Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@mrkvicka060 amen! lepsie by som to nezhrnula... masirovanie a vymielanie mozgov mediami priam ukazkove s celym kovidom..
mimochodom - ten “strasiak” menom plucna ventilacia, to je uplne bezny postup liecenia napr. ludi po autonehodach, vazne zraneni, ludia v umelom spánku,... sama som to bohuzial po nehode absolvovala, a teraz co, medailu dostanem? 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ ludia zrazu trosku! vidia pod pokrievku, co to je, ked maju lekari dennodenne tazke pripady, len sa teraz v tych oblekoch prestahovali von na verejnost do testovacich miest...a potom citam na nete nezmysly, ake je to nehygienicke vidiet v tv lekara v tom skafandri a rukavice ma olepene paskou! ach boze to si ich nevymiena??”🤦🏼♀️ dezinfekcia - a natiahne dalsie, ma ich na rukach aj 5vrstiev.... omg
Tu ide o to, že keď nejdete na testy mate byť všetci doma a bodka. Nechápem čo je na tom nezrozumitelne.
@beezmeenaa som v šoku :-O
"človek má slobodnú vôľu. Aj lekárovi môžte odmietnuť navrhovanú liečbu"
Tvoja sloboda siaha iba tam, kde začína sloboda iného človeka. lekárovi síce môžeš odmietnuť navrhovanú liečbu, ale iba v prípade, že tým neohrozuješ nikoho iného. Vari si myslíš, že by tu niekoho nechali pobehovať s morom, cholerou, nedajbože leprou? Len preto, že by sa on odmietol liečiť? Isteže nie. Keďže by ohrozoval všeobecné zdravie, normálne by ho zavreli niekam, kde by sa musel liečiť. Či tebe by nevadilo, keby ako tehotná žena s inou dg stretneš v obchode človeka s leprou? V pohode, je to jeho slobodná vôľa?
Nerozumiem takému zmýšľaniu. Som z toho zhrozená.
Ak sa chceš dať otestovať, vždy je možnosť. Kontaktuj obec a vysvetli im situáciu. Ak ti nebudú vedieť ponúknuť/zabezpečiť testovanie mimo veľkých radov, tak ti ešte ostáva lekár. Ak budeš mať potvrdenie, že je plošné testovanie pre teba veľké riziko, nemusíš sa ho zúčastniť.
Kto chce, nájde spôsob, kto nechce nájde dôvodov.
Ľudia prosím, buďme k sebe ohľaduplní. Aj keď máme iné názory a prežívame ťažké životné situácie.
@yanina1983 To isté riešim s najstarším dieťaťom. Žiadna škola, krúžky, je stále len doma a aj bude do konca mesiaca. Logicky mi príde, že načo testovať? 🤷
K tomu, ak ja pôjdem na testovanie, bude musieť ostať na telefóne so súrodencami, keďže neviem, kde ich "odložiť"..
Vy nechápete, že to je všetko maximálne nezákonné? Keď je niečo dobrovoľne, nesmie to byť podmienené žiadnym trestom, dokonca tu dochádza k porušeniu CHARTY OSN O Ľudských PRAVACH, kde sa v práve 13 - SLOBODA Pohybu píše, že človek NESMIE byť na slobode pohybu OBMEDZOVANY.
SLOBODA človeka nesmie byť obmedzená na základe PODOZRENIA, DOMIENKY, že ten, čo neabsolvoval test, je automaticky pozitívny.... Je to choré...
@derdia a to si sa kde dozvedela? Náhodou túto tému dosť sledujem, nakoľko na test nejdem a deti do školy áno, ale zatiaľ toto nikto nikde nepovedal... Všetci to už niekde počuli a veselo diktuju ale o nič sa to neopiera
@yanina1983 ja som tiez mala v plane neist s tym, ze deti do skoly a skolky bude vozit muz, ktory na test pojde. Ale obavam sa, ze sa moze stat, ze od nas budu pri dverach vyzadovat to potvrdenie z testov. Tak len aby sme neboli prekvapene...
@yanina1983 tak teraz som v inej diskusii nasla toto:
https://www.minedu.sk/data/att/17732.pdf
Už začínajú prvé šumy. Včera vyhlásenie prezidentky, že máme počúvať lekárov a vedcov. Darmo, náš pán premiér si vytvoril štát v štáte a tvári sa ako malý boh. Ideme lynčovať tých, ktorí odmietajú testy, ale že cca polovica testovaných dostane certifikát, že sú negatívni, ale ďalej budú roznášať covid, to nikoho netrápi. Načo je dobré toto divadlo? Pozerala som, Daxner uverejnil tabuľky čerpania pomoci ľuďom počas pandémii a SR je úplne na chvoste 39. miesto. Prečo iné okolité štáty dokážu platiť ľuďom 100%platu v prípade pandemickej PN a u nás 80%. V okolitých krajinách majú lekári covid príplatky v úplne inej výške ako u nás. Živnostníkov dali tiež úplne na kolená. Obchody otvorené, ale zákaz navštevovať. Celé zle. Načo chcú potom využiť tie peniaze z eurofondov, na ktoré má Slovensko nárok? Pomastiť si vlastné vrecká? Nikoho netrápi problém 40 mil. testov, ktoré majú nulovú výpovednú hodnotu, ale väčšina, čo ide na test trápi, aby netestovani sedeli doma. Nie je jednoduchšie zavrieť všetko na dva týždne a nevyvolavat v spoločnosti nenávisť a rozbroje? Riešia sa len dopady aký vplyv má úplne zatvorenie ekonomiky, ale nikto nerieši, čo môže spôsobiť tento "experiment". Stojí to zato? Buďme všetci zodpovední a nedeľme ľudí na lepších a tých horších, lebo odmietajú test. https://www.startitup.sk/biochemik-cekan-media-...
