icon

Na čo všetko má nárok ZŤP osoba?

18. jan 2023

Dobrý večer, viete mi poradiť kde by som vedela nájsť zoznam na čo všetko ma človek nárok ak ma ztp a je nevladny? Veľa chorôb, ťažkosti s chodením, nosi plienky a sčasti sa oň je potrebné starať. Dakujem

dadis
19. jan 2023

Ak je ztp, tak ma vypracovany komplexny posudok? V posudku su spisane odkazanosti. A na zaklade vsetkych odkazanosti ziadat kompenzacie. Ak pojdes odobne na USVaR, tak ti poradia. Ak posudok nemas (alebo je uz neaktualny), tak o neho treba o neho poziadat..

domiklik
19. jan 2023

Diaľničnú znamku

loginexistuje
19. jan 2023

@domiklik to nie je pravda na tu ma narok len ak ma parkovaci preukaz

autorka treba mat komplecny posudok z upsvar a tam mas uvedene na co ma dotycna osoba narok (prispevok na stravu na benzin atd

kvetinka75
19. jan 2023

@domiklik ten sa viaže na parkovací preukaz. Ale ak je nevládny, tak na to by mal mať tiež nárok, pretože niekto ho musí voziť k lekárom
autorka- oslobodenie od koncesionárskych poplatkov , ostatné si zisti na USVaR

domiklik
19. jan 2023

@loginexistuje tak si vybaví parkovací preukaz a bude mať aj diaľničnú.... Môj otec je ztp, neviem co všetko k tomu podnikol ale jednoducho tu diaľničnú zadarmo ma, dokonca na auto ktore je písané na matku

petedea
28. jan 2023

Je toho viac, na co ma ZTP osoba narok a zalezi, aj od okolnosti, teda od diagnoz, takze to by som pisal dlho, keby som mal vsetko vymenovat.
Poviem snad len tolko, ze nechapem ludi, ktori pridu sem, do Modreho konika, na miesto toho, aby tu istu otazku napisali do Googla a nastudovali si zakony, aby vedeli, na co vsetko a za akych podmienok maju narok.