icon

Nechcem udať otca dieťaťa, ktorý už má spísaný papier uznaného otcovstva pred narodením dieťaťa

charlieglea
31. okt 2020

Chcem sa spytat,mam pred porodom par tyzdnov, s otcom dietata mame spisane na matrike tlacivo ze je otcom este nenarodeneho dietata, no situacia sa zmenila natolko medzi nami, ze by som bola radsej keby moja dcéra ho nemala ani uvedeneho ako otca, nechcem aby si narokoval proste na malu, stal sa z neho nezodpovedny clovek. Da sa s tym nieco robit? Mozem po porode povedat ze otec je neznamy? I ked uz je na matrike evidovany?

Strana
z2
oliviakatka
31. okt 2020

Ak cítiš, že je to správne, nedaj sa ovplyvniť. Môj syn tiež nemá "otca" v RL. Neľutujem to. Mame svätý pokoj 🙏

mpg
31. okt 2020

Obyčajne sa také tlačivo na matrike spíše dopredu vtedy, keď matka chce, aby dieťa mohlo mať priezvisko po mužovi.
ja by som sa opýtala na matrike, či sa to nedá zrušiť.

charlieglea
autor
1. nov 2020

Takze myslite ze co sa stane ked je napisany a ja ho proste neudam ako otca po porode. Asi pojdem sa informovat na matriku, ale myslim ze uz sa to neda zmenit a udat ho musim...

ukulela
1. nov 2020

@charlieglea ty to súhlasné vyhladenie o otcovstve predkladas v pôrodnici a oni už zapisujú otca a tieto údaje posielajú po pôrode na matriku. Keby si ho pri pôrode nepredložila, pôrodnica pošle na matriku papiere bez otca. neviem, ako ďalej pistupuje matrika . ..

charlieglea
autor
1. nov 2020

@ukulela sak toto ze ani ja neviem co by sa dalej dialo

Strana
z2