icon

Nezaslanie povinných daní a pokuta za psy

nety19
21. jún 2025

Nezaplatili sme ou pokutu 500 eur za naše 3 psíky najdené na kamerách na ulici, pričom jedna z nich kastrovaná husky fenka bola v čase vydania pokuty už pol roka nezvestná,(,pravdepodobne ublízenie človekom) Psíky sú pravidelne venčené, chované len ako členovia rodiny, stane sa, že husky utečie, neubližia človeku ani psom. Ou nám však nezaslal ani povinné dane,-odpad, nehnuteľnosť, psy.Je to zneužívanie moci? cíttiť z toho ubližovanie až šikanu - s ublížením nevinnej husky fenke

Strana
z2
colsami
21. jún 2025

A ostatne dva psy sa tiez tulali po ulici? Ze boli odfotene aj oni, nielen husky, tak? Ci ide o zneuzivanie moci Ti odpovedia ini - ja Ti len dam radu, ked vies, ze Ti pes uteka a pravidelne (tj nie raz), mas si ho poriadne zabezpecit aby sa to nestavalo. Kvoli bezpecnosti psa a aj okoliu. Aj "nevinna kastrovana husky fena" moze v roznych situaciach rozne zareagovat a niekto na to doplati.
A to hovorim ako psickar. Snad mate poucenie...

martul
21. jún 2025

@nety19 ty o čom točíš, aké šikanovanie s zneužívanie mociw? Vieš čo to vlastne vôbec znamená, tieto slová?
Išli vám psy, zaplať pokutu a buď rada, že sa nič nestalo. I máš so chodíme pre výmer na dane osobne, synovi do elektronickej schránky. A čo to má s tým spoločné?

viestta
21. jún 2025

A vy ste dali danove priznanie k dani za nehnutelnost a dani za psa? Lebo vy ste povinni podat danove priznanie, na zaklade toho vam je vyrubena dan. Takze zacni od seba, ci si splnila svoje povinnosti

januska12323
21. jún 2025

Prečo ste nezaplatili pokutu? Aký je rozdiel či sa túla kastrovaný pes a nekastrovaný? Pes či fena? Keď vieš, že ti pravidelne uteká máš si to zabezpečiť nie sa vyhovárať na rasu. A píšeš len o jednom psovi pričom boli zachytené tri, to mi nevychádza. Namiesto konšpiračných teórií zaplať pokutu a na dane sa choď opýtať osobne na mestský úrad.

kiki68
21. jún 2025

No ja co nezaslu hned obvolavam. Toto robim uz roky, mozno som niekomu ako osina v prdeli, ale presne sa chcem vyhnut problemom a tomu, ze mi niekto povie „ ale to ste si mala sama checknut „,

oblecenie99
21. jún 2025

Ak ste dostali pokutu, tak predpokladám, že o vás vedia, čiže ste daňové priznanie urobili, či? Ak nie, tak prečo? Prečo si nezplatila pokutu? Bránila si sa voči tej pokute, alebo ste to nechali tak? Lebo ak ste sa na to vykašľali, môžeš očakávať aj nútený výkon. A to ktorá obec je taka poctivá v tomto? Lebo by som ich dala ako príklad štatistici v obci, kde bývajú naši, keďže maju opakovaný problém so psami, voľné pobehujúcich na ulici.. všetci vedia, čie sú, ale nikto nič s tým nerobí.

maranta_leuconeura
21. jún 2025

Kto vam nezaslal dane? Povinnost priznania k dani mate vy

colsami
21. jún 2025

@oblecenie99 presne ma hned zaujalo, ze ktora obec je taka poctiva a fakt to riesi - klobuk dole! 🙃 Mozno to ale nie je na SK ked ma autorka v profile uvedene CZ....

ukgirls
21. jún 2025

ou ou ou... ty si neplnis povinnost ,ty nenahlasis nezaplatis ou ou ou ..ale ty si svata len chudak husky vinny ze usiel -aj ked si stale majitel nech je kde chce.. ou ou ou a nejaka teta ci ujo na teplej stolicke si len tak dovoli naparit pokutu? ty si cakala cerveny koberec pre milostivu s pozvankou na urad zlatym pismom pisanu aby si si laskavo dokopala zadok a mozno ak sa ti bude chciet zaplatila co to na daniach ? ou ou ou .. a teraz sa preber princezna a zacni platit ako kazdy iny ..

