icon

Nevyplatená PN kvôli chybe zamestnávateľa?

7. jan 2021

Ahojte, ja už som zúfalá.
Nemám výplatu za mesiac november, za december asi tiež neuvidím.
Pobočky sú zatvorené, telefóny mi neberú,a na maily neodpovedajú.
Jedine čo viem,že môj zamestnávateľ odovzdal papiere na pobočku v inom meste než kde bývam a patrím. Miesto zamestnania aj bydliska je NZ a ona to odovzdla do KN.
Myslíte že to môže mať súvis?

Strana
z2
autor
7. jan 2021

@tykat ani na maily mi neodpovedajú

karin_kayka
7. jan 2021

Pracujem na personalnom a u nas to funguje tak, ze pokial nam zamestnanec odovzda prechodku, tzv. papier na peniaze, my ho zasielame na socialnu poistovnu. Zasiela sa to vzdy na pobocku okresu, kde sidli firma. U nas to musi byt do 5. dna v mesiaci na socialke, inka vyplacaju PN o mesiac neskor. Takze informovala by som sa u zamestnavatela, kedy to na socialku dorucili. Momentalne je ale stav, kedy toho socka ma naozaj vela a nestihaju trosku

babydesire
8. jan 2021

Podobne sa stalo mne par rokov dozadu,vtedy to ocividne spackala vtedajsia nasa personalna a neposlala a my mesiac bez mojej pnky,sktorou sme ratali...tiez som to potom radsej nosila na sp sama a do prace kopiu.

tramtada31
8. jan 2021

Keď som bola Pn, tak mne z HR vyslovene volali, že odovzdávajú to oni, nech ich nabuduce nepreskakujem, lebo v tom majú potom zmatok a aj na SP mi povedali, že to má posielat zamestnávateľ.

autor
8. jan 2021

Záhada vyriešená. Nebola odovzdaná prechodka za november, za december už áno. Takže mi prídu obe dávky spolu do 15.1.
Včera Šéfka tvrdila že všetko vybavila a odovzdala. Dnes už keď som zistila od SP čo sa stalo a volala jej, zrazu zistila že teda november nestihla odovzdať. Dohodli sme sa že si to budem posielať sama. Aspoň budem mať istotu a nebudem takto dlho bez peňazí kvôli niekomu .
Ďakujem ešte raz za rady.

Strana
z2