icon

Na potvrdení z úradu mám zlý dátum narodenia. Ako riešiť?

5. aug 2026

Vybavujem si rezidentskú parkovaciu kartu a medzi dokladmi som potrebovala aj potvrdenie o trvalom pobyte. Až doma som si všimla, že na ňom mám nesprávny dátum narodenia, hoci ostatné údaje sedia.
Predpokladám, že s takýmto potvrdením mi žiadosť nevezmú? Neviete? Opravia mi chybu bez nového poplatku, keď vznikla na úrade?

anonym_bb1ef6
5. aug 2026

@anonym_autor Kto spôsobil chybu,ten zodpovedá za ňu.Na úrade, ak by chceli od teba znova poplatok, slušne vysvetli, ze síce chápeš, že človek nie je neomylný, ale odmietas za omyl niekoho iného platiť

anonym_c57b32
5. aug 2026

V dnešnej dobe elektronizácie by úradník ani nemusel žiadať potvrdenie, ale sám si mohol overiť v počítači trvalý pobyt. Keď to dokážu banky alebo dodávateľ elektriny tak to zvládne aj úradník.
A je na smiech ak potvrdenie vydáva úrad z rovnakej obce, ako vydáva rezidenčnú parkovaciu kartu, že prevlačuješ potvrdenie z jednej kancelárie do druhej kancelárie.

anonym_f63623
5. aug 2026

Namiesto riešenia s daným úradom, je najskôr nutné založiť diskusiu na MK, kde sa dozvieš, že sa máš obrátiť na príslušný úrad 🙈
Ľudia otupejevjájú 😐