Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@beezmeenaa aby som to opäť nedomotala, odpravedlnuješ 3 a potom 4 po sebe nasledujúce dni
Áno ale môže sa to? Dokopy je to 7. Nerozumiem tej formulácii. Véd takto by sme ich mohli ospravedlňovať donekonečna bez lekárskeho potvrdenia.
@nikuskakri zabudla som označiť odpoved🙂🤭
Tak co sa tyka vodenia deti do skoly/skolky, pokial si nebola na teste (deti do skoly mozu chodit, rodic nemusi predkladat negativny test) pisala som na ministerstvo a odpoved je takato:
Dobrý deň,
Všetko záleží od znenia uznesenia vlády, ktoré bude v platnosti od pondelka. Jeho presné znenie ešte nie je známe.
@beezmeenaa skús pozrieť priložený link. Mne to takto vysvetlila triedna, že ak je tam prerušená doba, za čo možno prázdniny považovať, tak sa to takto dá. A keby to neuznali, tak v priloženom linku na str. 2 je vyhlásenie ministerstva školstva, že v prípade zachovania zdravia môže riaditeľ ospravedlniť viac ako 5 dní. Neviem, nečítala som, ale nemáte v blízkosti nejakú spolužiačku, ku ktorej by sa mohla pripojiť, poprípade sa zviezť spolu s ňou a jej rodičmi?
@beezmeenaa nepomýlili ste si ma s niekým? To bol môj prvý príspevok v diskusii, teraz píšem druhý. Určite som nikde nepísala, že by som neošetrila tých, čo sa nedali otestovať...
Samozrejme, že sa pôjdem dať otestovať. A potom budem sedieť pekne doma, tak ako doteraz. Ak budem negatívna, tak ešte pôjdem na týždenný nákup do najbližšieho obchodu a odviezť deti do školy a škôlky. Nikde inde nechodím ani teraz.
Tiež súhlasím s tým, že lekár musí ošetriť každého pacienta. Preto sa stal predsa lekárom. Ale je občianskou povinnosťou každého človeka neohrozovať zbytočne iných ľudí (najmä v ťažkých časoch), a to najmä na základe vlastného presvedčenia.
Prosím nevkladajte mi "do pera", čo som nikde nepísala.
Chápem, že ste unavená a vyčerpaná z tejto situácie. Je to náročné pre každého. Ale snažme sa zachovať pokoj a neosočovať sa. Ďakujem
@beezmeenaa snažila som vám aj poradiť, ako vyriešiť vašu situáciu. Ale to ste už asi prehliadli.
Alebo ste si ma ozaj pomýlili s niekým iným 🤷🏼♀️
@nikuskakri bohužiaľ nie
@amanta5 neviem. Nechce sa mi to študovať. Vytrhli ste z kontextu niečo čo bolo ako reakcia na komentár jednej pani. Ak ste to teda neboli vy. Tak to len k do vysvetleniu. Áno človek môže odmietnuť liečbu. Aj keď ma lepru zrejme. Toto sa mi fakt nechce riešiť. Prečítajte si komentáre nech mate kontext. Nie jednu reakciu ak Vás to zaujíma.
@amanta5 nikto vás neuraza. Myslela som ze píše ta pani keď reagujete na komentár na jej príspevok. Nič sa nedeje. Obyčajne nedorozumenie. Pekný den❤️
@nikuskakri inak ďakujem popozerám. V každom prípade je to dobrá informácia a bolo by to poriešené, keď sú tie prázdniny tam. 👍DAKUJEM
najnovsie info - buduci tyzden 2.-8.11. plati nadalej vynimka, cize mozete zaviest dieta do skoly aj bez testu (plati pre deti do 10r.veku - tie by test mali mat, moze vyzadovat aj skola)
@tajy aká výnimka platí? Taka ako na Orave? Lebo tam výnimka na od predvádzanie dieťaťa do školy bez testu neplatí.
@beezmeenaa ja nebudem mat test. Rozumieme si?
@beezmeenaa ani ja nebudem mat test
https://www.hlavnespravy.sk/predlzila-zakaz-vyc...
@amanta5 k riešeniu mojej situácie ste mi nepomohli. Potrebujem ospravedlniť dieťa v škole, lebo nebudem mať test. Nechcem sebe vybavovať test. To je rozdiel. Odmietnuť liečbu neznamená ohrozovať ľudí infekcnou chorobou. To sú zas dve odlišné veci. Môžte byť so svojou chorobou v karanténe, alebo môžete mať neinfekcnu chorobu. Dalsia vec je ze reagujete na niečo co som si s niekym písala už pred dvoma dnami. Snažím sa tu dopátrať úplne niečoho iného. Nikoho som neurazala, iba som si Vás pomýlila, ale reagovala som aj na Vás komentár.
@tajy no je tam cesta do školy. Ale to sa týka dieťaťa. Doprovod vo výnimkach nie je.
@beezmeenaa - nevztahuje sa na:
– dieťa do desiatich rokov veku;
– cestu dieťaťa do a zo zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku a materskej školy a cestu späť;
– cestu žiaka nultého ročníka, prvého ročníka až štvrtého ročníka základnej školy a žiaka základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami vo všetkých ročníkoch do a zo základnej školy;
Tak hadam nemyslia ze dieta pojde do skolky same - tam aj spat.
Treba si pockat kym vyjde tlacivo "o bezinfekcnosti", co sa bude davat do skoly.. tam bude uvedene vsetko, ci vobec moze ist taketo dieta do skoly. Zbytocne tu o tom polemizovat. Dnes nam napriklad prisiel email od nasej riaditelky. Deti nad 10r musia mat pri vstupe okrem bezinfekcnosti aj platne vysledky testov (kedze II.stupen sa neuci, tak ti nie... ale napr. 4takov niektorych sa to moze tykat?). Mladsie len to tlacivo. A teda tam sa to urcite docitame ;) Nad 5 dni, ospravedlnuje detsky lekar, vzdy. Aj keby bol iny dovod ako choroba.. to neviem ako myslia, ale takto to mame napisane v pokynoch 🙂
Ak pojde dieta do skoly, nevidim v tom ine ako "starostlivost o blizku osobu".
@tajy no práve myslia, lebo vo vyhlásení z minulého týždňa pre Oravu bola zvlášť kolóna pre do predvádzanie a to bolo možné len s testom
@simca06022011 hej, keby vo vyhlásení nebolo to co som písala vyššie, tiez by som si to tak vylozila
https://www.facebook.com/108135149529838/posts/...
Otázka ktorá nás zaujíma len tá odpoveď hapruje 😆
@beezmeenaa na oficiálnej stránke je už info ze aj bez testu je povolený doprovod dietata na nsledovne:
*cesta dieťaťa do a zo zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku, materskej školy a cesta späť,
· cesta žiaka nultého ročníka, prvého ročníka až štvrtého ročníka základnej školy a žiaka základnej školy so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami vo všetkých ročníkoch do a zo základnej školy,
· cesta dieťaťa a žiaka do a zo zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.
st
zdroj: somzodpovedny.sk
Kazdy kto nepojde na testy, a dostal by neskor coronu alebo by musel ist zo zdravotnych dovodov na testy, najskor by som mu to dala zaplatit, vsetko, a az potom osetrila.
Ked odmietol zadarno tak nech si zaplati. Vobec by som sa s takymi arogantnymi ludmi ani nebavila.