povedz to medzi rečou susedke, že Ťa to mrzí, ale, že to chcete mať už hotové, ak s ňou chceš byť naďalej kamarátka. Možno bude sused aj rád.

Strana
z3