moonlight1210
21. jún 2025

Ak ste nepodali priznanie k dani za psa a nenhnutelnost (to staci raz, potom na zaklade toho posielaju kazdy rok, kym to nezrusite), ani sa nenahlasili na odpad (u nas to treba kazdy rok znova - pocet osob, atd.), tak vam nemaju co zaslat a vyriesia to dodatocnym vyrubenim dane a sankciou, ked zistia, ze tam zijete a mate aj psiky.
Nehnutelnost si zistia z katastra, kedy ste ju nadobudli (odkedy ste mali byt prihalseni na dane), to urci aj od kedy ste mali mat nahlaseny odpad na tej adrese.
Psiky su diskutabilne, odkedy ich mate, tak zvycajne to riesia za ten rok, ked ich zistia.
A ak ste nenahlaseni na odpad, tak ste na tom este dobre, ze vam ho zatial vyvazaju. U nas by vas smetiarske auto nonsalatne obislo a zastavilo az pri dalsom kosi v poradi.

Ak ste vsak vsetko zaslali do 31.1., pripadne osobne zaniesli na podatelnu, tak im chodte povedat, nech si tie podane priznania dohladaju. Moze byt, ze niekto vas len nenahodil do systemu.
Aj ked su to zvycajne tri rozne oddelenia, co to riesia (kazde svoje poplatky). Takze by bolo divne, ze nie ste ani v jednom systeme.

sara07
21. jún 2025

ty musíš ist na ou aby ti mali na základe čoho vyrubit dan , odpad atd .. pes .. najskôr musiš podat žiadost kde uvedieš a doložiš a potom ti oni vyrubu nejaké poplatky a dane
ako čo si myslíš že si to vycucaju z prsta, ano na každom urade si musiš nove papieriky a nové žiadosti , nie nemáme prepojene urady ako by sme mali
a ked viem že termin na dane a smeti sa bliži a mne nič neprišlo , zdvihnema aspon telefon ked už nie prdel a zavolam na prislušny urad / oddelenie
aj nam sa stalo že jeden rok smeti proste neprišli ...
za psa si zodpovedna len a iba ty, pes sa nema čo sam tulat,

nety19
autor
21. jún 2025
@oblecenie99

Ak ste dostali pokutu, tak predpokladám, že o vás vedia, čiže ste daňové priznanie urobili, či? Ak nie, tak prečo? Prečo si nezplatila pokutu? Bránila si sa voči tej pokute, alebo ste to nechali tak? Lebo ak ste sa na to vykašľali, môžeš očakávať aj nútený výkon. A to ktorá obec je taka poctivá v tomto? Lebo by som ich dala ako príklad štatistici v obci, kde bývajú naši, keďže maju opakovaný problém so psami, voľné pobehujúcich na ulici.. všetci vedia, čie sú, ale nikto nič s tým nerobí.

@oblecenie99 dane posielajú už roky vždy automaticky, k nim sa nemusí davať daňové priznanie

nety19
autor
21. jún 2025
@colsami

A ostatne dva psy sa tiez tulali po ulici? Ze boli odfotene aj oni, nielen husky, tak? Ci ide o zneuzivanie moci Ti odpovedia ini - ja Ti len dam radu, ked vies, ze Ti pes uteka a pravidelne (tj nie raz), mas si ho poriadne zabezpecit aby sa to nestavalo. Kvoli bezpecnosti psa a aj okoliu. Aj "nevinna kastrovana husky fena" moze v roznych situaciach rozne zareagovat a niekto na to doplati.

