icon

Môžem zaplatiť daň z príjmu dvomi splátkami?

9. mar 2021

Dobry den chcem sa spytat ci dan z prijmu mozem zaplatit aj 2 splatkach alebo sa musi naraz do 31.3.? Este sa chcem spytat ci 100€ uctovnikovi za spracovanie danoveho je vela alebo je to primerana cena? Dakujem

Strana
z2
autor
9. mar 2021

Je to danove za prijem z prace ako normal zamestanec a k tomu prijem z bytu pricom ja som neni vlastnik len prenajimam a mam z toho prijem len je tam troska problem ze na fakturach za energie je meno vlastnika aj ked realne ich platim ja ale zevraj sa to da tak spravit ze by v zmluve s vlastnikom bolo ze vsetky naklady platim ja, hrozi nejaka pokuta ak danovnici uvidia nejaku nezrovnalost v tom ze si dam tieto energie do odpoctu?

anos18
9. mar 2021

Ja som dávala presne na toto dotaz na finančnú správu,mám prípad,že matka prenajíma synov byt a faktúry sú na meno syna. Odpoveď bola, že ak matka preukázateľne uhrádza výdavky za energie a ostatné, tak sa považujú za daňovo uznateľné

simonika159
9. mar 2021

@anos18 uctovu zavierku nerobim, vydavky uplatnujem percentom, takze o com sa bavime... to ze je to pre vas tazke neznamena ze musi byt aj pre ostatnych... chyby tam nemam, mam to skontrolovane odpredu dozadu, dokonca mam na toto vychodenu aj školu takze sa do toho rozumiem skutocne viem posudit ze je to primitivne aspon pre mna, nikde som ale nenapisala ze som majster sveta, samozrejme rozpravala som iba o danovom mojho manzela do cudzieho by som sa nepustila s takym nazorom..
Viac sa vyjadrovat, obhajobat nepotrebujem...

simonika159
9. mar 2021

@mimka11111 moje chyby kontrolovat nemusis to uz spravili iný, a predpokladas zle, odkial si zobrala ze si musim viest uctovu zavierku, inventarizaciu a knihu dhm 😀 na danovom urade taketo info nemaju tak by som bola rada aby si mi teda ozrejmila skade si zobrala ze musim viest knihu dhm a uctovu zavierku 😀

juliatriscova
9. mar 2021

tak potom je to veľa za také daňové.........ale každí máme iný cenník.........🙂

anos18
9. mar 2021

@simonika159 ja som sa pýtala na účtovnú závierku,lebo si písala,že robíš jednoduché účtovníctvo. A kto vedie JU, zostavuje aj UZ. Ja pojmy ovládam. Keď uplatňujes výdavky percentom z príjmov, tam sa samozrejme nezostavuje účtovná závierka. A keď si robila výdavky percentom z príjmov,tak si vyplnila v daňovom priznaní tabuľku 1b? To si skontroluj, mnohí,čo si robia daňové sami,zabúdajú vypĺňať tabuľky 1a v prípade daňovej evidencie a 1b v prípade paušálnych vydavkov

simonika159
9. mar 2021

@juliatriscova to by tu ale dotyčné nemohli do mňa útočiť, snažila som sa iba povedat ze my sme mali uctovnicku ktora v takomto pripade pytala 100€ co je pri mojom muzovi uctovnictvo skutocne do pol hodiny hotove a takemu co robila evidencie a xy veci navyse tak si tiez pytala 100€ takze tu na dedine pekne zaraba na tom a v jej pripade by som sa skutocne hanbila pytat 100€ za toto, a robi to tam celej firme tak a takmer vsetkym uplatnuje vydavky percentom cize ma krasny zarobok, na hanbu...
@anos18 tabulku hotovu mam, dakujem, robila som cez financnu spravu je to super pomocnik ze to tam ukazuje, nieco si este pamätám aj ked som treti rok na materskej, do uctovnictva nejakej firmy by som sa uz teraz urcite radsej nepustila, to prenecham skusenim 😛 ja som netvrdila ze je uctovnictvo primitivne, iba danove v pripade mojho muza a naozaj sa mi nepaci ze za takuto pracu ako ona si niekto uctuje 100€ asi je to pre nu take tazke lebo si tam to jeho danove vzdy aj 2 tyzdne drzala aby si potom tych 100€ vypytat mohla 😀

mimka11111
9. mar 2021

@simonika159 je mi sumafuk ako to máš urobené a ubezpečujem ťa, že ja ťa kontrolovať nebudem, k tomu sú iné orgány 😉

tezuzy
9. mar 2021

@simonika159 Do prvej danovej kontroly...by som chcela vediet ci ste jednoduche uctovnictvo viedli presne podla zakona o uctovnictve...Tzn. viest knihu prijatych a vyslych faktur, penazny dennik, oznacenie vydavkovych a prijmovych faktur a bankova kniha, k tomu inventury zavazkov, pohladavok a zasob....Urcite to nie je primitivna praca a zostavenie danoveho priznania B je v sucasnej legislative narocne...nehovoriac od priprav...Prosim nedehonustujte pracu o ktorej ani z bla netusite...Tie skolenia pri zmenach legislativy tiez nie su zadarmo...

