Neurčité občianstvo
Zdravím, ak má niekto neurčité občianstvo ako postupovať?
@mamamasama no tiež by ma to zaujímalo, keďže bolo jednej osobe povedané na matrike že ma neurčité občianstvo
@matej373 Tu sa pozri: https://knowww.eu/nodes/611e12a4327d2a0008763cf0
ved uz tu mas o tom debatu... treba sa pytat na matrike, ako to mysleli, na uradoch.
Osobe bez statnej prislušnosti, je možné vydat doklad osoby bez statnej prislušnosti , skuste zavolat na cudzinu možno poradia
Podľa § 33 zákona o medzinárodnom práve súkromnom a procesnom
(1) Ak je niekto v rozhodujúcom čase slovenským štátnym občanom a ak ho za svojho príslušníka považuje aj iný štát, je rozhodujúce štátne občianstvo slovenské.
(2) Ak je niekto v rozhodujúcom čase zároveň príslušníkom niekoľkých cudzích štátov, rozhoduje štátna príslušnosť nadobudnutá naposledy.
(3) Na toho, kto v rozhodujúcom čase nie je príslušníkom žiadneho štátu alebo štátnu príslušnosť ktorého nemožno určiť alebo nemožno zistiť, ktorú príslušnosť nadobudol naposledy, je potrebné hľadieť, ako by bol príslušníkom toho štátu, na území ktorého mal v rozhodujúcom čase bydlisko, a ak to nemožno zistiť, na území ktorého mal pobyt. Ak nemožno ani to zistiť, treba postupovať, ako by išlo o slovenského občana.
@matej373 treba zistit preco ma neurcite obcianstvo... ono to moze byt napriklad podla Ficovej novely, ked ludia ziskanim ineho statneho obcianstva stratili slovenske, ale uz su tam mozne postupy, respektive ak napriklad obcan SR nesplnil ohlasovaciu povinnost a nenahlasil nadobudnutie ineho obcianstva do 90 dni s preukazanim dlhodobeho pobytu (5rokov)... a podla toho postupovat....
Je vhodne dat detaily, lebo takto to bude iba tipovacka. Navstivil uz chalan nejaku instituciu, co mu bolo odporucane?

@matej373 a to je aké?