icon

Musím platiť pokutu za slovné napadnutie?

11. dec 2025

Dobrý večer chcem sa spýtať dnes som v jednom obchode stretla 2 zeny/u ktorých som pracovala v reštaurácii majiteľ bol jednej priateľ ale peniaze vyplácaná Monika. No za posledné 2mesiace mi nevyplatila500e/ povedala som im zlodejka co mi nevyplatilo peniaze ze sa nehanbia. Monika zapla mobil a natáčali ja s tebou nič nemám u mna si nerobila co ti mam dat? Moja odpoveď bola daj mi pokoj nevyplatilo si ma keď som pre vás robila trzba sa dávala jej aj ona vyplácaná. Uz som bola taka vytocena nech ma nenapadá a nech ide preč volala som SBS prišiel co sa stalo. Povedala som a išla preč. Chcela som len nakúpiť a ísť preč. Ona zavolala políciu vyšla som z nákupom a policajt ze mam zaplatiť pokutu za to ze som ich nazvala zlodejka. (Úmyselne narušila občianske spolunažívanie. ) moja otázka znie ja mam platiť 30e za toto co ma vyprovokovala a proti mojej vôli natáčali a nevyplatilo moje odrobene peniaze?????

anonym_07f472
11. dec 2025

Ak si nerobila na cierno, posun to na inspektorat prace. Policajti riesili len to, ca stalo.

really8
12. dec 2025

@anonym_autor ty si dostala pokutu? Tak potom ano ty mas platit. A nabudue sa nechovaj jak chudera a neries taketo veci vrieskanim po OC

anonym_9712cb
12. dec 2025

pokutu si dostala za to ako sa správas.. takze ano, ak si ju dostala musis ju zaplatit. Konflikty sa riesia inak ako scenami na vverejnosti.

maca1984
12. dec 2025

Chcela si len nakúpiť a ísť preč. Tak si to mala urobiť a nie urobiť scénu. Ako je vyššie písané- takéto veci sa riešia inak. Dostala si pokutu ? Tak ju zaplať.

bloger
12. dec 2025

Tak pravdepodobne budeš musieť. Podľa mňa je to ale prehnané. Nič zlé si neurobila. Akurát im to pasuje, že to zneužili proti tebe. Vôbec by ma to neprekvapilo.

autor
12. dec 2025
@maca1984

Chcela si len nakúpiť a ísť preč. Tak si to mala urobiť a nie urobiť scénu. Ako je vyššie písané- takéto veci sa riešia inak. Dostala si pokutu ? Tak ju zaplať.

@maca1984 a poradíš ako? Ja len chcem aby každý vedel co su zač.

autor
12. dec 2025
@bloger

Tak pravdepodobne budeš musieť. Podľa mňa je to ale prehnané. Nič zlé si neurobila. Akurát im to pasuje, že to zneužili proti tebe. Vôbec by ma to neprekvapilo.

@bloger a si predstav uz v minulosti som ju stretla a povedala jej svoje ze ona mi nevyplatilo peniaze ze je zlodejka a ona to ohlásila na polícii prišli ku mne oznámil mi to a bolo to všetko. Je to nespravodlivé nemám slov

gab1sol
12. dec 2025

@anonym_autor takéto veci sa riešia inak. Nie útokom na priateľku majiteľa. Rieš to s tým, s kým si mala uzatvorenú zmluvu.

zuzanaete
12. dec 2025
@anonym_07f472

Ak si nerobila na cierno, posun to na inspektorat prace. Policajti riesili len to, ca stalo.

@anonym_07f472 Asi na cierno ani nie, ale skor minimalka na papieri a zbytok na ruku.

bloger
12. dec 2025
@anonym_autor

@bloger a si predstav uz v minulosti som ju stretla a povedala jej svoje ze ona mi nevyplatilo peniaze ze je zlodejka a ona to ohlásila na polícii prišli ku mne oznámil mi to a bolo to všetko. Je to nespravodlivé nemám slov

@anonym_autor Musíš im to však dokázať. Dá sa to pochopiť tieto tvoje emocie. Zvlášť ak je pravda na tvojej strane. Najhoršie je, že to človek nemá ako dokázať.

zuzanaete
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Policia ma zaznamy a kedze islo druhy raz o rovnaku vec, tak dali pokutu. Mzdu ries cez inspektorat prace, ak bola porusena pracovna zmluva. Ak si robila nacierno alebo minimalka na papieri a zbytok hotovost, tak odporucam zacat spracuvat hnev a brat to ako ponaucenie do zivota. Vies, ze na teba zavola policiu. Tymto sposobom nevyhras.

really8
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak si teraz predstav, ze si ides po pbchode a niekto na zeba zacne hucat ze si zlodejka alebo klamarka alebo stetka hocico. Pacilo by sa ti to?

anonym_eb8ede
12. dec 2025
@anonym_autor

@maca1984 a poradíš ako? Ja len chcem aby každý vedel co su zač.