@erienka ja mam ľahšie to, že máme školu hneď vedľa a malý by šiel tých pár dní sám... Našťastie 😉
@oblecenie99 kristova noho konecne normalny nazor 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 chcela by som vidiet tie mudrlanky ak by so svojim babom novonarodenym boli v nemocnici a dali k nim na izbu niekoho kto moze byt nakazeny.
Mala rodit doma je to taka nezodpovednost taketo spravanie.aj lekari maju doma rodiny.presne v tej nemocnici som bola tento tyzden. Rusia ostatne oddelenia nema kto robit presuvaju lekarov, sestricky na ARO. Nedostali sme ani termim na kontrolu lebo nevedia co bude. Ale hlavne ze slecna ma pravnicku na telefone.nech sa paci🤦♀️
@lanvinka samozrejme, ze neviem ci som ozaj negativna, ale je zakaz vychadzania, chodim len do obchodu a do prace, nechodim k rodicom ani inej rodine. a dodrziavam vsetky opatrenia..a po tyzdni idem na testy druhykrat, kde by sa uz ukazalo ci som pozitivna...a co sa tyka nebezpecnosti, vysvetli to tym ludom v nemocniciach vo vaznom stave! A to nehovorim o ludoch co zomreli, ale mohli zit dalej!
1. Pražská Fakultní nemocnice v Motole, najväčšie zdravotnícke zariadenie v Českej republike, na základe porovnávacej štúdie došla k záveru, že antigénové testy nie sú spoľahlivé. O použití testov sa uvažovalo pri celoplošnom testovaní v Česku, no výsledky štúdie sú ďaleko za očakávaním.
2. "Dá se říct, že 3 z 10 Covid+ pacientů, a to dokonce i pokud mají příznaky, antigenní testy vůbec nerozpoznají," skonštatoval prof. Pavel Dřevínek, prednosta Ústavu lekárskej mikrobiológie. Šach-mat, pán Matovič.
3. Dnes v Prezidentskom paláci sa podobným spôsobom vyjadril aj iný odborník, virológ Boris Klempa, osobnosť Vedy a techniky za rok 2017. Pozvala ho na poradu prezidentka Zuzana Čaputová.
4. Doktor Klempa sa vyjadril, že Matovičove antigénové testy nedokážu ani len rozoznať, či je niekto infekčný. Neindikujú, či je niekto infekčný ani či nie je infekčný. Sú úplne na nič.
Z toho vyplýva, ze po testovaní budu najvacsie nebezpečenstvo predstavovat ludia, co sa zucastnili testovania a maju negatívny test. Pretože, budu presvedčený, ze nemozu nikoho nakazit a prestanu byt opatrní...
@amanta5 nehnevajte sa, ale vy ste písala ze by ste tých čo sa nedali testovať ani neosetrila. Toto co píšete vy teraz je o inom. Písala som ze lekári musia ošetrovať všetkých ľudí. Ze skladali prísahu. Aj HIV pozitívnych a podobne. Tak teraz neprekrucajte. Človek s leprou v obchode je niečo iné ako v nemocnici na izolácke. A to ze každý ma možnosť sa dat otestovať neznamená ze musí. Opatrenia nemajú vôbec hlavu a pätu. Nastal tu chaos a efekt je skôr negatívny. To je môj názor. Váš môže byť iný. Tak sa kľudne choďte dat testovať. Ak budete mat negatívny výsledok kľudne behajte kade tade. Stále to však nemusí znamenať že negatívna naozaj ste. Ja budem sedieť doma a nemám najmenší dôvod sa dávať testovať niekde za peniaze. Keď mi niekto povie vyskoc z okna, tiež nevyskocim.
@lumik313 práve to tu chcem doriešiť, ale zatiaľ som odpoveď ani ja nenasla. A strácam sa už v tých príspevkoch, keďže sa tu už rozoberá všeličo. Navrhla som založiť novú tému aj som všetkých slušne poprosila, ale nič nepomáha. Ľudia tu píšu kadečo...
@beezmeenaa k tomu som už písala. Odpravedlnuješ 4 po sebe nasledujúce dni. Počas prázdnin predsa ospravedlnenka predsa nie je potrebná a potom opäť 4 po sebe nasledujúce dni. V prípade, že sa má zabezpečiť ochrana zdravia, riaditeľ musí ospravedlniť i viac ako 5 po sebe nasledujúcich dní. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...