Nepredĺžili mi bytovú zmluvu
Odarca tohto roku sme sa prestahovali do obecneho bytu ktory nam bol prideleny aj s 2 detmi a s partnerom.
Zmluvu nam dali na 2 mesiace na skusku ci sa nam bude pacit a ci oni bzdu spokojny snami . po 2 mesiacoch nam mala byt zmluva predlzena na rok no nestalo sa tak . susedia sa stazovali pretoze sme sa v jeden den s muzom pohadali podotykam poobede . mame neprijemnu domovnicku ktora nam zariadila aby nam zmluva bola zas predlzena na 2 mesiace . vtedy bolo vsetko ok a zas po tych 2 mes. som konecne cakala zmluvu na rok . nie , zas na 3 mesiace aj ked neboli ziadne staznosti . ok. CO uz.
A ta nam konci k 1.10 . len ze sme sa znovu pohadali a samozrejme uz o tom vedeli na urade . len mi prisiel papier ze do1.10. Mam odovzdat byt . neviem co mozem slravit .. Susedia sa nechcu somnou ani rozpravat vraj som porusila domovy poriadok .. Mam 5r.dceru ktora ma povinnu skolku a nemam kam ist len mimo obce a nikde inde mi dceru nevezmu do skolk bez trv.pobytu. vysvetlovala prosila som ale marne. Poradte mco mozem spravit ..najom si platim pravidelne a hadky boli bezny den nikdy nie po 21:00. Boli to dve hadky 10min. Nerozumiem ci vlastne mozem prist kvuli takej veci o byt s detmi . prosim skusenosti rady. Dakujem
@nika82 zase baby nrmajte velke oci, moja kolegyna je v takom byte na dedine, normalne robi a jej dovod je ze si to "potom odkupia" (o 20rokov?)
Ale tie najmy nie su nejake extra socialne. Za to co tam plati 10km za kosicami za3ku,,by mala v ke vlastnu 2ku s hypotekou. Ked som jej to pred par rokmi vravela, nech si spocita 2 auta, phm... tak to by som radasej bola v ke ako na valale . Vyhovorky obdobne aku tu u pani ( zivnostnik, neisty prijem ,skor slabe dan priznanie, bla bla... financna gramotnost nula) ked by ju zajtra vyhodili ma doslova 2deti a s muzom 2 hole zadky... niektorym ludom nevysvetlis. Zatial im 2xpredlzili po 3roky.
Takisto ako už tu bolo od viac žien spomenuté, mesto nemá povinnosť ti predĺžiť zmluvu lebo... Xdovodov.
Tiez nerozumiem, a nechce sa mi veriť žeby kvôli bežným hádam tam vas susedia nechceli. Ono sú hádky, a hádky. Nemyslim teraz nič konkrétne, ale je rozdiel hádka zvýšeným hlasom, hoci aj 10x a jedna, kde je vresk, tresk, buchot, rev deti, trieska ie dverami a podobne. Nevedno, aká to bola hádka, ale fakt mi je cudne že by tam bolo hrobové ticho a just vy vadite s malymi 2 hádka mi.
Povolenie k pobytu..co mužovi bráni si ho zabezpečiť? Problém v práci, alebo aký? Samozrejme ze ho bude potrebovať, to ma riesit hlavne on, keď od toho závisí vaša hypotéka.Okrem toho bez povolenia k pobytu je teda tu fakticky na čierno, alebo ako tomu rozumieť?
Keď teraz sa máte vysťahovať, tak bohužiaľ len si urýchlene dačo nájsť, čo iné chceš urobiť? Žalovať mesto? Keď raz máš zmluvu a ta vypršala, tak pochybujem, že pochodíte s tým aj hoci na súde.
A mestský nájomný byť je skôr vnímaný ako preklenutie istého obdobia, nie ako dlhodobé doživotne bývanie. Iste sú výnimky, ale vždy tam si s rizikom, že keď ho bude potrebovať niekto viac ako ty, tak jednoducho ta môžu požiadať o vystahovanie, keď vyprší zmluva, bez povinnosti predĺžiť ti ju.
