icon

Neprišiel mi zaplatený telefón kúpený cez bazár. Mám podať trestné oznámenie?

ala76
4. nov 2020

Ahojte....
Chcem sa svami poradit ,mala uz niektora zvas skusenost s podanim tretneho oznamenia?Kupa bola urobena cez internet -bazar.sk..Kupila si dcerka telefon a doterz neprisiel a vraj podaci listok stratila.
Adminovia mi to sami navrhli a ze oni spolupracuju s policiou.Mam k dispozicii maily predajcu a obec kde byva -Len tolko.
dakujem.ala

dominika_sk
4. nov 2020

@ala76 ano , mam skusenosť. Asi 5-6 rokov dozadu som si objednala mobil z ozajstnej webstranky kde som vopred zaplatila zalohu 205€ priamym vkladom na učet s menom. Podane hromadne trestne oznamenie keďže sa nas nazbieralo dosť oklamanych. Aj toho muža našli ale doteraz som peniaze nevidela, takže asi tak.

malinoismum
4. nov 2020

@ala76 chrapúnstvo... jasne rieš to ... veľa šťastia. je mi zle z takých ludí...

ala76
autor
4. nov 2020

@malinoismum dakujem.

draik
4. nov 2020

Podať môžte, len o TČ by šlo v prípade škody nad 266 e (aj v súčte viacerých poškodených).

snazilka_bio_mamka
5. nov 2020

ak to bol 50 eurovy telefon tak vas policia nebude riesiť.. max urobia záznam pre pripad ze by boli dalsie staznosti. Preto netreba posielať vopred peniaze, najvacsia hluposť. Ak ma predavajuci obavy tak posielam maximalne za postovne vopred ale aj to nerada.

ala76
autor
5. nov 2020

@snazilka_bio_mamka ano uz som sa poucila,aj ked pani hned reagovala na zaciatku.clovek sa uci cely zivot.

snazilka_bio_mamka
5. nov 2020

@ala76 bohuzial vela takýchto kráv oberá ludí o penazie.. skuste ju nahlasiť aj do skupín na FB aj tu, aj bárskde, nech vedia aj ostatní

draik
5. nov 2020

@ala76
V každom prípade to nenechajte tak, aj keby nešlo o trestný čin. Najmä, ak ste platili cez účet, je možné sa pokpsiť o vymáhanie. Ak teda nejde o nejakého podvodníka bez majetku, bez normálneho bydliska atď..