Nedodržiavanie GDPR
Zaujíma ma váš názor to fakt nikomu nevadí ze pri vrátení tovaru takko, Kik, deichmann žiada od zákazníkov údaje ako je meno, priezvisko, adresa a podpis? Okrem toho ze je to porušenie GDPR nakoľko som im nedala súhlas okrem toho ešte aj zaťažujú životné prostredie. Mňa by fakt zaujímalo kde končia tie haldy papierov s osobnými údajmi. To sme fakt tak benevoletny že kadečo komokolvek poskytneme bez výhrady. Pokiaľ viem GDPR ti už máme niekoľko rokov a nikomu to nevadí. Keď som sa minule v takku ohradila ze nebudem nič vypisovať tak pozerala na mňa predavačka ako by som spadla z mesiaca.
nemám dôvod správať sa k tebe neslušne, dá sa diskutovať aj korektne.
@blondiee83 nevracala som ten tovar sebe ale jednej pani ktorá bohužiaľ si nevie nakúpiť ani to vrátiť nakoľko je imobilna dúfam ze aj imobilný človek maja právo nakupovať aj nieco ešte povedať
pozri - myslim, ze ti to dievcata dost dobre vysvetlili.
@blondiee83 vieš čo registrujem ta v diskusiách a fakt si dosť nepríjemná pekný večer
Vidis to - niekto je neprijemny, niekto hystericky - vselijake sme my zeny, co? 😀 😀
Ja ta sice neregistrujem, lebo si tu ako anonym - ale popravde, ak by mi niekedy v zivote napadlo opytat sa takuto volovinu (no pevne verim, ze nie), tiez by som to nerobila pod svojim nickom 😀 😀
@blondiee83 no áno pre niekoho je to fakt katastrofa hlavne pre tých co všade všetko komentujú
@jamimo dakujem
@mira0611 Ahoj trosku sme sa nepochopili no nevadí. Inak ťažko by mohli predavacky len tak stornovať to zase nie ved bločky dávajú kupujúcemu to tiež ni je len tak. A ja sa nebojím zneužitia údajov to vôbec nie iné som mojim príspevkom do diskusie chcela povedať. Ale dik.
Ja asi tiež nerozumiem tvojmu príspevku.... keď ideš do lekárne tak tiež je na recepte tvoje meno a adresa, keď si objednáš pizzu tak uvedieš adresu, kam ti ju majú doviesť, objednávaš sa telefonicky ku kaderníčke tak vidí tvoje telefónne číslo....🤔🤔🤔
Ved ja si myslím ze aj tie predavačky to tiež tak trochu otravuje sama to povedala a nakoniec som ani nič nevypisovala,,, inak škoda papierov. Ak by len tento príspevok bol problémom na SK tak si môžeme gratovat, ale ako vidím poradiť vie málokto ale zbuzerovat každá dokonalá mamička .Dievčatá ja som vo veku vašich mamiek tak a som už aj babka tak som možno nechápava a som len obyčajná učiteľka, ale nevadí my sme zvyknuté nato ako s nami niektorí rodičia jednaju. Čiže ste ma fakt nesklamali palec hore každej co si do mňa kopla.
Treba dat nabuduce meno, priezvisko a adresu nejakej neprijemnej susedy /je to iba vtip, NEROBTE TO/ 😀
@autor inak preco to je problem? Vstupom suhlasis so zaznamenavanim obrazoveho zaznamu ako kde si co pozeras, pri platbe vedia o tebe ktoru banku mas, vedia ako casto u nich nakupujes (nedajboze tam mas kartu s adresou, mailom a telefonnym cislom) a ked chces nieco reklamovat tak mas problem dat meno?
verím, že poskytovanie údajov môže byť nepríjemné... a tak ako aj vyššie, internet je v mojich očiach väčšia pasca na údaje ako vypísaný papier v predajni. Ja by som to riešila ale inak. Pred nákupom je fajn zistiť si podmienky prípadnej reklamácie a nakupovať s rozmyslom. Ten dodatok o imobilnej osobe, pre ktorú robíte nákupy. Je to síce pekné gesto ale pochopiteľne to pri finančných transakciách nehrá rolu.
@lalu_sk111 Neželám. Vám nič zlé no asi ste ešte nikdy nekupovala pre niekoho komu to nebolo dopriate aby si mohol nakúpiť sam.. No ani vy nikdy nehovorte nikdy, lebo sama neviete kedy budete odkázaná na pomoc iných čiže sa netreba vyjadrovať ze bez rozmyslov prosím prečítajte si to po sebe ako to vyznelo.
Ale ved sa nemusis lutovat, ze si starsi rocnik a ze tu do teba ludia kopu. Normalne odpovede. Mozno nazivo by to znelo inak, len si to beries osobne lebo si pochopila aku blbost si napisala. To sa stava.
@solange7 vôbec sa neľutujem zase čože je to 50 ze? Ale nejaka úroveň by mala byť.
milá pani, nakupovala, starala sa a aj budem nakupovať a budem sa starať ale nemám vo zvyku sa tým oháňať. Môj príspevok bol napísaný veľmi jednoducho a myslím, že aj priateľsky. Asi by bolo pre Vás lepšie (aj keď tu vystupujete anonymne) nepísať už nič viac. Netuším prečo ste potom pridávala príspevok? Aby Vás ostatní potľapkali po pleci a zanadávali si na predavačky, ktoré si robia svoju prácu?
@lalu_sk111 No áno fakt som priatelskejsi príspevok nevidela. No dnes je moderné na všetko reagovať neviem co si tu dokazujete asi tak želám dobrú noc.
Si sice ucitelka, ale nepoucitelna.
Mne to nevadi, vlastne je mi to uplne jedno.
@solange7 áno aj supy sa nad korisťou zbiehajú co iné som mohla čakať ale už stačilo.
Akoze, ja fakt nechapem kde su tu ake supy. Ved tu nikto do teba nekope. Moj prispevok vyssie bola referencia na Pelíšky. To znamena, ze to bolo skor v dobrom. Nemusis za vsetkym vidiet len to negativne.
Mne je najviac smiešne to, že tu vás trápi gdpr, ale keď sme sa hromadne museli testovať počas covidu, dali ste do ruky občiansky preukaz človeku v skafandri, o ktorom ste ani netušili, kto to je ani ako môže vaše údaje zneužiť 🙂
Sama zo Seba si urobila ehm.... Ment.... Chuder.....ku😂
@riyadh vás názor mam viete kde
@sowka mozno nedala... 😉

Ahoj autorka, preco si myslis, ze tie udaje o tebe firma vytlaci? Aj moja firma spracuvava osobne udaje kedze im potrebujeme dorucit tovar, a netlacime ich nikam. Su v online systeme spolocnosti. Max.ak chce klient namiesto pokl.dokladu, fakturu, vtedy sa jeho udaje vytlacia na fakturu.
To, ze pri vrateni musis, udat svoje udaje to uz nie je kvoli nedodrzaniu gdpr, to je kvoli dodrzaniu uc.predpisov. Firma totiz realne musi dokazat, ze peniaze boli vratene tebe a neboli spreneverene inou osobou. Takto by predavacky mohli po praci stornovat kopu produktov, ktore cez den predali a vyberat peniaze z pokladnice.
Ani si predstavit nevies aky je to problem pre firmu, ak predali tovar v marci a aprili bol vrateny. Pri kontrole dan.uradom, to musi riadne dokazat, ci to nie je danovy podvod. My sme museli aj pri neprevzatom tovare lepit na storna aj postove vratky.