@anonym_autor toho “každého” v tom obchode vaše spory ale možno vobec nezaujímajú. Tvojej nevyplatenej mzdy mi je ľúto, no rieš to oficiálne v prvom rade s tým, kto ta zamestnával. Či ti peniaze davala do ruky Monika, Zuza, alebo majiteľov 5 ročný syn je nepodstatné.
Takto si ľudom ukázala “čo si zač” predovšetkým ty. Ja keď niekde počujem vykrikovať nejakú sedlaňu akoby vyliezla prave z jaskyne, tak si pomyslím svoje a obsah jej monológu ma vlastne ani nezaujíma.

Pokutu zaplať a nabuduce skludni hormón. Nevyplatenú mzdu ries formálne, nie takto… či zakaždým keď ju najbližší rok stretneš, sa budeš takto nadrapovať, no mimo toho nepodniknes nic a budeš čakať na zázrak? Aby di nebola prekvapená, koľko ti vyrubia nabuduce 🫣😉

motylik2559
12. dec 2025

@anonym_autor Ahoj, nechapem preco si vybijas zlost na priatelku majitela, co ma ona s tym, co spravil majitel? Ked tak ist za majitelom, hodit rec priamo s nim a ked nepomoze, tak ist na inspektorat prace, ak si mala s nimi podpisanu aj zmluvu (ak si robila na cierno, nezmozes nic). Sama si sa ponizila pred vsetkymi. Druha vec je ale ta, ze ona nema pravo si ta natacat proti tvojej voli. Bez toho, aby ta upozornila,ze ta ide natacat je protizakonne. Lenze zas na dalsej strane tvoje vyjadrenia o tom, ze chces, aby vsetci vedeli co je zac je tiez z cesty-asi v tomto nie si priliz rozumny clovek, nech mas zlosti v sebe kolko chces. Preco robis zo zivota peklo majitelovej priatelke? To by ti ani pred sudom neobstalo, pretoze je na majitelovi, co spravi, ako sa rozhodne a nie na jeho priatelke. Jedine co by ti mohlo obstat je, ze ked mas s nim realne podpisanu pracovnu zmluvu, vyplacal ti peniaze na ucet a tu povedzme poslednu vyplatu-tych 500€ ti neposlal, co sa da aj zdokladovat vypisom z uctu. Takze otazka znie-mala si s nim realne zmluvu podpisanu? zasielal ti peniaze na ucet? riesila si to s nim? riesila si to aj na inspektorate prace? Ako dlho trva tato situacia? Ake kroky si za ten cas podnikla okrem hulakania na majitelovu priatelku neopravnene?Ked odpises na tieto vsetky otazky, mozno sa aj niekam s radami tu posunieme.

renka30
12. dec 2025

Priestupky proti obcianskemu spolunazivaniu riesia Okresne urady, takze ona by najprv musela podat podnet (napr. na policii), ktora to potom posunie na prislusny okresny urad, ktory zacne konanie vo veci priestupku, vypocuju sa obidve strany, pripadny svedkovia a moze to skoncit udelenim pokuty...

anonym_ae268a
12. dec 2025

Naozaj len kvoli tomu, ze si ju nazvala zlodejkou?muselo toho byt trochu viac, aby prisla policia, nejake 2-3 hadajuce sa zeny nikoho nezaujmaju. Samozrejme porad sa, proti pokute sa odvolaj a ked vytiahne mobil ako dokaz … ona porusila gdpr, lebo ta natacala bez tvojho suhlasu … a mozete si zneprijemnovat zivot navzajom, tahat sa po uradoxh alebo zaplatit. Taketo veci treba riesit s rozumom a cez inspektorat prace, pripadne TO … nie s nejakou Monikou.