icon

Nebudem doma počas PN - vezmú mi dávku?

tacsika
28. máj 2019

Ked nie som doma cez pn budem v cz,nezoberu davku do ukoncenia Pn,len od dna kedy boli na kontrole do konca mesiaca?

korunka1
28. máj 2019

@tacsika ee, od dna keď ta nenasli doma uz nic nedostaneš

tacsika
autor
28. máj 2019

@korunka1 Tak ked som na pn od 1.mája a idem do cz 30. mája a príde kontrola tak iba od 30.mája nedajú peniaze? Alebo nič nedostanem?

veronikaszabova
28. máj 2019

@tacsika ved ukonci PN a nemusis sa strachovat.

petulda333
28. máj 2019

Ak ides na dlhsie tak si zmen miesto pobytu pn

tacsika
autor
28. máj 2019

@petulda333 aj do cz?

marlenka222
28. máj 2019

@tacsika keď si PN si pracovné neschopna
to nie je iba pracovná neschopnosť v práci ale aj možnosť zdržiavať sa na inom mieste ako mieste kde si určila že bude prebiehať liečebný režim. Liečba neznamená od do. Liečba znamená ako požaduje zdravotný stav. To že ti lekár dal papier od, poprípade do, značí obdobie choroby, nie rob si čo chces a ako uznas za vhodne. Ver tomu, že ak ťa nenájdu doma, budú ťa riešiť, pot už sa aj lekár pozerá inak, lebo ma opletačky, aj ďalšia on býva inak riešená návštevami kontroly a dokonca nedaj Boh že sa ti stane nejaký úraz, ale presne vedia, čo kto kedy porušil a vykrucaju sa s nedajboh invalidným dôchodom a tak ako mám túto susedu riešenu. Nenašli ju v dobe PN doma možno pred 2-3 rokmi, dodnes to kontrola a lekári vedia, a pri vybavovaní dôchodku jej doslova kladú polená pod nohy ;)

petulda333
28. máj 2019

@tacsika no malo by to tak byt,ja som minule bola na poradni a jedna zena cestovala do nemecka na mesiac za chorou dcerou a dr jej menila adresu

tacsika
autor
28. máj 2019

@petulda333 a ako ?

petulda333
28. máj 2019

@tacsika co ako? Ja som adresu nemenila tak neviem,ale dr by ti mala/mohla zmenit adresu pobytu. Skus tu pohladat ine diskusie,niekde som to uz tiez citala

stela01
28. máj 2019

@tacsika komu si nahlasovala adresu keď ti doktora vypisuje PN ?

rojko
28. máj 2019

Paneboze....to su teda otázky 🤣🤣 jedna sa tu pýta, či dostane hypotéku, alebo úver, keď je na materskej...akože, žasnem

evittam
28. máj 2019

@tacsika Ten mesiac ti nevyplatia. Cize celý maj.

evittam
28. máj 2019

@tacsika Ako? No normálne. Napísala inu adresu a ty to musíš ist oznamit do SP. Ako napríklad ked ti zmení vychádzky.

lavender21
28. máj 2019

Ja som tiež menila na dva týždne adresu pobytu, ale len vrámci republiky. Keď som bola PN v Čechách, tak som nemohla zmeniť na Slovensko, musel to schváliť revízny lekár. Ale opačne som neskúšala...

zigy
28. máj 2019

@tacsika zrušia ti PN a plus ti môžu udeliť pokutu do 100€ prvý krát a potom až do 170€.