Na aute nemáme zaplatené PZP
Ahojte. Chcem sa spýtať, že asi tri-štyri mesiace dozadu som zistila,
@jaroe no nám tu starú zmluvu vypovedali alebo zrušili alebo čo mi to tá pani povedala vtedy, také dačo. A vlastne potom som hneď uzatvorila novú zmluvu. Ale neviem o žiadnych upomienkach ani o ničom že by nám prišlo domov. A spätne sa pzp uzatvoriť nedá, čiže neviem čo mam robiť, asi naozaj sa nedá nič. Ale podstatne že som to zistila a mam už pzp, no aj tak ma to štve aby neboli z toho neskôr nejaké problémy.
@mamula20 brat má zrejme nervy z ocele😀 Ono ked fungovalo este dávno zákonne poistenie, tak nebol až taký problém nezaplatiť. Poisťovna si to vymohla, tým dupľom ak bola daným vozidlom spôsobená škoda a bolo po probléme. Po zrušení zákonného poistenia, to už taká sranda nie je. Zazila som (nie ja osobne škodovú udalosť spôsobenú nepoisteným vozidlom a teda nič moc. Zrážka s kamionom naloženým tovarom, takže škoda na vozidle, na tovare, ušlý zisk, bolo tam aj ťažšie poškodenie zdravia, teda liečebné náklady plus sťaženie spoločenského uplatnenia. Skoda cez 2 mil. SK. Plus samozrejme škoda na vlastnom vozidle vinníka, čo bol v porovnaní s vyššie uvedeným najmenší problém resp. zanedbateľný výdavok. Ono aj ten jeden mesiac, ked je ešte poistený v podstate krytý, ak napr. zabudne zaplatiť poistné príp. sa takto rozhodne riešiť vypovedanie poistnej zmluvy, ho môže vyjsť draho, ak práve v tomto období spôsobí nejakú škodu. Nehradí síce celú náhradu škody ale nejaké percento ako postih zo strany poisťovne, kvôli neskorej úhrade poistného...
@sheila121 ja osobne si myslím že sa človeku stane, že môže zabudnúť pri tom aký je dnešný svet, plný vybavovaciek, stresov, nervov, malo času… myslím že isto dosť ľudí ju nemá, ale nemyslia na dôsledky. Ja zas radšej si dopredu zistím čo treba aj keď už nejaky problém je, nech viem hneď čo robiť atd.
@mamula20
@doriiis cez slovensku kancelariu poistovatelov je velmi jednoduche dohladat, ktore auto ma / nema platne povinne zmluvne poistenie....... to, ze desat jedincov cez tento system prepadlo a chdia si bez poistky --- co je nonsens, neznamena to ze system ako taky je nastaveny ze ved je to povinne ale pohoda......
@kaktusik007 ....fakt si nemyslím,že niekto len tak z dlhej chvíle lustruje pravidelne databázu SKP,len aby mohli pokutu posielať.Koniec koncov,keď sa niečo stane a nemáš PZP tak pokutu dostaneš tak či tak.A trošken mastnejšie.
treba si zistit ci tam mas dlh za to stare poistne, zaujimave, ze vam neprisli upomienky, ono poistne sa nezrusi po par tydznoch od splatnosti, trva to dost dlho... Ak tam je stary dlh, vyplatit to treba (opytajte sa), aby nevymahavali od vas... inak ak ste nemali poistnu udalost, tak nic sa nedeje. preco by ste mali dozadu nieco vyplacat, a riesit nepoistene obdobie? nemusite 🙂 KEBY ste vtedy sposobili poistnu udalost, riesia vas ako vinnika cez skp, pride vam normalne vyzav na uhradu SKODY. Nie poistneho.
ked mas uzatvorenu novu poistku, tak plati od dna jej platnosti... ved tak vidis, aku mas zmluvu podpisanu, nie?
@simca06022011 chvalabohu nič sa nestalo za ten čas. Ešte že som to len tak náhodne kontrolovala a zistila som to… och boze.. keď som tam telefonovala tak vtedy tá pani že oni nám vypovedali zmluvu a že poistenie neplatí.. ale žiadna upomienka, vyzva na zaplatenie, nič neprišlo. Keby dačo vymáhali z tej starej zmluvy, tak to zaplatím.. ale tá stará zmluva neplatná nemá vplyv na novú dúfam. Že nová je tým pádom neplatná alebo také niečo..
@simca06022011 no a to obdobie bez platnej zmluvy trvalo tak približne rok, to už asi naozaj za tento čas tá stará zmluva musela zaniknúť. Ale čo sa týka zvyšku peňazí, tak k tomu neprišlo nič žeby žiadali zaplatiť.
urcite posielali upomienky
@simca06022011 skúsim prehrabať každú miestnosť, ale pochybujem že niečo nájdem. To by som si aspoň ja keď už teda priateľ nie, všimla. Ale tak to už je jedno, keď by dačo pýtali to zaplatím a hotovo. Keď mam už aj tak novú zmluvu.

@emily256 ....ale čiastočne vzťahuje.Ako som písala,existujú rôzne pripoistenia,ktoré preplatia škodu na tvojom aute.My máme napr.pripoistene na všetkých autách čelné sklá,pneumatiky,vlastnú totálnu skodu