Na aké dávky mám nárok ako slobodná mamička?
ahojte babule s priatelom cakame v aprily prírastok, ale svadbu este neplanujeme, ja mam ukonc. Bc. vzdelanie , mala som rocnu pauzu od skoly, pracovala som ale, nejaké 3 mesiace na TP potom pol roka na absolventskej praxi a teraz nastupujem na denne studium na mgr.,priatel mi pracuje v zahranici, mám ako slobodná mamicka narok na nejake korunky, viem, že sa teraz nieco menilo, ktorá viete, alebo máte podobny pripad poradte, dakujem velmi pekne 🙂
oproti ostatným vydatým ženám na nič. Pojem slobodná mamička už na Slovensku neexistuje, len osamelá matka a to Ty nie si - ale aj tak by Ti nárok na nič nevznikol. Životné minimum na Teba a dieťa aj s nájmom za byt je totiž 186EUR a Ty budeš dostávať až závratných 190EUR!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀
No a pôrodné - cca 640EUR- jednorázovo / po mesiaci od narodenia dieťaťa/
A slávne rodinné prídavky 22EUR - až kým bude dieťa chodiť do školy.
No vitaj v klube a buď rada, že toho partnera máš, len že Ste sa nevzali... a ak ešte robí v zahraničí, tak vás uživí....
SLOVENSKO!!!!!! politici naši zlatí.....
ale no tak...ved tych 190eur je supper 😀 .v pripade,ze planujete byvat pod mostom a zrat travu 😀 😀 😀
financne nemas narok na nic naviac ako ostatne matky.
ako uz bolo vyssie pisane, slobodna mamicka je hovorovy termin, pouziva sa osamela matka, a za tu si povazovana ak cestnym vyhlasenim vyhlasis ze zijes sama, a ani s priatelom nemate rovnaky trvaly pobyt.
aako osamela matka mas narok na dlhsiu matersku a to 37 tyzdnov..
a ked uz budes chodit do prace tak zo zakona vyplyvaju osamelym matkam nejake drobne vyhody. ale to je uplne minimum. ako napr ze by si nemala robit nadcasy (len s tvoji suhlasom a ako vieme v niektorych firmach k tomu zamestancov nepriamo nutia)
Ked budes na magisterskom studiu, vypytaj si socialne stipendium a makaj aj na sebe, aby si dostala prospechove. Inac este by si si mohla poziadat na urade o prispevok na byvanie. Ak si studentka denneho studia, tvoji rodicia aj napriek tomu ze sama mas dieta, mozu poberat na teba pridavky (do 26.rokov).

ahoj, ja som momentálne študentka a tiež sme sa s partnerom ešte nevzali,,,keďže nemáš odpracovaných 270 dní vkuse, tak máš nárok na rodičovský príspevok 190 eur mesačne, po polroku to tuším klesá na 150, ale to si nie som istá, to máš namiesto materskej, a ešte detské prídavky asi 22 či koľko euro a jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa okolo 800 eur po dožití mesiaca dieťaťa,,,nič moc tie peniaze, ale aspoň niečo,,, 😉