Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@yanina1983 co si tym chcela povedat?
@lanvinka viete, čo je totalita? Keď žene v deviatom mesiaci násilne prerušila tehotenstvo ako v Tibete. Ja vám želám jednu vec. Ludom, čo sa nedajú testovať - Neosetrit. Tehotnú kočku, čo nechcela test-nech porodí v aute. Moja stará matka odrodila doma 9 deti, roďte si doma a naprávajte si aj zlomeniny. Prečo má povinnosť lekár a sestra. Sestra čo prisahala? Že za mizerný plat bude pomahať ľuďom, čo si robia po svojom a nemusia nič? Neočkujte deti, nedajte si testy, len prosím, umierajte izolovane a nechcite pomoc. Lebo komu nie je rady, tomu nie je pomoci.
@mamka34 tiez nechapem, o co tym ludom (dievcine, matke, advokatke) slo ... totalne chrapunstvo. porodnicky personal teda je vela krat priserny a riesi idiotiny, ale nechat si spravit neinvazivny test a nasadit rusko je to minimum co moze rodiaca zena spravit pre bezpecnost inych ludi. a preco ludia veria tym idiotinam o ruskach ... odkysliceny mozog im asi odumrie, hlavne ze lekari funguju s ruskami nonstop aj mimo epidemie
@meluela s takýmto exotom som sedela v rýchliku. Nechcel si nasadiť rusko, argumentoval ľudskými právami. Slušne ho žiadala sprievodkyňa aj policajti. Potom predstieral nevoľnosť, privolali mu rýchlu. Zdržal rýchlik hodinu, ľudia zmeškali prípoje, samozrejme, nič mu nebolo. Možno niekoho dieťa potrebovalo rýchlu. To mu nevadilo. Len jeho právo v klimatizovaným vlaku si nenasadiť rúško na papulu. Potom som sa pekne postavila a tak som mu vynadala, že dedo do smrti na to nezabudne. Dúfam.
@nanka3 stále mi to nesedí. Druhé testovanie je 7 dní po prvom a k tomu 10 dní mi vychádza 17.
@mamka34 to je trosku moc nie? Ľuďom čo sa nedajú testovať neosetrit. Véd ja nikam nechodím. Na testoch som inak už bola. Nič mi neplatí lebo je to týždeň pred testovaním oficiálnym. Moje dieťa musí chodiť v tejto situácii do školy aj keď s tým nesúhlasím. Už mali aj zatvorené školu. Nakazenych priamo tam. To ja sa cítim ohrozená. Správam sa zodpovedne. Inak kto zaručí že sa na tých testoch nenakazis? Alebo cestou späť ci v obchode na druhý deň? Ten papier co Ti dajú do RUKY? Môj názor je ze cele toto testovanie je nezmysel. Mam pravo sa nedať testovať. Ale ako mam zabezpečiť aby dieťa bolo v škole keď mi niekto ho zakazuje ho tam odviezť? Véd to nemá hlavu ani pätu. Áno mate pravdu. Chudáci zdravotníci. Tak načo sú teraz po obciach s nejakými smiešnymi testami keď už toho majú aj tak dosť a za chvíľu príde nápor ďalších infikovaných a chorých s ťažkým priebehom? Radšej sa ta energia a peniaze mali na to použiť aby sme sa na to pripravili. Mimochodom ten test nie je zadarmo. Je z našich daní. Aj z mojich. Ale keď niekto to považuje za účelne rada svoj test darujem. Ale nech ma nikto nestavia do platovej situácie a nevydiera. Keď nechcem sedieť pri človeku co nemá rusko tak sa sním nehadám. Odsadnem si. Mňa ošetroval lekár bez ruska. A som chronicky ťažko chorá. Kuriér bežné chodia bez ruska. Tak im po telefóne poviem nech mi to zložia pri dome. Zažila som aj človeka co doviedol mamu k lekárovi bez ruska. Tak som ho slušne upozornila. Tieto nadávky fakt nikomu nepomôžu, situáciu môžu len zhoršiť.
@beezmeenaa moja kritika nesmerovala v vám, ale k ľuďom, ktorý v záujme zachovania svojich osobných práv neváhajú šliapať po právach iných. A neodsadám od problémov. Keď som videla útok na ženu priamo v autobuse, tak som šla okamžite ku nej a ponúkla jej pomoc a privolanie polície. Všetci sa tvárili, že nič nevidia, hoci zo ženy trhal oblečenie a bola v spodnom prádle. Toto je realita veľkomiest, že ľudia si robia čo chcú a ostatní sa tvária, že to nevidia. Tieto narýchlo vyštudované "ústavné právničky", čo tu rozdávajú rozumy nikdy neboli na detskej onkológii a nie sú schopné porozumieť tomu, že rúško nikomu neublíži. Takýmto osobám som adresovala svoj príspevok.
