Na čo mám nárok po skončení RD aj TPP?

mimka124
17. feb 2021

ahojte, momentalne som na RD, som zamestnana, ale zaroven pocas RD pracujem na dohodu od 7/20. TPP planujem ukoncit (bud pred ukoncenim RD alebo po dovrseni 3 rokov), dohodu chcem ukoncit tiez a to pred ukoncenim RD. Prijem z dohody je mala suma, cca 50€mesacne. Predpokladam, ze narok na podporu mi vznikne, ale nechcem si o nu ziadat, pretoze ma to nezachrani financne, kedze mam dohodu abude sa mi pocitat z nej. A tak ma zaujima na co mam narok.
1. pandemicky RP - mam nanho narok, ak ukoncim TPP a aj dohodu pred ukoncenim RD?
2. SOS prispevok - tiez ak ukoncim TPP a aj dohodu pred ukoncenim RD? (tento prispevok v pripade ak nemam narok na pandemicky RP) .
3. ak by som sla na pandemicku OCR s malym (ostanem zamestnana), pretoze ho nevzali do skolky, z coho sa mi bude ta OCR vypocitavat? z dohody alebo z TPP? je to len ked trva nudzovy stav, ze? alebo mozem potiahnut kludne do septembra, pokial ho nevezmu do skolky?
Mam vobec na nieco narok alebo som si to tou dohodou úplne celé pobabrala?
Dakujem za odpovede, najst si to viem, aj som si nasla, ale neviem z toho vyjst, lebo stale je tam nejaka podmienka, ktorej nechapem...tieto veci su pre mna spanielska dedina..

loginexistuje
17. feb 2021

ak mas narok na podporu aj malu nemas narok ani na pandemicky rp ani na sos

mimka124
autor
17. feb 2021

@loginexistuje a ak o nu nepoziadam? nemozem pokracovat pandemickym RP, ked nemam kde dat maleho?

mimka124
autor
17. feb 2021

@loginexistuje alebo, ked nemam teda narok, takze v podstate musim na podporu, ci chcem, ci nie ak nechcem ostat sediet doma zadara?

zalka
17. feb 2021

@mimka124 ak ukončíš TPP a dohodu pred skončením RD tj. nebudeš čerpať dovolenku z TPP , ale len skončíš PP .
Tak podporu ti vyrátajú z platu pred MD ako 50% cca .. čiže ked si pred MD zarábala 800e v hrubom tak podporu dostaneš cca 400e .
Ale ak by si čerpala dovolenku z TPP tak potom podpora by sa ti ozaj rátala z tej dohody a tej čerpanej dovolenky, tj. bola by veľmi nízka.
Ešte otázka máš výplatné pásky? pozri či sú ti sťahované odvody na nemocenské poistenie a poistenie v nezamestnanosti.

mimka124
autor
17. feb 2021

@zalka len ja tam mam nejaku dovolenku zrejme, co s nou? mozu mi ju vsetku naraz preplatit k dnu ukoncenia PP a tak budem mat teda narok na tych 50%, dobre tomu rozumiem? su tomu vobec zamestnavatelia nakloneni? ci s tym robia problem?? bez toho, aby mi dali napr. 1den cerpat a ostatok preplatit (viem, ze takto sa to robi pri maximalnej podpore, ale ta mi nevyjde bohuzial).....
poslem ti vyplatnu pasku do spravy, ja som z toho uz taka dopletena vsetkeho, neviem, co sa tam rata, co nie...

zalka
17. feb 2021

@mimka124 no ak len preplatia dovolenku, tak z takej dovolenky sa neplatia odvody do SP, čiže to nejde do VZ .. a neovplyvní ti to nárok na podporu.
čiže firma ušetrí ak ti len preplatí dovolenku, ušetrí na odvodoch do SP.