Na aké dávky mám nárok počas rodičovskej, keď firma zanikla?

jurkaa
4. mar 2015

Ahojte baby chcem sa spýtať - som na Rd do 29.05 2016 som zamestnaná v spoločnosti ktorá ale zanikla a prevzala ju druha spoločnosť ja patrím este pod tu starú. Časť zamestnancov si prevzala nová a časť dostala výpoveď a stará spoločnosť im dala odstupné.
Moja otázka -zamestnaná som od 13.1. 2007 do prace sa chcem vrátili 1.9 2015 ale uz nemám kde ... Mozem oznámiť zamestnávateľovi ze chcem nastúpiť k tomuto dátumu a on mi je povinný vyhovieť ?? Ale kedže nemám kde môžme sa dohodnúť na výpovedi dohodou? Mam nárok na odstupné ? A 2 mesačnú výpovednú? Mam este 40 dni dovolenky.
Môže mi povedať ze musím počkať az do skončenia Rd? Ja musím koli financiám do prace skôr teda toho 1.9 2015 ale ak dám sama výpoveď tak prídem o vsetko ...
Dakujem za odpovede. ;)))

draik
4. mar 2015

Ak firma zaniká, tak Vám môže dať výpoveď aj počas RD, pre Vás so všetkými výhodami. Z Vášho príspevku však nie je jasné, či sa zamestnávateľ zrušuje alebo či ho prevzala iná spoločnosť.

jurkaa
autor
5. mar 2015

@draik je zrušená spoločnosť u nás na Slovensku uz zanikla našu pobočku si zobral iný nájomca ...Popravde povedané ja sama neviem ako to je keď som tam volala ešte v septembri keď sa to stalo bolo mi povedané ze ešte mna neriešili takze mne domov neprišlo nijaké vyjadrenie ..a ze sa uvidí po skončení RD. Ale ako som písala chcem a musím si nájsť nejakú prácu uz skôr.