Vysledky udajne najzamorenejsieho okresu udavaju cca 3,6% - zamyslite sa ci sa da toto nazyvat pandemiou.
Co vsetko si este chcu ludia nechat? Privolat k rodiacej zene policiu, podmienovat testovanie izolaciou novorodenca od matky - to sa vam zda normalne? Lebo niekto odmietne dobrovolne testovanie - ak sa nieco prezentuje ako dobrovolne, tak to aj dobrovolne ma byt. Nedochadzalo by k takym situaciam a natlaku na cloveka.
Pracu lekarov a sestier si treba vazit, ako pracu kazdeho - kazda praca je pre spolocnost potrebna. Su povolania rizikove a menej rizikove. Kde sa stratila ludskost? Ak som zdravotnik osetrujem pacientov rad radom, od infekcnych bezdomovcov, obcanov s TBC, zltackou, streptokokmi, stafylokokmi az po rodicky. Korona nieje jedine ochorenie na svete.
S doprovodom dietata do skoly by som si zatial hlavu nelamala, este sa moze dovtedy kadeco zmenit. Na 5 dni ospravedlnit moze aj rodic a su tam aj 4 dni jesennych prazdnin.
Fuj,ze vam nie je zo seba vsetkym zle. Jeden odber vam robi problem. Pritom ked vam tece sopel,tak lekarovi diktujete,co vsetko vam ma odobrat a vysetrit. Preto tu mame taku vysoku koncentraciu jebn.utych ludi a tak to tu aj vyzera. Radsej 5 dni vymyslat a vypisovat a konspirovat ako budem fungovat,miesto 1 odberu. To je ta vasa tolerancia. Kazdy ma plnu hubu prav,ale najprv su povinnosti. Toto urcite nehovorili nasi ludia pocas 1. ani pocas 2. svetovej vojny,ze ja toto nebudem a hento nebudem,lebo ja mam prava, ja nechcem,ja nebudem. To nas caka generacia malych hulvatov a egoistov vami vychovanych. Len ja ja, ja a este raz ja.
Tu sa nejedna o povinnosti ale odporucania, to co sa prezentuje ako dobrovolne - v praxi tak nevyznieva. Napr.este kolko rokov chcete chodit s ruskami, resp.vase deti a vnucata maju byt nova ruskova generacia? Alebo sa ludom paci sediet doma a nechat sa obmedzovat ... lebo niekto to odporucil? Spolocnost uz normalne nefunguje. Najvyssi cas pohnut rozumom
@stanulienkat Uplne suhlasim. Ludia su jebnuti a sebecki, veria iditotinam. S jednym malym rozdielom. Kym ruska, rozostupy, hygiena, obmedzenia, lockdown pomahaju spomalit/zastavit bliziacu sa katastrofu, o celoplosnom testovani v takej podobe ako sa robi u nas o tom nie som presvedcena, je iste riziko ze to situaciu moze paradoxne zhorsit, to nikto nevie ako to cele dopadne. Za ziadnych okolnosti si nedam dolu respirator v uzavretej miestnosti, kde sa predtym vykaslalo cele sidlisko. Ak to bude v exterieri, tak ok, nemam problem.
Ja by som všetkých tých,ktori tvrdia,že korona je len chrípka,že im implantuju pri testovaní čip a pod.blbosti,nechala v prípade nákazy a nutnosti hospitalizácie niekde v pivnici nemocnice alebo nech sa liečia sami doma.
Ľudia vedia,že ošetriť ich musia,odmietnuť nesmú a tak sú hrdinovia.
Ale keby každy clovek,ktory nedodržiava jednoduchú, primitívnu vec a teda dať si Rusko na usta nebol ošetrený,hneď by si to rozmyslel.
Keď sa nebojís a je ti zatazko dať si Rusko a ísť sa otestovat,liec sa doma sam a neohrozuj zdravotnícky personál
@tajy a co teda navrhujes? Vysrat sa na to, nech pomre cast populacie a ideme dalej? Len ono zivot a ekonomika akosik nebude fungovat ani takto, ked vela ludi naraz ochorie a nemocnice skolabuju - uz len preto ze nebudu praceschopni lekari (v horucke a dychavicnosti sa ordinuje dost blbo ...) a nedostanes pomoc pre seba a svoje deti trebars v pripade vazneho urazu ...
Tá žena v KE, čo sa nechcela dať testovať je kr*va, ale to tupelom nevysvetlíš proste. Matovič bububu, ale stačí, keď niekto s tým príde osobne do kontaktu, tak už spievajú tí ľudia inak. Veď predsa nebuďme sprostí. Toto nie je výmysel tejto vlády. Deje sa to vo svete.