Tiež sme v obecnom, v decembri sa sťahujeme. Skoro vôbec nie sme v byte, lebo prerabame dom a susedia stále niečo. Nakoniec sa muž naštval a vyšlo najavo, že susedom vadí, že s nimi nechodíme chlastat. 🤦♀️ Ešte sme ani kúpnu zmluvu nepodpisali a byt už bol pridelený niekomu, kto nebol ani v poradí
@simona63 mňa by zaujímalo odkiaľ domovnicka vie,že ste hádali.Lebo teda keď doma zatvoríme dvere a keby som sa aj pohádala,tak pred dverami nepočujú.To sa prosím ťa ako dá?
@snowflake07 ja počujem susedov takmer denne hádať sa cez dve poschodia v byte, takže sa dá
@snowflake07
@cacianka
@aduskatt sú byty a byty, ja som tiež pred rokmi počula v paneláku v spálni šijací stroj mojej susedky. Keď som u tety, nepočuť absolútne nič od žiadnych susedov a to majú nad nimi tri vnúčatá. V niektorých sú ozaj papierové steny, v niektorých nie.
@jaskolka byvali sme v podnajme a tam nam majtelka nechcela dat suhlas . aby si mohol vybavit povolenie musi sa na niakej adrese zdrzovat a komu ta adresa patri ten musi dat suhlas . tak sme sa nakoniec dockali a dostali sme prideleny byt a s moznostou prihlasit sa na trvaly pobyt . ja samozrejme s detmi som to mala vybavene hned ako slovenka . on potreboval suhlas . a tak isto nam na urade povedali ze ho moze od nich dostat az po niakom case ako tam budeme byvat . no uz teraz je to nerealne .
@snowflake07 tiez som mala pocit ze nas doslova pocuva za dverami . ale ano su to naozaj papierove steny . tak isto pocujem susedov a viem co prace robia .
@nika82 len moj parner zarobi mesacne 1000€ a plus mam zarobok a RD . nemam pocit ze tato zivotna uroven by bola pre finacne slabych . a ten najom ktory platim naozaj nieje tak maly . plus kaucia sa davala tisicovych sumach . takze nemyslim ze osoba napr. V hmotnej nudzi by dostala takyto byt . ale mozno vsade inak neviem .
@nafka0483 pretoze potrebujem niako zacat a podnajme nevybavime nic takto ked mame trv.bydlisko mame to lahsie aby sme mali to o xo sa snazime ... A tak isto kvoli dcere .. Moze sem chodit do skolky... Ja nehovorim ze tu chcem ostat na veky . davali sme tomu niaky cas nez dostane hypo prerobime zariadime . dovtedy som chcela byt tu .. Davala som tomu rok dva ...
@simona63 vieš, je nám divné, že ste bytovú otázku, aj hypo neriešili skôr, keď už máte dve deti, že ste podpísali zmluvu na dva mesiace, veď ste museli počítať s tým, že sa môže prihodiť aj to, že po dvoch mesiacoch budete musieť odísť. Kde ste bývali pred tým?
@simona63 ja ti verím s tou podmienkou na pobyt - sedeli sme v banke a čakali na konzultáciu ohľadom hypo a prišiel tam Čech s CZ OP, odmietli mu ZALOŽIŤ ÚČET (kde to ešte nejaká hypotéka), že oni potrebujú "kartičku" povolenie na pobyt (niečo ako náš OP), môže mať aj iné občianstvo, ale že bez tohto povolenia na pobyt mu účet otvoriť nevedia... EUROVEA 365bank tento týždeň, keby náhodou rýpalky vybehli 😉
@simona63 Nedal sa ti nechat trvaly pobyt napr. u rodicov? Alebo napisat si ho k babke, k tete, niekomu z rodiny? To nema ziadnu vahu, je to cisto evidencny udaj, cize nikto z toho nebude mat ziadne problemy, ze vam ho da.
Kde si mala nahlaseny trvaly pobyt predtym ako ste isli do tohto obecneho bytu?

@nafka0483 ano presne ako pises ,, Taketo byty su vacsinou urcene pre ludi, ktori ten financny problem maju, na deti je len jeden rodic a pod. a komercny najom by neutiahli. ,, ale dobre vieme ako to chodi