draik
9. mar 2021

@simonika159
Nechcem Vám tu do toho kafrať, ale vy ste nerobili JÚ, ale paušálne výdavky. JÚ je nielenže komplikovanejšie, ale zato úplne niečo iné ako paušál, hlavne obsahovo neporovnateľné.

simonika159
9. mar 2021

@mimka11111 to ma velmi ubezpečilo a naozaj som za to vďačná

simonika159
9. mar 2021

@draik no a za takýto paušál si pytala pani uctovnicka 100€ vraj narocna praca, snazila som sa iba povedat ze niekedy su tie ceny skutocne prestrelene za nič ...

@tezuzy naučte sa čítať s porozumenim nic nedehonestujem tak sa ukludnite alebo si to precitajte znova ked neviete citat s porozumenim

katren
9. mar 2021

@simonika159 aj my sme si robili 3 roky sami JU, ze ved to nic nie je.....no, to sme si mysleli, pokym nam neprisla danova kontrola....tolko chyb, co sme tam mali, opravy danoveho, opravy DPH a pod.....minuli sme ovela viac penazi za penale a vseliake uroky, ako 100€ za danove, ktore mame spravene poriadne....

simca06022011
9. mar 2021

@anos18 no ved nech si to za 0EUR poda sama :D

danusa63
9. mar 2021

@katren zdieľam. Ja som si aj kurz jednoduchého účtovníctva urobila a ešte vždy po mne účtovníčka opravuje 🙂

draik
9. mar 2021

@simonika159
Podstata je o tom, že ste tvrdili, že ide o JÚ. Práve na to boli reakcie, čo ste sa ešte aj čertili. V skutočnosti však o JÚ nešlo, ale len o paušálne výdavky (dúfam, že vyžadovanú evidenciu k tomu máte). Ak by šlo o JÚ, tak by som chcel vidieť toho kaskadéra, ktorý by to spravil komplet len za 100e.

marlent
9. mar 2021

@sylvinka08
@anos18
Nahodou baby klobuk dolu ja milujem ekononiku papierovacky ake uctovnictvo je ciste peklo...
Pamatam si ako som maturovala v odbornej mature som mala aj ucto...vsetky otazky som vedela na milon %...no a potom prisla otazka z ucta ucka vedela ze son total vygumovana z uctovnictva a pyta sa na na ktoeu stranu suvahy zauctujeme uz neviem co...netusila som hovorim si mozno sa trafim...vravim na lavu vyborne lenka na lavu to nezauctujeme vyborne 😂🤣 ani sa mi nesniva...ja si vasu pracu velmi vazim a bez vas by som zomrela 😅😅

simonika159
9. mar 2021

@draik tak sa ospravedlnujem, zle som sa vyjadrila, moja chyba, priznávam

yanina1983
9. mar 2021

@simonika159 primitívna si ty a veľmi.. Škoda, že mi tvoja odpoveď dvihla tlak a už nevládzem čítať ďalej 🙈 bypassi sa nechystáš robiť? 🙄

julia204
9. mar 2021

@anos18 tento isty prípad som mala dnes..ale pani nezabudla dodat , ze keby nepotrebuje to posrate 0 priznanie odtiaľto aby dostala z nemecka 800€ prídavky na dieta + ine príplatky vys.... sa na to 🤦

simonika159
10. mar 2021

@yanina1983 tak to som rada 😀 lebo mne tá tvoja nedvihla vôbec, nestojíš mi za to 😉 papa

basska_b
10. mar 2021

Čože, sto eur?? Zadarmo by som ti to urobila. Ja si takéto robím sama... ono, keď som tam aj mala chybu, hneď im systém vyhodí červený riadok, hneď mi volali a opravili sme to. A nie že dám 100 eur účtovníkovi.
A v dvoch splátkach sa to nedá, lebo celý rok bolo na to, aby sa odložilo na daň.

basska_b
10. mar 2021

"hrozi nejaka pokuta ak danovnici uvidia nejaku nezrovnalost v tom ze si dam tieto energie do odpoctu?"
Oni tam neuvidia vôbec nič. Uvidia len súhrn, napríklad že príjmy za prenájom bytu 4000 ročne, výdavky za byt 2000 ročne. Oni netušia, či v tých 2000 sú nové skrine alebo energie... nedokladuje sa to detailne. Môže dôjsť len k náhodnej kontrole a tam už by to videli že či zahrnutie výdavkov bolo opravnené

Strana
z2