Treba sa len zamysliet nad rozporuplnostou opatreni, zmyslom celoplosneho testovania a naslednymi odporucaniami. Vysledok cca 3,6% v najzamorenejsich okresoch nevyjadruje pandemicky stav. Vyhlasit dobrovolne testovanie - ale strpcovat zivot ludom, ktory sa neotestuju a sankciovat ich, az takou dobrovolnostou nezavana.
Niekto povazuje za zodpovedne sa tohto celeho nezucastnit, ano chranim seba aj svoju rodinu a preto nepojdem do mozneho ohniska nakazy. Zmysel tohto celoplosneho testovania - ktore mimochodom nikde inde neprevadzaju - vidite v com? Osoby nad 65 r. sa netestuju, deti do 10 r. tiez nie (ale kolektiv, skolky, skoly navstevuju), imobilny a rizikovy tiez na test nepojdu - cize - v obehu bude stale niekto pozitivny. K presnosti tychto testov uz vyjadrenie padlo - aj s negat.testom by mali ostat doma, lebo vlastne pravdepodobne mozu byt pozitivny. Cize co tym dosiahnete?
https://www.hlavnespravy.sk/premier-varuje-4450...
Ked sa chce, tak sa da:
https://www.hlavnespravy.sk/v-rimavskej-sobote-...
@meluela vies co, kiez by sa na to vsetci ludia vykaslali, ano. Potom uvidime, ako velmi smrtelny je ten virus. Smrtelny pre 1% populacie. Slovom JEDNO percento... zrazu ludi trapi, ze niekto umrie. Koho trapilo, ze 4 deti potrebovali obrovske prachy na liecbu? Museli doslova zobrat, robit zbierku od ludi, lebo stat na nich sral, vo funradiu sa tiez rozdavali prachy a zbierali desiatky tisic na smskach od ludi, ale zeby to isli tym detickam, alebo stovke ludi s imobilnymi tazko chorymi detmi, to nie. Zrazu ludia (70+r) nemozu umriet na coronu, ale mozu roky umierat na ine, pre nedostatok financii, pre zle zdravotnictvo a nemocnice v zlom stave, pre pochybenia lekarov bez sankcii, stovky ludi na nemocnicny zapal pluc... na chripku moze rocne umriet 800 ludi, preco nie. Ale na coronu? V ziadnom pripade nikto nesmie umriet na coronu, lebo len to je naozajstna smrt....
@meluela Ovela viac ludi denne zomrie na ine choroby, mnoho starkych na chripku a zapal pluc ako tomu bolo vzdy (kto niekedy mal v opatere stareho cloveka, vie o com je rec, na dedinach uz za cias nasich babiciek sa ludia bali len aby im starky alebo starka nezalahli - lebo dostanu chripku, zapal pluc a pride koniec - z toho aj vzniklo marec poberaj sa starec). Kto ma v rodine onko-pacienta, ktory nemoze zacat liecbu, lebo corona opatrenia tiez vie o com je rec a tymto ludom cas neuprosne bezi.
Mnoho ludi nezomiera priamo na koronu - oni zomieraju s koronou, pridruzenou k ostatnym zdravot.problemom, ktore uz mali. Treba citat vyjadrenia lekarov, pozriet statistiky za jednotlive roky aka je kazdorocna umrtnost na chripku atd.....
Korona nieje najvacsi strasiak tejto doby ale jej nasledky, na spolocnost, ekonomiku a hospodarstvo.
Ludia denne zomierali a zomierat nadalej budu, tak je to dane. Teraz chcu stravit zvysok zivota zabarikadovany doma a ruska nosit ako prirodzenu sucast ludskeho bytia? Nestretavat sa s rodinou, utekat pred policajtami - lebo pokuta - inac kolko uvedomelych a zodpovednych ludi dostalo pokutu - napr.na zastavke. - lebo rusko, ktore furt nosia si prave v danom okamihu zabudli natiahnut a mali ho na brade?
@mrkvicka060 vsetko su to umrtia navyse. zatial neumiera vela, preto si ludia ako ty myslia ze total pohoda ... ale cochvila bude vela a hufne (exponencionalny rast ... to si predstav ako kadzy den nove pocty trebars mrtvych ... 10,20,40,80,160,320 .. stale vcelku v pohode a potom kazdy den rovnako rychlo budu pribudat tempom 640,1280,2560,5120,10240 ...) politici nie su zas tak utlocitni, ze by panikarili kvoli "par mrtvym babickam" ako to vidis ty ... panikaria preto, lebo nicnrobenie znamena totalny rozvrat krajiny v dohladnej dobe .. preto su ochotni spravit nieco, co ma sancu to zvratit
@meluela ano ano, ty mas vlastne svoj graf. Tak ti prajem nech teba a tvojich blizkych covid obchadza.
@tajy ale co si. Ostatnu umieraju len akoze. Len na koronu sa naozaj umiera, to nevies?