@colsami na kamere boli najdené všetky 3 rôzne dátumy rôzne kamery, i dátum zmiznutej husky fenky tam bol keď ešte žila.Bolo jej ublížené z nenávisti???Je na dedine zlé všetko čo sa pohne??? Som z mesta, my sme vychovaní vandrovať a tu mám pocit čo sa tu pohne je zlé

luccija
21. jún 2025

@nety19 vždy ma udivuje, keď niekto vie povinnosti druhého a svoje nevie.Za psov máš platiť to je jedno, že sú chované ako rodinný maznáčik a venčeny.Dane a odpad nám už neposielajú upozornenie, ale chodíme hradiť na OU.ved tie dane za psov nie sú vo veľkej výške aký je problém?

mk1111111111
21. jún 2025

Ty vandruj kolko sa Ti raci. Pes sa nema co tulat po uliciach. Pokuta Ti bola vyrubena pravom.

nety19
autor
21. jún 2025
@mk1111111111

Ty vandruj kolko sa Ti raci. Pes sa nema co tulat po uliciach. Pokuta Ti bola vyrubena pravom.

zabili mi psa , člena rodiny, ktorý spal v izbe pri posteli

mk1111111111
21. jún 2025

.
Ako ho zabili, ak spal v izbe?

nety19
autor
21. jún 2025
@mk1111111111

@mk1111111111 nikdy nezaplatím!!!! Nech i mňa zabijú!!!!

mk1111111111
21. jún 2025

Prosim Ta, nehisterci. Zabezpec si riadne psi, nech sa im nic nestane. Ak ich budes mat tam, kde maju byt, nikto im neublizi.

nety19
autor
21. jún 2025
@mk1111111111

.
Ako ho zabili, ak spal v izbe?

@mk1111111111 cez deň, iba dedo bol doma

martul
21. jún 2025
@nety19

zabili mi psa , člena rodiny, ktorý spal v izbe pri posteli

@nety19 to akože prišiel zamestnanec obce, mesta k vám a pri posteli ti odstrelil psa??

mk1111111111
21. jún 2025

Neverim, ze v dome vam niekto zabil psa.

nety19
autor
21. jún 2025
@mk1111111111

Neverim, ze v dome vam niekto zabil psa.

@mk1111111111 nenašli sme ju, iba tí neandertálci vedia čo s ňou spravili

oblecenie99
21. jún 2025
@nety19

@oblecenie99 dane posielajú už roky vždy automaticky, k nim sa nemusí davať daňové priznanie

@nety19 Ale aj keď máš psa? Fakt neviem,.len sa pýtam.

martul
21. jún 2025
@nety19

@mk1111111111 nenašli sme ju, iba tí neandertálci vedia čo s ňou spravili

@nety19 mám pocit, že berieš niečo kvalitné.
Vieš dať aj normálne odpovede na čo sa ťa pýtame, alebo len také bezduché výkriky

aniele
21. jún 2025

Ani nám obecný úrad neposiela listy. Všetko si nájdeme na slovensko.sk. Tam sú to povinní poslať, odkedy existujú elektronické schránky, nie?

nety19
autor
21. jún 2025
@aniele

Ani nám obecný úrad neposiela listy. Všetko si nájdeme na slovensko.sk. Tam sú to povinní poslať, odkedy existujú elektronické schránky, nie?

@aniele aha, ďakujem to som nevedela, neurčuje si to každá obec sama?, ešte minulý rok posielali

aniele
21. jún 2025
@nety19

@aniele aha, ďakujem to som nevedela, neurčuje si to každá obec sama?, ešte minulý rok posielali

@nety19 My sme tiež, myslím, že to bolo vlani, zrazu zistili, že nám nič neprišlo. Potom mi napadlo, že by to mohlo byť tam. Tento rok som ich tam rovno hľadala.

nety19
autor
21. jún 2025
@colsami

@colsami vy by ste platili za psa, ktorý je pol roka nezvestný??? a pravdepodobne mu bolo ublížené?? ešte som zo stromu na hlavu nespadla

colsami
22. jún 2025
@nety19

@colsami vy by ste platili za psa, ktorý je pol roka nezvestný??? a pravdepodobne mu bolo ublížené?? ešte som zo stromu na hlavu nespadla

@nety19 prepac ale ked pojdes po dialnici 180 a nameraju Ta a poslu Ti pokutu spred 3 mesiacov, nikoho nezaujima, ci Ty uz mesiac to auto nemas a si ho predala. Ak si Ty ako majitel/drzitel porusila zakon.

Ja by som pokutu za psa neplatila ziadnu, pretoze moje psy mam zabezpecene poriadne a tak, ze sa im nic nestane a ani oni nikomu nic neurobia.

Strana
z2