Nie sme zosobášení, ale dieťa bude mať priezvisko po otcovi
Ahojte. Chcela by som sa spýtať ako je to keď nie ste s partnerom zosobaseny a chcete aby sa dieťa volalo po ňom.. Treba k tomu nejaké papiere.. Ďakujem za radu.
@simuskaaa123 aj u nás to trvalo kratšie, než som si myslela...
@ajka0207 keby malo dieťa meno po matke, ťa keby sa vydala, u dieťaťa sa nič nemení. Dieťa by neprevzalo meno nového manžela, ostalo by mu stále matkino meno
@ajka0207 malo tam byť: tá keby sa vydala... Mobil prepísal...
@karinka1986 Môžeš ho tam nahlásiť ako otca, ale priezvisko nemusí mať jeho, to sa nevylučuje. nemusí mať automaticky jeho priezvisko, je to dohoda o priezvisku dieťaťa. A treba už po novom nahlásiť aj krstné mená- oba varianty.
@panelacikova a to by nebolo zvlastne ze dieta sa nevola ani po jednom z rodicov? Mne to meno po otcovi pride v nasej spolocnosti take najbeznejsie, nevidim dovod to komplikovat.
Jasne, ideal je rodina kde muz, zena a dieta maju rovnake priezvisko, ale ked to z akehokolvek dovodu nie je, tak meno po otcovi je podla mna lepsie riesenie ako po matke.
@ajka0207 ja to napríklad ľutujem už pár rokov, že som dala priezvisko po ňom. Už som vydatá za iného muža a všade, kde idem s dcérou, ma volajú priezviskom ex, hoci zaňho som nebola vydatá a nikdy to priezvisko nebolo moje 🙄 viac by sa mi páčilo moje priezvisko za slobodna, na ktoré som bola zvyknutá dlhé roky
@ibrunova ďakujem

@bluka2 to je fakt. Mala ma priezvisko po ex q keď mala 10 dní sme sa rozišli. Súhlas mi nedá ani za svet