icon

Následky neotvorenia dverí počas PN kontroly

31. mar 2025

Co ak príde kontrola počas PN a neotvoríme dvere

suzitok
31. mar 2025

Buď ti hneď od dverí zavolajú na mobil, kde si, alebo ti nechajú lístok v schránke aby si kontaktovala SP

mk1111111111
31. mar 2025

nič, len prídeš o peniaze

viestta
31. mar 2025

Preco by ste nemali dvere otvorit? Vsak oni sa nenatisnu dnu, staci im pri dverach veci vybavit. (ale ak chces pocas PN malovat, tak treba aspon na chodbe dat pozor, aby tam nestal malovaci bordel)

patka06
31. mar 2025

Budú si myslieť, že nie ste doma. tzn. že ste porušili liečebný režim a nevyplatia PN

vkatush
31. mar 2025

Nemusíš otvoriť dvere. Kamoš im len mával z okna 😁

bielasovicka
31. mar 2025

Prečo im nechceš otvoriť, keď to není tajné?

janickacrazy
31. mar 2025

@bielasovicka asi nebude doma 🫣

bielasovicka
31. mar 2025

@janickacrazy to mi je jasné 😄

maury
2. apr 2025

@suzitok tak to je ešte fajn prípad. Poznám prípady pri ktorých žiadne info nenechali, len zastavili dávky a poslali písomné vyjadrenie. Až následne toho sa o tom človek dozvedel a začal riešiť.

elviku11
2. apr 2025

No a čo keď je človek taký chorý, že spí a proste nepočuje klopanie na dvere a mobil má stíšený? ...

maury
2. apr 2025

@elviku11 ich to nezaujíma. Dokonca jedna po smrti matky si osvojila svojich neplnoletých súrodencov. Odovzdala úradu aj sociálke kópiu pracovnej zmluvy, kde mala napísaný pracovný čas a potvrdenie o návšteve školy detí. Prišli v čase keď nikto nebol doma, ona bola v práci, deti v škole. Poslali vyjadrenie, že stopli prídavky z dôvodu, že neumožnila úradu kontrolu podmienok. A na to, že bola v práci prečo nedali vedieť, tak ich odpoveď bola, že to oni nemôžu. Pretože keď sa ozvú ohľadom kontroly, tak to ľudia zneužívajú. Na hlavu..

mamina7070
2. apr 2025

@elviku11 ma smolu ma mat zvoncek a pripadne mobil ako inak chces odlisit podvodnikov (a co sa tyka PN tych je vela

suzitok
3. apr 2025

@maury tak to už je extrém! ja som tu pred nejakým časom čítala takú skúsenosť, že nezazvonili, neklopali, vystúpili z auta, vhodili lístok do schránky a odišli...

maury
3. apr 2025

@suzitok úplne na hlavu. Moju maminu raz prišli skontrolovať, spala vtedy mala silné ATB a teplotu. Tusim angínu, alebo také niečo a zalýhalo jej v ušiach. Jasné, že človek je malátny a má spomalené reakcie. Nevolali, raz slabo zazvonili a čakali 30 sekúnd. Našťastie sa zobudila a kým vyšla von už sadali do auta. Býva v rodinnom dome a nie v byte, takže tam trochu trvá otvoriť. Pozerá sa na nich a oni že jaj prepáčte, my sme vás zobudili - kontrola. Hovorí, ale treba zvoniť dlhšie nabudúce, dokopy to ani počuť nebolo a trvalo jej, kým sa zorientovala vstala z postele a malátna prišla k dverám. Pochopili, že je ozaj PN a neschopná bežne fungovať. Dali jej za pravdu. Ale lístok nenašla v schránke žiadny, žeby tam boli.

elviku11
3. apr 2025

@mamina7070 nieže má smolu. Pokiaľ viem, stále sme právny štát, v ktorom platí, že oni ti majú dokázať vinu a nie ty im svoju nevinu. Volá sa to prezumpcia neviny.
Ten dôkaz viny má byť nespochybniteľný, rukolapný. Nie že zazvonili sme a nič. To nie je žiadny dôkaz.

mischy00
3. apr 2025

Zazvonia na zvonček, a potom volajú na mobil. Tam je dôkaz ze volali a ci dotyčný zdvihol hovor. Zas neverím tomu, že by len tak robili co chcú, viem že dokonca zvonia aj susedom ak sa nevedia dozvonit alebo doklopat. Ich cieľom nieje aby Vás akoze dostali, len kontrolujú, či ste ozaj doma na PN. A dokonca aj očko privrú, ak akurát okopavate zemiaky 😉

mamina7070
3. apr 2025

@elviku11 on je PN berie od statu peniaze, podmienky su dane a on potvrdil u lekara ze je s nimi oboznameny
neznalost zakona neospravedlnuje

vieronika14
3. apr 2025

@maury tak toto je ina somarina...sused ma osvojeneho brata a vzdy sa kontrola zo socialky ohlasila aby boli doma a aj ten chlapec
Aby sa ho vedeli opytat na veci...ci chodi na kruzky atd

maury
3. apr 2025

@vieronika14 no tak vidíte, stalo sa. Už si to s nimi vykomunikovala.

galov
4. apr 2025

Len keby chodili na kontroly nájme podvodníkom,poznám veľkého podnikateľa každú zimu je na PN,kamenosochar,v zime nemá robotu a ani raz mu ešte neprišla kontrola, takých 15 rokov,tak čo?

iwesska
4. apr 2025

@vkatush Musis sa pri kontrole preukazat obcianskym. To im maval aj s nim?

vkatush
4. apr 2025

@iwesska boli u neho 3x v priebehu jedného týždňa (myslí si, že nejaký prajný sused ho chcel nachytať, aj keď on sa nevedel pohnúť, nie aby niekde behal).
Prvýkrát v pohode, druhýkrát sa pýtal, či ich pozve na kávu a keď im tretíkrát kýval z okna, že či nestačilo už. Aspoň tak mi vravel 😁

Ja som bola vyše polroka a ani raz neprišla 🥲