icon

O akú dávku môže manžel požiadať?

dedincanka131
6. nov 2024

Som inv.dochodkyňa. Manžel koli zdr problémom zanechal prácu, ktorú vykonával. Poberal soc. dávky 6 mesiacov a už 14 mesiacov je bez príjmu. Deti nemáme. Žijeme z môjho dôchodku. Ma niekto skúsenosti o akú dávku by mohol požiadať, aby sme nežili z toho mála? Ďakujem

Strana
z2
0silvia0
6. nov 2024

@dedincanka131 a mozes odpovedat, ci sa manzel lieci, ci si vlastne vybavuje invalidny? Alebo uz caka na starobny dochodok a nechce sa mu behat po lekaroch?
Reagujes velmi podrazdene miesto toho, aby si podala relevantne informacie. My vas nepozname, tak treba opisat situaciu.

dedincanka131
autor
6. nov 2024

@sisska96 - nikto Ťa nenúti odpovedať, toto robí len človek, ktorý má psychické problémy a potrebuje sa vyburiť na iných ľuďoch. Už to tu neriešim, preto neodpovedam na otázku čo je manželovi.

ronie338
6. nov 2024

@dedincanka131 tak co mu je? Už povieš konečne? Lebo sa tomu vyhýbaš ako čert krížu. Aj ja som ti dala možnosti co mohol robiť on a co môžeš robiť aj ty. A mala som aj otázky.

sisska96
6. nov 2024

@dedincanka131 si trápna 🤣🤣🤣

prasiatko30
6. nov 2024

Tvoj muz moze bud ziadat o id, ale pravdepodobne tak az chory nie je aby mu ho dali. Tak ak nemoze robit tazku manualnu pracu tak nech sa rekvalifikuje a pracuje v niecom inom, tam kde moze robit - na takeho sanitara potrebuje nejaky 2-3m kurz a v nejakom dss ho zoberu vsetkymi desiatimi

ronie338
6. nov 2024

@prasiatko30 to som jej napísala aj ja ze keď bol na úrade práce mohol si nejaký spraviť, aj by mu ho zaplatili a žiadna odpoveď. Mam pocit ze jemu sa nechce a nie ze nemôže

prasiatko30
6. nov 2024

@ronie338 no vsak to je tazko s takymi ludmi🫣

earlgrey
6. nov 2024

Pokiaľ máte nad 400 mesačne, hmotná núdza neprichádza do úvahy, tým pádom ani príspevok na bývanie a ani nič...takže ak nemôže zo zdr.problémov pracovať, nech požiadá o ID, ak mu nedajú, to znamená, že nie je na tom až tak zlé...môže skúsiť požiadať o opatrovateľské na teba...ale ak nemôže pracovať zo zdr.dôvodov, asi mu ani opatrovateľské nedajú, keďže to je práca tiež...takže asi nič 🤷‍♀️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
123profil321
6. nov 2024

Tu vám napísala, čo je jej mužovi...

Strana
z2