@mrkvicka060 vies, umrtia maju svoje vzorce ktore su pomerne stabilne. V pripade epidemie korony sa umiera 1. na to co vzdy 2. na koronu 3. na to co by sa inokedy neumrelo, keby nebola korona (napr. pretazne nemocnice, ktore nemaju dost zdravych odbornych pracovnikov, ktori by inak zachranili niekoho s infarktom ci po nehode)
@zuzanka2588 informuj sa, budú aj mobilné osvetové jednotky. Alebo ísť na test súkromne, ale už za prachy.
A vies co? Budem hnusna, ale Zem je preludnena, ako este nikdy. Doeraz boli vojny, zle podmienky pre zivot, mor, hlad, spanielska chripka, ludstvo sa prirodzene preriedovalo, udrziavala akasi rovnovaha. Teraz je to len o umelom predlzovani zivota na desiatich druhoch liekoch, ludia uz aj na rodinu kaslu, lebo je ich vela, s niektorymi sa stetnu raz rocne, ak vobec, nikto nema cas a energiu, lebo musia rozmyslat ako vyzit, ako prezit, nahanat sa za peniazmi. To fakt si niekto mysli, ze takto to moze ist do neskonecna? Nebudte smiesni. Ked uz to mam tak hnusne povedat, smrt tu bola vzdy, neprisla len s korona virusom, umiera sa stale, ludia umieraju na hlad. Na HLAD, preboha.
@meluela pozri si statistiky. Korona je virus smrtelny pre cca 1% nakazenej populacie. A tu viac nie je co riesit.
@mrkvicka060 Vau, keď je zem preľudnená, čo ti bráni začať od seba? 😂 A nechápem, čo s tým má Slovensko. Veď, kde sa rodí najviac ľudí? Prečo sa potom zachraňujú postihnuté deti a bojuje proti potratom? Veď ich hádžme do rokliny ako starí Sparťania.

@lanvinka Dajte sme zákon,dajte sem zákon,dajte sem zákon!Toto je nové "nepoznám nikoho s Covidom","poznám ľudí s Covidom,boli v pohode,je to len soplik".Po amatérskych vyrologoch sa vyrojili last minute právnici a bojovníci za ľudské práva,super.Skor skúste dať podobnú situáciu,pandémiu,za posledne roky a návod ako sa na to stihlo reagovať aj v tých najdemokratickejsich podmienkach,aj čo sa týka právnych otázok!Ja žasnem,koľko ľudí tu zrazu potrebuje zákon a odvoláva sa naň!V krajine,kde máme prejsť na aute 100 km na aute,z toho štyrikrát mám infarktove stavy,lebo nie je normalne,ako si ľudia robia z dopravných predpisov (zákona)hajzel papier a ohrozujú každého okolo seba!To je práve na tej pandémii najhoršie,že tu ti nepomáha už ani zákon,nič na papieri a je to jedno,či tam bude Matovič alebo ktokoľvek iní!Ako to je v iných krajinách?Inde nie sú obmedzenia,nie sú nariadenia?Všetci sa tu odvolávajú na Švédsko,že tam aké fasa,neboli také obmedzenia,len to už nikto nehovorí,že tam ľuďom STACILI odporúčania,ktoré aj DODRZIAVALI.Sami od seba!To je ten hlavny rozdiel medzi nami a nimi.Lebo aj tu,kým nedali povinné rusko všade a stále,ale iba ak sa nedá dodržať odstup dva metre a s kludnym svedomím môžem vyhlásiť,že napr.v takom KE v najväčšej špičke v meste na to 99 percent ľudí z vysoka kaslalo!A teraz sa pýtam:kde bola empatia tej spomínanej rodičky voči zdravotnému personálu a ostatným mamičkám?Zákon,hej?a zdravý sedliackym rozum?Pýtam sa takto:fakt potrebujeme zákon na to,aby dospela svojpravna žena,ktorá 9 mesiacov vynosila dieťa a ide rodiť (údajne bolo dieťa aj v ohrození,ak som dobre zachytila info,necítila pohyby),ktorá vie,že nemocnice idú na doraz,sa správala zodpovedne,lebo už pomaly rok je pandémia,ktorú nezvládajú ani najvyspelejsie štáty sveta?Viete si predstaviť,čo by bolo,keby každá jedna takto išla teraz rodiť?bez kontroly,bez všetkého?ako predtým?super,že personál si dá oblek,masku..a čo ostatné ženy?a ich bábätká?budú takto spokojne sedieť na jednej izbe spolu?Ako by asi vyzerali pôrodnice a novorodenecké po mesiaci?S inými testami problém nemala počas tehotenstva?Odbery krvi tiež odmietala?Aj ultrazvuk?Aj zatazovy test na cukrovku?